Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ona zastydla v princezničkovém ukňouraném věku a on je věčně nespokojený nevychovaný hulvát, co neumí ani pozdravit. Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Jejich vztahu tedy fandit nelze, protože oba jsou vzor vší nesympatičnosti a to je věc, kterou ani vynikající herci nezmění. Navíc veškeré vztahové problémy a vzájemné odcizení se po jednatřiceti letech manželství jsou tu devalvované do sexuální sféry; což je u nekomediálního filmu "ze života" na pováženou, zvlášť když Streepová s Jonesem hrají pár v krizi středního věku, ale oba tentokrát vypadají na svůj podzim života, takže to působí poněkud bizarně. A k tomu režisérova záliba, že když neví jak s tím dál pohnout (a to je velmi časté), tak pustí nějakou náladou nepadnoucí písničku... Grrr, darmo spílat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemám príliš v láske kategorizovanie kinematografie na komerčnú a artovú, resp. nezávislú. Hope springs je hollywoodsky film s dvoma megahviezdami, ktorý je v mnohom viac realistický a trefný ako ľubovoľná artová dráma. Ak by bol presne ten istý scenár realizovaný trebárs nejakou škandinávskou artovou režisérskou star, bol by tento film považovaný za umelecký. Takže vysoká spokojnosť, medzi mierne zápory patrí možno občas rozvláčne tempo a to, že sa ďalej v deji neobjavila postava Elizabeth Shue. ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert. Tečka. Nemohu si pomoct, ale jak Tommy Lee Jones, tak moje oblíbená Meryl Streep (nominace na Zlatý glóbus) jsou ve svých rolích naprosto geniální. Všichni už jsme oba viděli ve spoustě zcela odlišných rolí a oni zase překvapí a zase excelují v pozicích (jak hereckých, tak - ehm - jiných), ve kterých jste je nečekali. Příběh, který si zaslouží vyprávět a zaslouží shlédnout. Tahle generace bude stále větší cílovou skupinou a proč by se na plátně nemohli bavit o orálním sexu. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Typicky puritánská Amerika podává na talíři, jak je všeobecně vyspělá země zaostalá ve vztahové linii, potažmo v sexuální oblasti. Když se jeden rozhodne, že stárne a nedá se s tím nic dělat, pak je jak pařez co se buď vyvrátí i s kořeny nebo nadobro shnije. Tahle herecky výtečná dvojka to vzala z lepší stránky - když nevím jak na to, poradím se s chytrou hlavou. Ono promluvení do duše, jiný pohled, objektivní názor, má vždy něco do sebe. Přesto mi Kay přišla příliš uťáplá na americkou paničku dnešní doby a závěr se znovuzapálením dávno ztracené jiskry přehnaný a nereálný. Co je předností tohoto snímku už bylo řečeno - herecké výkony obou megahvězd. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zklamaná...jsem opravdu zklamaná. Většina to tu vychvaluje do nebes, ale já k tomu nemám moc co říct. Nějak extrémně mě to nezaujalo. Jo herecké obsazení výborné...všichni tři jsou skvělí, ale asi na takový příběh jsem fakt moc mladá a jak tu někteří píší, možná až se k tomu vrátím třeba někdy za 20 let, už to pochopím a bude se mi to zdát jako perfektní film ze života. Takhle jsem ukňourané Meryl akorát měla chuť dát facku a ubručenému Tommymu utrhnout hlavu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Jde už o druhou spolupráci Davida Frankela a Meryl Streep. Poprvé Frankel obsadil Streep do filmu Ďábel nosí Pradu (2006). (jezurka42)
  • V kině sledují Kay (Maryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) francouzký film Blbec k večeři (1998). v Americkém remaku zmíněného filmu si zahrál jednu z hlavních rolí Steve Carell, jenž v tomto snímku ztvárnil terapistu (SLOTH)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama