Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (346)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Díky ústřednímu duu (pře)milé a sympaticky nevlezlé, ale vzhledem k námětu "pozor co si přeješ, mohlo by se ti to vyplnit" v indie romantickém provedení je až překvapivé, jak moc je to ve výsledku předvídatelné a nehravé. A že to samé hravě i nápaditě zpracovat lze, dokázal již svého času Richard Matheson v The Twilight Zone s epizodou A World of His Own. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Originální scénář, který si pohrává se zajímavou myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby jeden člověk mohl ovládat jiného milovaného člověka. Jako hlavní hrdina spisovatel, který nemá moc zkušeností se vztahy o kterých by mohl psát, hlavně proto, že si své partnerky ve své bohaté představivosti idealizuje, zatím co sobecky přehlíží jejich skutečný charakter a potřeby. Jednu noc se mu zdá sen o skvělé dívce jménem Ruby, do které se platonicky zamiluje a začne o ni psát knihu. Jenže z ničeho nic se mu ta dívka zjeví v domě a zdá se, že je skutečná...Pro mě je to jeden z těch filmů, který mě na začátku příliš nezaujme, takže od něj moc nečekám, ale tím víc mě pak překvapí a dostane silnou druhou polovinou. Zoe Kazan a Paul Dano se k sobě výborně hodí, navíc opravdu dobře hrají a poslední scéna filmu byla moc hezká. Malá Miss Sunshine se mi sice líbila o něco více, ale i tak je Ruby Sparks moc příjemným přírůstkem do žánru nezávislých romantických komedií. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Kuba se me pred dvema tydny ptal, kdo reziroval Little Miss Sunshine a ja odpovedel: nikdo. Dnes bych mohl rict: ty dva, co rezirovali Ruby Sparks. Trailer se myslim snazi k LMS odkazovat, ale Ruby je jiny druh filmu. Je to, priznejme se bez muceni, takova hipserska vztahovka, ale jeste nez se vam protoci oci, musim rict, ze to je skvele napsana vztahovka (se) zrzkou modrokou. Obcas az hrozive presna (metapohadka a o moznosti uskutecneni toho, o co nam casto ve vztahu jde - totalni kontrolu). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Milé. Sic Zoe Kazan nemá ani zďaleka toľko charizmy ako Zooey Deschanel, tak sa zo svojou ulohou popasovala skvelo. Druhy palec hore jej dávam za scénar, ktorý šmakuje a nekopčí. Scéna "so strojom" má neskutočné grády a dáva človeku uvedomiť, že v láske nie je všetko slniečkovo romantické (ako zborne tvrdí mainstream). 80% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Najväčším neúspechom tejto "romantickej navigácie" je neprimerané vekové vyzretie hlavných hrdinov, ktoré vás síce dovedie do romantického cieľa, ale často krát musí vašu cestu prepočítavať. Dvojica Zoe Kazan a Paul Dano by skôr zapadli do ľúbostného romániku z obdobia školských lavíc. Veľmi nereálne pôsobí skutočnosť, že chlapec liečený u psychológa je zároveň úspešný a bohatý spisovateľ, ktorý všetku slávu nadobudol svojou prvou knihou. To môžem rovno uveriť faktu, že obloha je zelená. Myšlienka oživiť ľudskú fantáziu do skutočných rozmerov ako aj disponovanie vlastnosťami vysnívanej osoby, bola ľahko predvídateľná, takže som len čakal kedy sa Calvinovo imaginárne predstavenie skončí. Film bol jednoducho nenáročný a kľudne by som po pri ňom zvládol ešte partičku šachu. 40% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)

Reklama

Reklama