Reklama

Reklama

Bezedné moře

  • USA The Deep Blue Sea
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1950, Londýn. V jednom z bytů v patře nájemního domu syčí plyn, mladá žena se tu pokouší spáchat sebevraždu. Příchodem majitelky domu madam Eltonové, která na chodbě ucítila unikající plyn, je Hester Collyerová (Rachel Weisz) zachráněna. Madam Eltonová ovšem svou nájemnici zná pod jménem Hester Page, neví, že tato žena je ve skutečnosti manželkou významného soudce Williama Collyera (Simon Russell Beale), od kterého kvůli románku s bývalým pilotem RAF Freddiem Pagem (Tom Hiddleston) utekla po té, co se s ní manžel odmítl dát rozvést. Freddieho láska je však nestálá. (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (64)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ano, souhlasím s vámi, tohle už jsme tu viděli mnohokrát, ale to nic nemění na tom, že díky provedení a hereckému obsazení je The Deep Blue Sea stále kvalitním snímkem. Žádných zmatečných časových skoků jsem se navzdory očekávání nedočkala. Celým filmem se táhne hlavní dějová linka odehrávající se během jednoho dne s občasnými retrospektivami, které pomáhají dotvářet celkový obraz snímku. Místy to působí divadelně a spousta scén je točena skutečně realtimově, což ovšem ničemu neškodí právě naopak. Vzhledem k tomu, že tento film je o vztazích, nic nepomůže k vcítění se do pocitů hrdinů víc než dlouhé konverzační scény. Vidět to na prknech jsem rozhodně nadšená. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Bezedné moře má tu smůlu, že si to hraje na poetiku, kterou není. Tím pádem se z něj stává k neuvěření nudný film (ano, po pár minutách si myslíte, že bude konec) se scénářem, kterému nevěříte nic i prapodivnými střihy a skoky v čase, díky kterým to celé moc nedává smysl. Hudba mi narozdíl od většiny nevadila. Akorát zdůraznila mojí oblíbenou dobu, ve které se Bezedné moře odehrává. Herecké obsazení mi kromě výborné Rachel Weisz nesedlo. Hiddleston je nevýrazný a ke vší smůle nesympaťák (a může si ty svá očka kroutit jak chce). 20% ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele

„Co se ti stalo, Hester? Láska, Bille, to je vše.“ Láska sužující protagonisty ve své hořké a bolestné podobě. Až deprimujíc vynikající Rachel Weisz jako posedlá, toužící a zklamaná žena, zmítaná mezi ďáblem a hlubokým mořem, mezi láskou a zázemím, se rozhodne pro sebezničující čin a nese následky. Velice rychle lze poznat, že je snímek adaptací divadelní hry. Tento dojem umocňuje maximum konverzací, věčné posedávání, minimum exteriérů a změn scén. K zajímavostem patří i oblouk první a poslední scény. K lepším patří krásné dobové kostýmy, nádherná kamera a hra se světlem. K horším – nervy drásající hudba a občas chybějící hranice mezi současností a flashbacky. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Z pera dramatika Terence Rattigana byl vykouzlen tento poválečný filmový kousek. V ponurém prostředí rozbitého Londýna vznikl vztah, který byl na svou dobu dosti kontroverzní. I přesto, že se jedná spíše o festivalový film, do hlavních rolí byly obsazeny špičky britského filmu. V hlavních rolích se přestavili Rachel Weisz, coby svérázná a hluboce zamilovaná vdaná panička a Tom Hiddleston jako neméně svérázný a o to víc odrzlý voják z 2. světové války. Milostný trojúhelník uzavírá Simon Russell Beale, jakožto milý a oddaný postarší manžel. Ve filmu se postupně vystřídají snad všechny manželské a posléze i milenecké polohy. Od pobytu u striktní tchyně, přes vášnivou romanci až k psychicky vypjatému vyvrcholení dramatu. Rachel je v roli posedlé milenky dokonale přesvědčivá a podobně skvěle zahraný part má i Tom. Od milého džentlmena byl schopný se proměnit v opravdu nenáviděného partnera. Jednoznačně jim to dohromady fungovalo. Herecky jsem byla spokojená, často kritizovaná hudba mně osobně taky nevadila, o to víc mě iritoval zbytek filmu, jednotlivé scény bez časové posloupnosti mě mátly a často mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala. A kromě pár vypjatých scén jsem se vlastně u filmu taky dost nudila, těšil mě leda tak pohled na Toma Hiddlestona. Jeho (ať už mají jakoukoliv barvu) očím se nedá jen tak odolat, tohle ale bohužel nemělo být hlavní devizou dramaticky postaveného snímku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa môže skončiť sen o láske povrchnej ženy... Pre mňa jeden z najrozporuplnejších filmov za veľmi dlhú dobu. Na jednej strane som bol uchvátený technickou stránkou snímku a hlavne výrazovými prostriedkami, ktoré sa použili na odvíjanie príbehu, tiež herecký výkon R. Weisz bol ohromujúci, na strane druhej ma ale strašne iritovala samotná hlavná postava a tiež pár ďalších vecí z obsahovej stránky. A muzika? Narozdiel od iných užívateľov mi teda nesadla, skôr pôsobila rušivo. Celkovo to teda vidím na priemer. 60/100 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v různých částech Londýna, největší část pak v lokalitách Three Mill Lane, v Dulvichově galerii, na Granville Square nebo ve stanici metra Aldwych. (Terva)
  • Časopis Time zaradil výkon Rachel Weisz vo filme ako štvrtý najlepší výkon roka 2012, zatiaľ čo New York Magazine ho označil za najlepší. (jofffo1)
  • Režisér Terence Davies sa rozhodol obsadiť do role Hester Collyer herečku Rachel Weisz po tom, čo videl jej výkon vo filme Swept from the Sea (1997). Ihneď zavolal svojmu agentovi, aby mu s ňou zariadil stretnutie s tým, že on o nej predtým v živote nepočul, a spýtal sa ho: „Už si niekedy počul o tejto dievčine Rachel Weisz?". Agent mu na to so žartom odpovedal: „Je to víťazka Oscara!". Weisz sa na tom neskôr iba pousmiala a povedala: „Nemyslím si, že Terence Davies pozná veľmi dobre niekoho, kto nehral v čiernobielych filmoch". (jofffo1)

Reklama

Reklama