Reklama

Reklama

Fate/Zero

(seriál)
  • USA Fate/Zero
Trailer 2
Japonsko, (2011–2012), 10 h 50 min (Minutáž: 25–50 min)

Série(2) / Epizody(25)

O tajemný svatý grál, který svému držiteli přináší zázračné vlastnosti, svedli už tři bitvy bez jasného výsledku. A teď chystají čtvrtou. (Netflix)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (38)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Vcelku se divím, že jsem tento seriál zapomenul po 2 roky hodnotit. Patří k jednomu z mých nejoblíbenějších (a tím se mé nejoblíbenější pomalu rozšiřují). Kombinace vydatného a komplikovaného příběhu, mystiky, úžasné atmosféry, krásných detailů, pochmurné historie, názorů, hudby... Komplexně považuji Fate/Zero za jedno z nejlepších posledních let. Dá se říci, že se anime dělí na 2 části. První půlka je diplomatické uzlení věcí, druhá rozuzlení. Jedna z nejlepších postav bude jistě Emiya Kiritsugu společně s Kotomie Kirei, které si prostě nelze neoblíbit. Pro nedočkavce se tu možná vyskytuje občasná přemíra "nudnějších" dialogů, hlavně mezi Kireiem a Gilgameshem, ale ti, co se zamyslí, si v tom určitě něco najdou. Pro mě určitě potěšení sezóny i prozatimního 20. století :-) 95% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě třetiny je to fakt nářez, pak to jde před koncem série lehce dolů, ale snad to je jen příprava na velké finále v druhé sérii. Za nářez beru i začátek, kde je to taková větší nalejvárna informací, co může být pro někoho docela únavný, ale pro znalce sequelu příjemným opakováním toho, co se pracně naučili už předtím. Navíc se hned začíná intrikařit, a to tentokrát hned na velmi vysoké úrovni. Zapojují se nejen magie a hrdinové, ale i moderní technologie, které tomu dodává tu pravou šťávu. Pak se objeví Alexander. Nejvíc cool postava v dějinách filmu a dost možná i světa. Po tomhle seriálu určitě :-) ()

Reklama

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi, že čím byla postava zajímavější, tím méně prostoru dostala (Caster, Ryuunosuke, Kariya) a naopak (Kirei, Saber, Kiritsugu). Díky bohu za Ridera, který to sám o sobě celé vytáhl o něco výš. Pochválit ale musím suprovou animaci, epickou hudbu, souboje, které mě zaujaly, i když je jinak v anime vůbec nemusím (když 20 minutový díl vyplňuje 10 minutový souboj, tak mi to příjde už trošku moc) a především to, že se seriál nebojí krve. Bohužel tam těhle momentů není tak moc, jak jsem po druhém dílu očekával. Z tohohle pohledu trochu zklamání. Lepší 3* ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před samotným hodnocením bych rád sepsal návod: jak správně zaplout do universa Fate. Původně vznikla visual novela (hra kde převážně čtete a odklikáváte text) s názvem Fate/stay night (FSN), která má vcelku složitější koncept příběhu, který se skládá ze tří alternativních příběhů (route) sledujících stejnou myšlenku, stejné postavy ale pokaždé s jiným průběhem děje a vždy s hlavním hrdinou Shirem, ale v každé route se Shiro zaplete s jinou dívkou (Saber, Rin, Sakura) a projde si jiným osobnostním vývojem. Tyto cesty se nazývají: Fate, Unlimited Blade Works (UBW), Heaven's Feel (HF) a je nutné je vidět(číst) postupně. Později vznikla novela Fate/Zero (FZ) a tahle věrná anime adaptace od studia ufotable, jedná se o prequel k FSN, nedoporučuji sledovat FZ bez znalosti FSN, nepochopíte spousty souvislostí a narážek, ale naopak pokud uvidíte jako první FZ, tak se ze začátku budete trochu ztrácet, ale dopředu nebudete vědět konec a hlavního hrdinu a můžete si vybrat vlastního favorita na vítěze Svatého Grálu, to je též zajímavá volba. Fate/Zero napsané spisovatelem (Gen Urobuchi) pod vedením původního autora Fate universa a FSN novely (Kinoko Nasu) je značně temnější, krvavější a dospělejší prequel, který předchází událostem v FSN novele a využívá spoustu stejných postav. Nechci říkat, že je lepší, než-li Fate/stay night. Oba autoři mají odlišný styl psaní. FZ anime hodnotím jako celek, obě série dohromady. Po stránce děje se jedná o boj sedmi mágů a jejich sedmi služebníků (kteří jsou převzati s různých bájí a pověstí) ve válce o Svatý Grál, který vítězi splní každé přání. V Pvním delším díle na vás čeká značná nalejvárna důležitých informací a představení postav (pokud znáte FSN novelu, budete to mít jednodušší). Celá první série slouží k poznání postav a k jemnému oťukávání mezi nimi a připravuje se postupně půda k následujícím krvavým jatkám ve druhé sérii. Všechny postavy jsou do detailu propracované. Jednoznačně doporučuji a na poli anime nenajdete moc lepších anime, než je Fate/Zero. (Pokud se vám líbílo FZ, tak doporučuji shlédnout Kara no Kyoukai, jedná se o sérii sedmi filmů (animace od ufotable), odehrávající se ve stejném světě jako FZ. Ale je to především mysteriozní horror.) 95% ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

FZ se mi líbí více než FSN, hlavně díky zajímavějším pánům a služebníkům. / S cca 3 letým odstupem jsem se na seriál podíval znova, sjel jsem ho za dva dny, tentokráte jsem volil ale FZ před FSN a je to pro mne daleko lepší volba než naopak. Osobně doporučuji sledovat FZ, FSN a UBW až nakonec. Jak jsem velký fanoušek Saber, tak musím napsat, že tady byl nejúžasnější hrdinský duch Rider, ten si to vyloženě užíval, je výborně napsaný! Celou seriálovou trilogii jsem si nesmírně oblíbil. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl mít seriál jen jednu řadu o 26 dílech, nakonec se však producenti rozhodli rozdělit jej na dvě řady o 13 dílech. (Agita)

Reklama

Reklama