Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého i nedobrého. Na scénu se vracejí aktéři předešlého druhého snímku a opět vyrážejí na zběsilou smrtící závodní jízdu. Tentokrát se kupodivu jede v poušti, což je krapet v rámci vězeňství podivné. Prach a písek nám dává připomenouti hlavně 'Šíleného Maxe', kterému však tento počin nesahá ani po kotníky. Ani s ničím novým tvůrci nijak nepřišli. Jednoduchý děj a příliv honiček, soubojů, nehod a výbuchů. Nic víc, nic míň. Takže je to snímek akorát tak do počtu v sérii. Když se však divák nenechá odradit neoriginálností a pro akční film typickým klyšé, dá se snímek kupodivu prožít se všemi svými aspekty. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Mládeži nepřístupný film, který nejvíce ocení právě děti a pubescenti. Závody oplechovaných autíček se zbrojním arzenálem, který se aktivuje po přejetí checkpointu do hravé reality show, jehož učástníky jsou cool kriminálníci a sexy děvky... Režisér Roel Reiné trošku ubral oproti minulu na okázalých zpomalovačkách, ale přidal na blbosti a nudě. Hodinu se jezdí okolo těžebního dolu a pískovny a povykuje se kdo koho oddělá. Párkrát se něco nebo někoho zapálí (odtud podtitul Inferno) a jede se dál. Koncept Death Race je pro film jistě zajímavý, ale ne natolik, aby ho filmaři plácali stále dokola a hůř. Death Race: Inferno je zásadní a důležitý díl, stejně jako bitch navigátorky v tomhle pekelném závodu. Nejvíc jsem se stejně pobavil nad hereckým výkonem Freda "MámTenNejvyplašenějšíVýrazMeziHerci" Koehlera v roli vězeňského geeka Listse a u varování: "Soutěžící jsou odsouzené násilnice a vražedkyně. Nic, co zde vidíte nezkoušejte doma", při záběru na eliminační rozřazování navigátorek s typickými tělesnými proporcemi trestankyň (120/60/90). ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Reiné kazí co může, začátek je sice fajn, ale vše končí s opuštěním Terminal Islandu....což je asi tak po 7 minutách :/ Příběh je od začátku postavený na hlavu a samotný režisér si sám zcela podkopává židli, jelikož nám divákům tvrdí, že Frankenstein zůstává pro svůj tým neznámý a ani jeho drahá kozatá Katrina neví, že pod maskou se skrývá Luke... mno a asi jako když dvoika končí Lukasovou pověstnou hláškou a Katrina se na něj mile usměje....tak jako co pane Reiné...ste idiot nebo si to myslíte o nás divácích? Když přeskočim tuhle debilitu, která mě hned na začátku nasrala, máme tu příšerně sterilní akci, kdy voplechovaný křápy jezděj po podělaný poušti, navigátorky jsou zcela zbytečné, zbraně se skoro nepoužívají, střih je zběsilý a na hovno.Když dojde na kontaktní fajty choreograf zoufale selhává, normálně lze vidět jak Goss máchá i několik desítek centimetrů před protivníkem a na to nejsem zvyklej ani u vhs céček z osmdesátejch.Frankestnein nemá v závodu žádného úhlavního protivníka a samotné závody jsou unylé a streotypní.Hlavní mamrd Dougray Scott zoufale přehrává a celkové je prostě všechno špatně, finiš vás sice trošku probere z letargie, ale zase je to úplně debilní snužka nesmyslů, oni totiž v budoucnosti neznají testy DNA bo co :) Jediná malá pozitiva jsou ty kozatý kundy a opět sympatický Luke Goss, jenže to je kurva málo.Reiné není tvůrce, který by plodil bůh ví co, ale dvojka mu docela držela pohromadě a i díky hudbě a odkazům zní vytřískal co mohl, tady je dokonce otřesná i ta hudba a vše co dělalo Death Race Death Racem je pryč .Prostě totálně zpackaný pokračování a je to o to smutnější, že karty měli tvůrci rozdané více než slušné.Jenže natočili sterilní mrdku, která snad nemůže bavit ani ty naivní zhulený puberťáky.Zklamání jak bejk.20%. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že půjde zábavnost po druhym díle dolu, ale pořád mě Death Race docela baví. I přesto, že jde pořád o to samý a vězeňská partička kolem Lucase zařazená do těžkýho žaláře (jistě ne za nějaký bagatelní trestný činy) jsou dobráci od kosti, který těžko snesou, když jim někdo lže nebo je zradí. Technická kvalita je pořád koukatelná stejně jako herecký výkony. Snaha o závěrečnej twist byla taky sympatická a nevyšla uplně na prázdno. Příjemný překvapení, tři slabší hvězdy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Presun do púšte sérii rozhodne pomohol, tvorcovia sa mohli za ušetrené peniaze oveľa viac odviazať čo sa týka explózii a eye-candy záberov. Tentokrát sa závodí veľa a kecá málo (hoci pretekom totálne chýba akýkoľvek pocit súťaženia o pozície, všetci sa len snažia odstreliť). Pripočítajme k tomu prsaté krásky (Tanit Phoenix, och môj bože...) a rozhodne sa máme na čo pozerať. Veľmi solídne béčko, ktoré si s chuťou dám aj opakovane. 6+/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe. (Ficik)
  • Ve scéně, kdy bachaři vystřelí naváděnou raketu IRIS-T podruhé i potřetí, pokaždé je na odpalovacím stojanu všech 8 raket. (Ficik)
  • Film sa natáčal v Južnej Afrike. (Laslo)

Reklama

Reklama