Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší než předchozí film, škoda jen té poněkud unylé "poslední bitvy", která se moc nepovedla (ačkoliv ve srovnání s minulou jeskynní přestřelkou byla takřka dobrá), a vyčichlého finále. Jinak to bylo krásně tiché, záleželo tomu na postavách a když už by se zdálo, že přijde nuda, přišlo ohromné vyjednávání s Tokvi-kavou - pro mě vrchol filmu. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech tří dílů asi nejslabší, ale jen proto, že kde u Stříbrného jezera vzali na minutách, tady je přidali a někde uprostřed to ztrácelo dech. Nicméně sledovat Old Shatterhanda, který se v civilnějšími evropském Tanci s vlky pořád srovnává se svou krizí identity, aby nakonec přijal místo mezi Apači, je opravdu zajímavé. Od opravdového zelenáče až k plnhodnotnému členovi apačského kmene, to je vývoj postavy i děje. S Vinnetouem se ovlivňují pozitivně i negativně, jako dva normální lidi, nikoliv lehce pasteloví hrdinové bez bázně a hany. Původní filmy miluju, ale potom, co jsem po pěti minutách přijala fakt, že tohle je nová adaptace (Byť opět jen velmi volná), a ne remake filmů., jsem si celou trilogii hodně užila. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte to, že po letech je romantika pryč a přichází realita. Všichni jsme věděli, jak to dopadne, závěr mě tedy ani nedojal, navíc, ten nový náčelník je fakt divný. K Vinnetouovi jsem si nevytvořil vztah, takže smrt koně mě zasáhla rozhodně více. Naštval mě osud mladého padoucha. Potěšil mě naopak starý padouch a divoký Západ takový, jak si jej představuji. Francouz, Pražák, halda Poláků, prostě jako dnes. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejtemnější a nejsyrovější díl z celé minisérie. Indiáni už snad nemohou být divočejší a jejich protivníci zákeřnější. Ve srovnání s tímto pojetím je původní zpracování opravdu jenom přeslazená limonáda pro děti. Při jedné ze závěrečných scén, podbarvené s využtitím původního hudebního motivu, v podání sólového ženského hlasu - ála Gladiátor či Pán prstenů, naskakuje husí kůže... Bravo tvůrcům, podařil se jim husarský kousek - a jednoznačně za plný počet.! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnější komentář a ucelený názor najdete v mém komentáři k Vinnetou (TV seriál) 2016. Pokažený dojem z druhého dílu je lehce napraven, avšak nepřibližuje se poměrně pozitivním pocitům, jež jsem měl po zhlédnutí první části. Nemusel jsem vidět Old Shatterhanda, jak klátí Nšo-či na svém kožešinovém loži. Lex Barker to také nedělal a přesto jsem jejich vztah vnímal daleko intenzivněji. Pamatujete ten krásný rozhovor, kdy se spolu procházejí podél řeky? A když tam ve tmě sedí? Nebo když Nšo-či nechce žít, pokud zemře Old Shatterhand u mučednického kůlu? Jak se zrcadlila v jejich očích a tváři radost, když jej viděla se svým bratrem vycházet z údolí řeky Rio Pecos? Jak se za ním otočila, když odjížděla s náčelníky k Nugget-Tsilu? Jak mu v řeči svého kmene říkala před smrtí, že ho miluje? To vše bylo tak romantické a silné, že nebylo třeba ukazovat Shatterhandovu nahou řiť a nahá záda Nšo-či, kterak si to užívá na ležícím greenhornovi. Ale zpět k ději. Potěšil návrat Maria Adorfa do role Santera. Nutno podotknout, že nejsilnější záporňák z celé trilogie je právě tu - Santer jr. A smrt Vinnetoua? Nefungovala. Ani náznak dojetí či lítosti, což řada diváků pociťuje i dnes, když si pustí smrt Pierra Brice v Posledním výstřelu nebo umírání Nšo-či v prvém díle. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama