Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 4

Recenze (94)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vášnivý rybář chodí na ryby, aby si odpočinul. Ne tak známý "rybolovec" Jakub Vágner. Za úlovky se vydává na extrémní místa, kde se vystavuje extrémním teplotám a pohybuje se v neprostupných terénech. Za jeho úsilí ho čeká sladkovodní odměna. Z vody tahá pěkné rybí kousky. A je ve svém živlu. Nesdílel jsem s ním až tak jeho nadšení. Ve svých převážně popisných dokumentech zpravidla mapuje svoje útrapy i radosti, které ho vedly ke kýženému cíli. Často je to pro něho to pravé "dobrodrúžo", ale z mého diváckého pohledu je to zdlouhavé popisování, které trpí monotonním schématem. Poznávání ryb, o kterých běžný rybář jen sní, je ovšem poměrně poučné, a Jakubem dobře podané, i když přece jen počítá s tím, že na jeho dokumenty se nebudou dívat absolutní rybářští začátečníci. Podezírám ho při jeho mistrovských dovednostech a znalostech, že by mu ryba zabrala i na suché z nosu a vytáhl by dvoumetrového macka i z malé louže po dešti. Ne každý má možnost se dostat na taková exotická místa, po kterých nás Jakub provede. Líbily se díly z Amazonie, Konga nebo Argentiny a nezajímavě nebyly natočeny ani díly z Mongolska nebo Ruska. Milovníci přírodních krás a trofejních ryb si rozhodně přijdou na své. Jakub je schopný průvodce a odborník, který má dokonalý přehled o místu, kam se vydá chytat a je vidět, jak ho to neskutečně baví. Sledovat několik dílů je výhodou. Při sledování celé série dokumentů se dostavuje jednotvárnost a rybu už nechcete vidět ani na talíři. 60% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle označil za "dobrodružný"? To nechápu. Vždyť jde o jasný přírodovědný, cestopisný dokument, byť zaměřený především primárně na lov zajímavých ryb. Tohle přece s dobrodružstvím nemá co dělat, spíše s poznáváním. Dobrodružství je když jde o život. A Jakoubkovi o život přece nejde, pouze mu snad jen hrozí zlomení prutu, no né?! :-) nebo nějaký ten průjem, chcete-li sračka. Jinak prima seriál, který mě v počátcích nechytal pro bombastickou reklamu v TV. To jsem si tenkrát řekl, "a just ne". A spoustu mi proto tehdy uniklo. Takže koukám až kdesi od Texasu. Vážně to nevadí, já to časem doženu. Díky Jakube, je to skvělé právě proto, že to není takové nafoukané a hloupě sebevědomé SHOW, jak to často vidíme u jiných podobných pořadů ze zahraničí, např. na TV Discovery. PS: Ještě k některým komentářům zde na ČSFD. Mám pocit, že z některých komentářů je cítit docela silný zápach závisti, že igi.B? ()

Reklama

jilda 

všechny recenze uživatele

Místa natáčení a kamera první série je perfektní, trochu mě vadí strojené Vágnerovy hlášky, jak u všeho hystericky křičí, mnohdy zasekne a místo zdolávání a udržování napjatého vlasce řve a kecá, ryba se vyvlékne a je po prdeli ( viz Mongolsko). Jak už tu někdo psal, je tam moc Vágnera. Jakub se snaží vše dramatizovat, z prdu udělá velké nebezpečí, někdy mám pocit, že je to pořad spíš o Vágnerovi, ne o rybách. V každém díle chytí tu největší rybu až těsně před odjezdem, je to už trochu trapné, co tam jezdit jen na jeden den? Pořad by byl o dost lepší, kdyby Jakub jenom rybařil a vůbec nemluvil! Z mnoha negativní příspěvků na CSFD tu sálá závist a neznalost. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Viděn jeden díl, ten ze Sibiře. Musím ale říct, že pohled na místní prostředí a životní styl mi přišel o hodně zajímavější než samotný rybolov, tedy důvod, proč se ten seriál točil. Je mi jasné, že k tomu něco ulovit je potřeba velké úsilí, trpělivost a často i pobyt v extrémních podmínkách, což obdivuji, seriál jako takový mě ovšem zas tak moc nezaujal. ()

vojta123 

všechny recenze uživatele

Já jakuba beru jako rybáře,který toho dost dokázal ale nelíbí se mi, jak to všechno zveličuje ale na druhou stranu v druhé sérii, která mimochodem ted běží v tv je o dost lepší protože už to není jen o rybaření a jeho blbých řečích ale taky je to více cestopisné a to se mi na tom líbí a je vidět ,že se z předchozí série dost poučil. ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama