Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Po jednotke a Stathamovom výraze tváre “neser sa mi do cesty“ nemusím ani veľmi loviť v pamäti, kým Inferno, rovnako ako prvý sequel, vyšumí z hlavy už po pár hodinách. Jadrom problému nie je ani tak to, že neprevetrá mozgové bunky a kašle na logiku (o to mu nikdy nešlo), ale že tento koncept už nedokáže natankovať toľko adrenalínom a krvou premazanej akcie, aby zabavil diváka zas a znovu. V podstate sa už len recykluje. Kamera občas pekne živelná, strih strašne videoklipový, spomaľovačky na hranici únosnosti a hudba často mimo. Našpúlené pery a vytasené prsia sa už míňajú účinku a záverečný twist vyznieva do prázdna. 5/10 a o štvorke nechcem ani počuť. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se dalo čekat, tohle už bylo až moc. Až moc tupé, jak tatovo tupé. Ono už to Kalahari ze začátku, které se nám snažili navodit tím, že tam ukázali hromadu černejch, jednu hyenu a jakousi díru ve skále... už to bylo strašně laciné. A hodně špatné. Celé to je hodně špatné. Vlastně na tom není vůbec nic dobré. ()

Reklama

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem po dlouhé době uviděl dát Dannyho Treja ránu. Film se mi celkově líbil dost a nebýt závěrečného vysvětlení všech možných zápletek, určitě bych jej po jednom zkouknutí rozhodně nepochopil tak, jak bych měl. Ovšem nedělá mi problém se na film podívat znovu. Luke Goss opět zahrál skvěle, kdy jsem mu jeho roli naprosto ve všech směrech věřil. 80%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Připravit - pozor - vyrážííííme...Na startu jsou závodníci - trestanci se jmény K14, Razor, Psycho, Baby, Olga a další, ale hlavně s nimi jede Frankenstein. Zůstává po nich jen pach benzínu, zvířený prach, rozmlácená auta a vůle po vítězství. Drsná reality show má stále velkou sledovanost a šílený vizionářský milionář a provozovatel udělá všechno proto, aby jím nenáviděný Frankestein nevyhrál popáté. Byl by pak volný. Je škoda, že tvůrci se hned zkraje jali rozbít dobře vystavěný mýtus, či chcete-li legendu kolem postavy Frankesteina tím, že mu "opravili" zdecimovaný, se kterým skončil na konci předchozího dílu. Ačkoliv je Luke Goss poměrně charismatický herec, jeho postavě tohle vylepšení ubralo na zajímavosti, a do popředí se tak dostalo dmoucí poprsí jeho atraktivní spolujezdkyně Tanit Phoenix, které výrazně přehrávalo všechny herce ve filmu. Nezůstalo však jen u něj. V závodních sekvencích film nabral velmi zběsilé tempo, a mimo závodní terén, v tomto případě poušť, zbyl prostor pro drsné bitky obou pohlaví, přestřelky, pokusy o suché hlášky vrcholící balením do originálně dekadentního stylu. Režisér Roel Reiné žádnou z postav neobdařil výraznou zajímavostí, snad až na Dougray Scotta, ale absolutní zběsilá akčnost zahnala do kouta všechno, co by film mohlo případně pokazit. Na svět přišlo béčko se všemi svými neduhy, ale také s množstvím kladů, které převažovaly. Když už celý film zapomenete po pár hodinách či dnech, tak vystajlovaná Tanit Phoenix, řada zběsilých automobilových soubojů, vybuchujících futuristických aut a zajímavý konec, si říkají o nesmrtelnost v téhle smrtelné rallye, která možná definitivně nekončí poslední etapou. Mé hodnocení: 80% ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Třetí díl nedělá tomu druhému žádnou ostudu, ale ani výrazně neexceluje. Je to prakticky stejný mustr, který ale pro béčkovou záležitost dobře funguje. Ocenil bych větší koncentraci hlášek, ale přesto musím říct, že všechno v tom filmu drží pohromadě. Škoda občasného zaškobrtnutí v podobě rakety letící rychlostí lenochodí myšlenky nebo snahy o lovestory, jenž v působí jako pěst na oko. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe. (Ficik)
  • V první den závodu přibližně ve 44. minutě přejíždějí někteří závodníci chatrče, přičemž jedno z vozidel patří Jokerovi, který však má být v tu chvíli mrtvý a jeho vůz zničený. (Tony-Z)
  • Film sa natáčal v Južnej Afrike. (Laslo)

Reklama

Reklama