Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Smutny pribeh podla skutocnej udalosti o vrahovi,ktory zabil svoju rodinu a privlastnil si totoznost jedneho novinara,ten sa s nim stretava a vysetrovanie sa meni v hru na macku a mys,herecke vykony boli obstojne,ako drama to fungovalo a kto o tomto pripade nikdy nepocul,bude ho v tomto filme pozorne a so zaujmom sledovat,lebo ja urcite ano...:-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ze samotného zločinu běhá mráz po zádech, jenom z té letmé rekonstrukce obsažené ve filmu se mi zastavil dech, což asi vypovídá ve prospěch filmu. Franco je ve své roli výborný, Hill se mi tam moc nehodí a jeho chemie s Jonesovou je nulová, což je špatně především proto, že její postava, byť prostorem omezená, má pro vyznění snímku důležitou emocionální funkci. Výsledný dojem spíše standardní, mírně nad průměrem. 65% ()

Reklama

FTP 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil téměř rok, trailer vypadal výborně a obsazení ústředního dua mi sedělo dokonale. Jsem zklamán. Hill i Franco mají potenciál a zvládli by spolu utáhnout celý film, který na nich ale nestojí... nestojí totiž na ničem. Otravně rychlý stříh a přesvětlené prostory sem žánrově nesedí, atmosféra chybí úplně, stejně tak jakýkoli důvod sžít se s postavami, které jakobychom sledovali přes tlusté sklo v místnosti pro návštěvy. Tak moc neosobně film působí. Právě scény, kde divák dostává šanci pochopit postavy, najít si k nim cestu a ztotožnit se s nimi, jsou zde úplně vypuštěné. Respektive nám jsou podány beze zvuku. Víme, že Hill s Francem se týdny sbližují, ale divák u toho chybí, baví se o všem, otvírají se druhému, a právě zde vzniká propast a ztráta, kterou divák už nedožene a na to True Story doplácí.... + Felicity je zde jen do počtu (ne svou vinou) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samu o sobě extrémně zajímavou výpověď vraha (? - on zdrženlivě mlží, takže jistotu nemáme) své rodiny filmaři upozaďují a neobratně nastavují jakési osudové napojení - přátelství - manipulaci s novinářem, jehož kariéra šla zrovna k šípku. Nejednoznačné psychologické drama se jim ale nedaří a ani James Franco nepodává bůhvíjaký výkon, jelikož nejspíš sám netušil, jaké emoce má jeho narcistní psychopat vyvolávat. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem byl skeptický. Neseděl mi jak Franco v roli možného vraha ani Hill jako novinář. Ani jednomu jsem role nežral, stále jsem je chápal jako herce, nikoliv postavy v příběhu podle skutečné události. Druhá polovina filmu, ale byla velmi dobrá a zejména závěr - pro mě překvapivý, byl velmi kvalitně natočen. Goold odvedl dobrou práci, jen to obsazení mohlo být lepší. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama