Reklama

Reklama

Gekidžóban Fate/Stay Night: Heaven's Feel I. Presage Flower

  • Japonsko 劇場版 Fate/stay night [Heaven's Feel] I. presage flower (více)

Obsahy(1)

Emiya Shirou je mladý čaroděj, který chodí studovat na akademii Homurahara ve městě Fuyuki. Jednoho dne je při rutinním úklidu lukostřeleckého doja svědkem souboje nadpřirozeně silných bojovníků. Shodou okolností se tímto zaplete do bitvy o Svatý grál, kde se utkávají Pánové se svými vyvolenými Služebníky. Zatímco Pánové jsou vybíráni ze zástupců čarodějů, Služebníci jsou rekrutováni z dávno padlých hrdinů. Zvítězit může pouze jeden, čímž dostává právo na splnění jakéhokoliv přání. Emiya by si přál záchranu všech nevinných, pokud by se ve městě neobjevil záhadný "Stín" a nezačal bezprecedentně zabíjet obyvatele Fuyuki. (Scalpelexis)

(více)

Recenze (5)

Myslivir 

všechny recenze uživatele

První polovina je lehce problematická, jelikož jistým způsobem znovu představuje hlavní postavy ze Stay night, což ovšem není potřeba, jelikož na tyto filmy by se bez předchozího shlédnutí Unlimited Blade Works díval jen blázen. Nějakou dobu tedy trvá, než se vlastně začne něco dít. Ale jakmile se animátoři z Ufotable k akci dostanou, jedná se o pastvu pro oči. S využitím budované tísnivé atmosféry a CGI prostředí tak kamerové přelety vytváří další skvělé souboje, při nichž se tají dech. To ovšem člověk ještě neví, co ho čeká v dalším díle... ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Totální vizuální orgáč. Nejen výborná animace, ale i skvělé soubojo, zvuk i akce. Nicméně k pochopení bych doporučil nejdřív sjet alespoň Unlimited Bladeworks a Fate/Zero. Jinak se budete hodně ztrácet a spousta věcí vám nebude dávat smysl. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zatím hodnocení po prvním díle. Připadám si jak Alenka v říši divů - zaprvé kvůli tomu, že jsem viděl předchozí díly už před nějakou dobou a mám určitý mezery a zadruhé kvůli tomu, že částečně je tohle slepenina, která se právě spoléhá na to, že člověk si pamatuje souvislosti z předchozích dílů a tím pádem se tu hodně časově skáče. Ale jak už tu bylo zmíněno, tak tohle je nová časová linka s jinými událostmi od jistýho bodu, kdy tentokrát se příběh, po Saber a Tohsace, zaměřuje na Sakuru. Příběh je sám trochu postaven na hlavu, kdy člověk neví čemu může věřit nebo ne (aneb ne vše je tak, co člověk vidí i na vlastní oči), což tomuhle počinu dává velkou míru nepředvídatelnosti - což je velice překvapivé vzhledem k tomu, že už je to potřetí omílané téma tohoto časového úseku. Největším lákadlem, které tohle prostředí může mít jsou ale další tři prvky - zaprvé nadupané akce v podobě různých epických soubojů, zadruhé nádherně zpracovaná animace a zatřetí kvalitní hudba. V prvním případě se tady toho nedočkáme tolik, protože akce tu sice nějaká je, ale spíše jako doplněk, než dechberoucí okamžik. V druhém se animace jakž takže drží, ale přijde mi to možná trošku mdlejší. A v posledním případě tu hudba sice je, ale je jaksi potlačená na pozadí. Obecně bych to ale vše neviděl jako velký mínus, protože je to přece jen úvod do trilogie a je obecně známé, že úvody většinou nebývají nejsilnější částí. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Říká se, že podruhé do stejné řeky nevstoupíš, ale nikde není zmínka o tom, že bychom neměli potřetí, tak proč ne? Pro začátek nicméně doporučím, abyste se jednou v té řece vykoupali, protože bez znalosti Fate/stay night či Fate/stay night: UBW byste se nejspíš ztratili a ničemu nerozuměli. Heaven's Feel je totiž mnohem hloubavější alegorie na doposud známé Fate postavy; třetí dějová linka nastiňuje tu nejtemnější variantu z původní hry a neptá se, jestli máte znalost předchozích dvou iterací; ona s tím naprosto počítá, žádných vysvětlení se zde nedostává. V tomhle ohledu může děj působit trochu nahodile, spousta na první pohled důležitých postav se mihne nebo přijde a zase odejde. Ba dokonce i místama ty nejdůležitější momenty původních sérií jsou až "urážlivě" nerespektující a zkrácené. 2 hodiny totiž věnujeme přemýšlením, filosofováním, důstojnějším rozpitváváním charakteristik a chování postav. Budiž, to je ctnostné, na druhou stranu ony postavy neměly nikdy takovou hloubku, abychom zde nalezli jakýkoliv druh pokladu. Shirou je stále ten stejný natvrdlý a naivní Shirou, jen tentokrát v duetu s věrně sloužící Sakurou. Heaven's Feel je pro ty, které nezaujala chrabrost Saber anebo důvtip Rin, protože pokud nemáte v oblibě subtilní a servilní Sakuru, vztah si k této části silný nevybudujete (skrz Shiroua cesta nevede). Ovšem, ruku na srdce, jsme tu od příběhu? Samozřejmě, že moc ne. Osobně, za stávající konstelace, budu studio Ufotable mírně nadhodnocovat, protože jejich opojný vizuál a až excentrický cit pro grandiozitu je radost sledovat. Když se dva perou, třetí se směje, přičemž třetí jsou právě diváci, když sledují jakýkoliv souboj odehrávající se na plátně. Je to orchestr barev, pozorovacích úhlů, čistoty ostrých linek, zvuků, které formují do abstrakce vedené duely k dokonalosti na anime poli. Ať je příběh až neúměrně rozvleklý, Ufotable nudu umně akcí zamaže a odmítne možnost nespokojených reakcí. Dovolím si tvrdit, že třídílný film je ideální strukturou, když máme za sebou již ony zmíněné předchozí 2 verze souboje o Grál a já se nemůžu dočkat pokračování, protože jsem si tuto část užil. Kdyby jen to čekání netrvalo tak dlouho. 4* #TeamRin ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Keby som vedel že to je len prvý diel trilógie, tak radšej počkám zopár rokov a potom pozriem naraz všetky 3 časti. I hate frustration ! ............... update 18.4.'21: A presne to som urobil s nasledujúcimi 2 dielmi - pozrem si ich až teraz (keď je vonku už aj 3.) pekne spolu naraz a ešte predtým znovu túto 1. časť, ha ! :) To budú hody !! mnomnom :Pp (btw, už nepamätám takmer nič a na opakovanie mi musí stačiť akurát táto prvá časť, tak dúfam postačí) ()

Galerie (97)

Reklama

Reklama