Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 359)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Co jsem to sledoval? Metaforickou cestu nadrženého Logana Lermana do kalhotek Emmy Watson? Vymknuté halucinace z houbiček starého Metuzaléma? Místy je to svou stupiditou až zábavné (Rusell Crowe se dívá... dívá... dívá se tvrdě!) a mě jen mrzí, že jsem sebou neměl láhev vodky. Aronofského tvůrčí prohra. Nechce se mi to rozebírat s vážnou tváří, ačkoliv tenhle film si vyloženě říká o rozbor scénu po scéně s vyjmenováváním věcí, které mi přijdou trapné, hloupé, nesmyslné, nebo se kterými zkrátka myšlenkově nesouhlasím. Chci se tomu ale jenom smát. 1 a 1/2 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud se Aronofsky i Mansell vrací stylem k Fontáně, je všechno v nejlepším pořádku a jen zírám, jak se takhle známé téma může v epických kulisách vyprávět čistě skrz postavy. A dokonce nevadí ani to, že si Darren připsal do scénáře Transformers: Origins. Jenže ve chvíli, kdy Noemova rozjetá paranoia začne vysloveně rozčilovat, už jsem chvílemi kroutil hlavou a dramaticky neskutečně vyzrálá Emma v tu chvíli musí zachraňovat víc, než je zdrávo. Vlastně ani den po projekci jsem ten hlavolam s neuvěřitelným vizuálem a otrávením z neustálých dialogů o Stvořiteli či o tom, co je správné, nedokázal rozluštit. Protože si ale případnou druhou projekcí vůbec nejsem jistý, nevyškrábu se výš ani při nejlepší boží vůli. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Udělat z Noeho asociálního zmrda a bijce všeho lidského je sice zajímavá biblická inovace, ale zrovna od Aronofskyho jsem čekal definitivní potvrzení vlastní extratřídy a ne směšné zaprodání se tupé většině. Vydat se komornější cestou s filozofičtějším přístupem a především bez potřeby šokovat, tak v tom možná i Darrena poznám a hlavně ocením, jenže to by na zakázce nesmělo stát "blockbuster". Největším zklamáním jsou tak jednoznačně akční fantasy scény s chodícími kameny (WTF?), které jsou jak vystřižené z nějaké parodie na Transformers (tzn. sračka na druhou). Má tohle Aronofsky se svou reputací vůbec zapotřebí? V rámci současné tvorby čistý průměr, v režisérově filmografii malá tragédie, ale díky sympatickému obsazení (Connelly, Watson, Lerman, Hopkins) mu ty tři hvězdy dám. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Strašně rozporuplný film, k němuž si budete nejméně první půlhodinku hledat cestu (mnozí ji možná ani nenajdou) a obsahuje několik scén a dialogů, jež si Youtube parodii vyložené říkají. Díky Aronofskyho promyšlené režii tahle biblibcká povídačka baví po celou dobu a funguje ve většině odlišných častech. Jen ta úvodní je malinko k smíchu. Velkorozpočtová akce mu jde překvapivě od ruky, stejně jako závěrečná psycho část na lodi, kde se nebojí sympaticky pracovat s postavami. Když navíc Russel Crowe naplno rozjede své charisma a Emma Watson nahodí svůj kukuč, tak se dá mnohé prominout. I tak to ale rozhodně není film pro každého.70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

New age biblická pohádka: Ekolog a vegetarián Noe, mající čas od času vizionářské sny, postaví z popudu jednoho z nich cosi jako dřevěnou zaoceánskou loď, v níž hibernuje množství zvířat, které mu však jeden černý pasažér potají užírá. Jíst maso je ovšem špatné. Zabíjet lidi je naopak starozákonně dobré. Proto ho chce Noe zabít, předhoní ho však jeho syn. Pak už se to začíná zamotávat. Z Noa je najednou Abraham, úplně jiná biblická postava. Navíc pije. A taky jsou tam obři. Kamenožrouti. Trochu Nekonečný příběh, ale obráceně. Darrenu Aronofskymu někdo zjevně vypláchl mozek... ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • Filmový štáb se po řádění tropické bouře Sandy v říjnu 2012 vzdal 9. listopadu svého pravidelného oběda a věnoval tak 300 porcí teplého jídla obětem bouře na newyorském Coney Islandu. (Struhy)
  • Co se týče fyzického utrpení při natáčení filmů, považuje Russell Crowe (Noe) tento snímek za nejnáročnější. 36 filmovacích dnů, 12 hodin denně ve filmovém dešti. K tomu ještě dodal: „Filmová kapka deště není jako normální, je velká jak kráva, filmový déšť vás bolí.“ (sator)
  • Od 20. července do 21. srpna 2012 se natáčelo na Islandu. Pak se štáb přemístil do New Yorku, kde byla mezitím postavena 137 metrů dlouhá replika Noemovy (Russell Crowe) archy. Filmaři pracovali i v okolí města Durango v centrální části Mexika. V období od 29. října do 1. listopadu 2012 bylo natáčení zastaveno kvůli tropické bouři Sandy, která filmařům poničila kulisy. Poslední klapka padla 17. listopadu 2012. Poté následovala rozsáhlá a zdlouhavá postprodukce. (Struhy)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama