Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Jinny 

všechny recenze uživatele

50 % Mohl v tom být magický realismus, ale to by tvůrci nesměli mít ambice natočit v mnoha směrech typickou vztahovou komedii. Nápad s napsáním dívky svých snů sváděl k zajímavýmým dialogům a postřehům, ale dočkáme se jenom jedné poznámky o tom, že roztomile nevyrovnané mladé ženy ve skutečném světě neexistují. Větší část filmu tak Calvin svoji dívky zkouší upravovat a měnit - a chválím, že film si je dobře vědomý toho, jak je tenhle přístup problematický a že nefunguje. A konec je, pravda, jenom úlitba romantickým duším. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Výstižne vymyslený film na tému ako to vo vzťahoch vlastne chodí... kto a koľko potrebuje "ťahať za nitky", aby prevzal úplnú kontrolu "nad láskou". Ide o pohodovú záležitosť, kde sa príjemne prepojil kus romantiky, zábavy a inteligencie. Film s vlastnou tvárou bez obohraných šablón, nejde klasickou cestou romantických scénok, ale dlaždí si vlastnú cestu akou chce podať pointu. A to sa cení. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som od začiatku pristupoval k Ruby Sparks ako k scenáristickému dielu mladej herečky Zoe Kazan. Čiže som sledoval, čo má na srdci mladé, ambiciózne dievča a akým štýlom to chce predať svetu. Priniesla nám celkom originálny mystery príbeh, pri ktorom neviete, čo bude nasledovať o päť minút a je to asi hlavne tým, že scenár napísala žena, pretože v opačnom prípade by sa jednalo samozrejme o veľmi luxusné porno:). Možno si mohla Zoe pri písaní vysniť na pomoc svojho slávneho deda a opýtať sa ho, čo robí jeho filmy tak nesmrteľnými a možno by jej výtvor nebol "iba" príjemným prekvapením, ktoré sa ale v mysliach širšieho obecenstva neuhniezdi natrvalo podobným spôsobom, ale Eliaove filmy. Občas trošku totiž cítiť z Ruby prílišnú ambicióznosť a vyumelkovanosť, podobne, ako sa na konci filmu vyjadruje Ruby ku Calvinovej knihe. Mimochodom, plagát k filmu je geniálny a jedná sa o horúceho kandidáta na americké nezávislé leto na čt 2. Ako hovorí jedna postava o silných debutových albumoch nezávislých kapiel a ich slabších nasledovníkoch, tak si musíme počkať aj na nasledovníka z pera Zoe a dúfať, že nezapadne, poprípade dopadne ešte istejšie. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Úplně si dokážu představit, že před lety bych tenhle film miloval a stejně tak Zoe Kazan. Dnes už jsem ale starší a trochu moudřejší a dovedu růžové brýle (alespoň částečně) sundat z obličeje. Sympatický mix Kristen Schaal-Zooey Deschanel-Judy Greer Zoe Kazan si napsala a odehrála se svým skutečným manželem oddechovou dekonstrukci různých klišé z romantických filmů, ale zároveň jich dost stále ve filmu následovala (*ehm* 500 Days of Summer, zejména v epilogu). Jako fantasy koncept to bylo ale dechberoucí, zejména v chování postav, stále gradující a vrcholící jednou určitou scénou. Ti, kdo viděli, vědí. Ti, kdo neviděli, těm vzkážu jen to, že bych si to dovedl představit jako epizodu Black Mirror. Kamarádit se s hlavním hrdinou bych rozhodně nechtěl (až jsem se občas jeho chování dost divil), ale cit pro volbu slov měl dobrou, moc hezky se jeho dílo poslouchalo/četlo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku byl tenhle film zajímavý. Místy až dost. Postupem času se z něj ale vytrácelo to nadšení. A to jak z ústředních hlavních rolí, tak z nápadu jako takového. To, že je příběh tak trošku fantasy, a že je tenhle romantický příběh, tak trošku pseudo, jsem ze začátku vůbec nevnímal. Postupem času jsem to ale začal vnímat úplně jinak. Závěr by nakonec vůbec ani být nemusel. Každopádně za ten nápad a za to, že jsem poznal Zoe Kazan ty tři hvězdičky musím dát. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)
  • Pracovným označením filmu bol názov He Loves Me. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama