Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jak poznáte, že film natočil čtyřicátník? Na začátku je skladba od Soft Cell (Tainted Love) a na konci od Frankie Goes To Hollywood ( The Power Of Love). Příjemná hudba, poetické záběry přírody, zajímavé obrazové kompozice a do toho podivně úchylný příběh dvou snad zamilovaných, kteří se vydají na týdenní výlet s karavanem, přičemž jen tak mimochodem, aby řeč nestálá, vraždí lidi. Zrzavý vousáč Chris a zde nehezká Tina (nalíčená A.Loweová je ale pohledná) možná úplně neví, co by chtěli, jejich směřování je však čím dál jasnější. Snad jen konec jsem očekával malinko jinak, ale i tak potěšil. Komedie to moc není, byť uznávám, že pes nabodnutý na pletací jehlice či přejetý tlouštík komické jsou, někdo jistě propukne v hurónský smích. Hororového zde není nic (tedy já se nebál ani vteřinu), pokud si někdo neplete horor s rozšvihanou hlavou, to pak asi jo, ale je to špatně. Po celou dobu jsem měl pocit, že tomuhle filmu něco chybí, jen se mi nepodařilo přijít na to, co .... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

On je zralý psychopat, ona psychopatka v rozpuku. Murder is green.. Wheatley do sociálního realismu zase dovedně vkládá různorodé a často i protichůdné ingredience (suchý humor, odtržení od reality) a z výletu dvou takových nenormálních zabijáků na okraji zájmu médií i policie dělá v podstatě romantickou záležitost, byť černou jako ohořelé zbytky karavanu. Vše je navíc orámováno brilantním soundtrackem a rozverným koncem, který zase tolik nesnížil emise skleníkových plynů. „Report that to the National Trust!“ ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tak nesympatické duo sa len tak nevidí!:) Má to estetiku dokumentárnych filmov s nádhernými a skutočne poetickými zábermi pútavo melancholickej anglickej prírody, do toho prvky toho "najlepšieho" gore, k tomu prímes totálne najčiernejšieho krutého suchého humoru, občas záblesk nejakej tej pointy (záver?)... Totálne divná zmeska, znalci ocenia:) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Alternativní a nízkorozpočtové road movie o dvou všedních lidech s nevšední náklonností k vraždění. Čtvrtá hvězda za nádherně praštěný scénář a roztomile úchylnou poetiku. Přerod submisivní, mírně retardované a zakřiknuté ženušky v amorální vraždící femme fatale, je skvostný. Tina (výborná Alice Lowe) jako by vystoupila ze stránek nějaké dekadentní novely Ladislava Klímy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Najväčšou devízou tohto filmu je humorná absurdnosť hlavných postáv. Tina, ktorá je už vo veku, kedy biologické hodinky tikajú riadnym burácaním, je konečne šťastná, že si našla chlapíka s ktorým si plánuje spoločnú budúcnosť. Netuší však, že ide o chlapíka, ktorého predstavy o živote sú mierne povedané radikálne a nekompromisné, kedy najčastejším riešením všetkých jeho problémov je vražda. Na druhú stranu je kultúrne zameraný a tak sa spolu vydajú za krásami Anglicka. Ako sa podarí Tine vysporiadať sa s jeho čudáckou povahou? To je práve ďalšia absurdnosť, ktorú nám snímok naservíruje. Nehovorím, láska je slepá, na mňa však táto pointa pôsobila zvláštne (bola to zo strany ženy zúfalosť, hlúposť...?), aj keď koniec bol pomerne prekvapivý a do celkovej koncepcie filmu krásne zapadol. Pozitívum vidím aj v tom, že napriek tomu, že vraždy boli dosť brutálne, vždy im predchádzala nejaká komická situácia spojená s totálne absurdnou logikou hlavných postáv. Vidím to na lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama