Reklama

Reklama

Bahno z Mississippi

Trailer

VOD (1)

Dobrodružné drama vypráví příběh dvou 14letých chlapců Ellise a Neckbonea, kteří na ostrově uprostřed řeky Mississippi objeví muže jménem Mud. Ten jim prozradí, že v Texasu zabil muže a pronásledují ho pomstychtiví nájemní vrazi. Na ostrově se má setkat se svou životní láskou Juniper, se kterou plánuje ujít. Pochybující, ale i fascinováni Ellis s Neckboneom mu přislíbí pomoc. Netrvá však dlouho a Mudovy představy se stanou skutečností. Chlapci v malém městě objeví nejen krásné děvče, ale i hordu zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (349)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Rozvláčné vyprávění, lehce zvýšená míra subjektivity, práce s delšími záběry, pečlivý výběr (dětských) herců včetně důrazu na jejich mluvu. Tohle všechno smícháme a získáme překvapivě dobře fungující příběh o přátelství, předčasném dospívání, první lásce, odhodlanosti a sebepoznání. P.S. Čím víc ale nad tím přemýšlím, tak se obávám, že bych podruhé film už při znalosti konceptu nedal, resp. šel s hodnocením níže. Stejně jako Nezapomenutelné prázdniny a The Kings of Summer spíše prchavá pocitová záležitost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mud je zvláštní film. Odehrává se v odlehlém městě, kde bydlí tak 100 lidí a celkově to působí tak nějak z venkova a odlehčeně. Matthew McConaughey je velice sympatický chlapík a roli žebráka Muda, pardon, tuláka, ztvárnil s grácií sobě vlastní. Hlavní postavy ale tvoří dva třináctiletí chlapci, kteří z pochybného důvodu pomáhají Mudovi dostat se z nedobrovolného exilu. Ačkoli je to natočené velice dobře, tak jsem se přesto nedokázal ubránit pocitu, že tomu malinko něco chybí...70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeff Nichols sa podobne, ako pri Take Shelter nikam neponáhľa, avšak tu mám pocit, že každý záber má svoj pevný význam v príbehu a chce nám ním niečo povedať. Mud je v podstate moderný western, kde sa osamelý hrdina ukrýva v malom mestečku, kam po čase príde partia zabijákov si s ním vybaviť nejaké tie resty z minulosti. Dôjde samozrejme aj na záverečnú prestrelku. Lenže to je len rámec, Mud je v skutočnosti o niečom úplne inom, je o mladom chlapcovi a jeho vyvíjajúcom sa vzťahu k ženám na základe pozorovania postáv zo svojho okolia. Ďalej o večnej otázke vzťahu mužov k ženám, na ktorú si nedokážeme uspokojivo odpovedať. Máme sa teda k nim chovať ako k princeznám, aj keď niekedy sú iba príčinou nášho nešťastia? Nichols neodpovedá, mladý chlapec musí nájsť odpovede sám vďaka skúsenostiam a možno je tým tmeliacim prvkom večných nesvárov a postupného odcudzenia práve dieťa, čiže napríklad aj on v jeho rodine. Vzťah otec a syn sa nakoniec ukazuje rovnako dôležitý aj v prípade postáv výborných McConaugheyho a Sheparda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štrnásťročný Neck a Elis jedného dňa nachádzajú na opustenom ostrove malý čln zaseknutý v korunách stromu. Je pre nich obrovskou záhadou ako sa tam daná loďka dostala. To však nebude jediným prekvapením, ktoré na nich čaká. Na danom ostrove totiž prespáva neznámi chlapík menom Mud, ktorý si postupne získava ich dôveru. Obaja chlapci mu začnú každodenne nosiť jedlo aby prežil. Komu to vlastne, ale pomáhajú? Čo je Mud vlastne zač? Ničím výrazný, nijak extra dramatický snímok sa ako tak KONEČNE rozbehne po hodine a pol, čo pre mňa bolo obrovským sklamaním. Tento film okrem príbehu, pointy a hereckého obsadenia neponúkol nič výnimočné čo by iný predošlý snímok nedokázal. Takýchto filmov je TUCET aj troška. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film (aj) o tom, že človek hľadá v človeku vzor alebo lásku. A keď si myslí, že jedno z toho našiel, začne si ho idealizovať. To však môže viesť najskôr len k sklamaniu. Niekto má možnosť poučiť sa z podobnej skúsenosti už v detstve, ale podariť sa mu to nemusí. Potom sa z neho môže stať Mud. Človek, ktorého pôvod si nikto nepamätá. Má len to čo nosí na sebe, spáva v korunách stromov a vytvára si rodinu z náhodných známostí. Jeho život je dobrodružstvo, aj keď s prvou polovicou toho slova si nie som istý. ;) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se celkem osm týdnů. (HellFire)
  • Tričko s nápisom "FUGAZI", ktoré má na sebe Neckbone (Jacob Lofland), je tričko americkej hardcore punkovej kapely Fugazi z Washingtonu, ktorej členovia sú napríklad Guy Picciotto z kapely Rites of Spring alebo Ian MacKaye z Minor Threat. (Déé X Géé)

Související novinky

Tiché místo se dočká spin-offu

Tiché místo se dočká spin-offu

11.11.2020

Letošní rok mělo do kin přijít pokračování hororového hitu Tiché místo od režiséra Johna Krasinskiho, nejspíš ale nemusím říkat, jak to dopadlo. Druhého dílu se tak s trochou štěstí dočkáme až 23.… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama