Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Akční scény pěkné, přehledné, ale to je tak všechno, v čem vidím klad filmu. Záporák sympatičtější, než všichni klaďasové, v čele s děsně nudným hrdinou, kterýmu se rozklepou kolena při každý zmínce o výskytu záporáka, filtr stíhá filtr (což při 1080p vlastně vypadá i docela dobře), děj se vleče a s vyjímkou zmíněných akčních scén mě vlastně ani nezajímal a bylo mi celkem fukajs, jak to celý dopadne a kdo koho sejme. 40% PS: Ještě včera to tu mělo jen originální název a najednou... Kterej koumák tohle zase vymyslel?! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

A další jednohubka, která po nás pomrkává lišácky, ve stylu neonů a industriálního stylu Michaela Manna, ale při hlubším zadívání se na kvalitu materiálu zjistíme, že mu nesahá ani po kotníky. A je to škoda, protože McAvoy tyhle charizmatické mlaďase umí a Strong je mistr pohledů a zamyšlených gest - podobně jako třeba Banderas v Assasins. Bohužel i akce je vcelku dost zmatečná a tak akční fandové úplně spokojení nebudou. Je to takový ten tvrdší chlapský film, ne úplně špatný, ale jednou a dost. Londýn má lepší felling než velkoměsta v USA, ale pořád je to podobně obyč jako nové Stathamovky. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Někteří pisatelé to vypíchli až v závěru, já si servítky nebudu brát hned v první větě- kdo to kurde překládal? Hledat film čistě podle názvu, tak se na to nepodívám ani na svatého Dyndy... Teď přikročme k udílení hvězd: jedna hvězda za Marka Stronga, druhá za Jamese McAvoye, třetí za nekomplikovaný příběh na páteční odpoledne, čtvrtá za Marka, pátá za Jamese, minus jedna hvězda za zpomalené scény (u babičky v bytě se sakra nestřílí!), to máme dohromady čtyři. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

J.McAvoy a M. Strong v akčnom thrilleri? Fajn, hovorím si, to by mohlo byť dobré. Ibaže takmer od úvodu mi začínajú vadiť i úplné "drobnosti" , ako úder oceľovou tyčou a M. Strong nič, ide ďalej. Potom Strong nechá otvorený plyn v dome, sadne za volant a páli preč, určite niekoľko stoviek metrov, zamieri do lesa, dom vybuchne a plamene má takmer za chrbtom!(atómovka ty vole...). Profi gangster volá skorumpovanému policajtovi do práce? Kočka nájde v najväčšom skladišti kontajnerov ten správny za pár sekúnd?...O.k., nevadí, prešli aj väčšie blbosti, horšie je, že film nie a nie zaujať. Najväčším problémom je absolútne nedôveryhodná posadnutosť McAvoya gangstrom - Strongom. O ich minulosti dokopy nič nevieme a ich postavy sú neuveriteľne plytké. Ich vzájomné prestrelky sú iba suchými prestrelkami, nič viac. Odmyslím si ústrednú dvojicu výborných, ale nevyužitých hercov a ostane 100x prevarený akčný brak. Chceš pěstí?? Nie díky, z tej nudy som ostal prefackaný až-až. 40%. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla hodnotit herecké výkony, přesně vybranou hudbu a především skvělý, hodně moderní vizuál, bylo by mé známkování velmi příznivé. Problém je, že na mně film působí značně odtažitým dojmem, takže i když je tu znát snaha tvůrců o nějaký ten dramatický přesah, v konečném důsledku to zkrátka nefunguje. Osobně nejsem fanda přílišného sentimentu, ale když je mi po většinu stopáže jedno, jak která postava dopadne, je něco špatně. Vlastně jsem se přistihla, že více než sledování děje po celou dobu s neosobním odstupem obdivuji jednotlivé stylové scény ( tedy kromě té zpomalené matrixovské přestřelky u babičky v bytě, to působilo spíš směšně ) a záběry. Toho zmařeného potenciálu je mi líto, ale přinejmenším za tu úchvatnou scenérii polární záře si to alespoň slabší tři hvězdičky zaslouží. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Keď si Max (James McAvoy) doťahá vodu z kolena, poslednýkrát si potiahne z cigarety, ktorá je očividne dofajčená. Keď ju ale hodí do hrnca s vodou, je vyfajčená iba asi do polovice. (sWONDER)
  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)

Reklama

Reklama