Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Burke, vlastním jménem Jacob Burkowitz, je zestárlý herec před sedmdesátkou, který se kdysi, před třiceti lety, proslavil v televizním seriálu. Lidé ho dodnes poznávají a ztotožňují s postavou, kterou hrál, nikdy se ze stínu „Eddieho“ nevymanil. Vrchol kariéry má tedy dávno za sebou, dnes vystupuje jako stand-up komik v klubu v newyorské židovské čtvrti Levittownu, který vede skutečná legenda komedie Jimmie Walker (hraje sám sebe), ale pořád ještě dokáže lidi rozesmát. Nechybí mu sarkasmus a životní rebelantství. Jeho osobní život není nic moc, je dávno rozvedený, jediný syn mu před lety zemřel na předávkování, a s bratrem Jamesem (a jeho ženou) má dost konfliktní vztah, ostatně jejich dětství bylo neradostné. Při jednom ze svých vystoupení se Jackie dostane do konfliktu s arogantním divákem, popere se s ním a přerazí mu nos. U soudu se také nechová moc pokorně a soudkyně mu napaří třicet dní ve vězení a sto dní veřejně prospěšných prací… (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (46)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro v tomhle filmu ukazuje, jak skvěle dokáže zvládnout hlavní role a jak je pořád velkým hereckým mistrem. Je neortodoxní, je hnusný, je hnusný a je vtipný. Ani jsem nečekal, že by ještě mohl natočit film o komikovi a být zase trochu jiný, ale přitom neskutečně uhrančivý. Měl ale i dobré herecké kolegy. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

De Nira mam velmi rad a tu to dal na komedialnejsiu notu. Radsej ho mam v starych drsnych chutovkach, ale aj tu ma celkom oslovil. Frky boli fajn, daval to vsetko trefne. Prihovor na svadbe nemal chybu. Film ma pobavil, vsetko je ok, ale neviem, daco mi tam chybalo. 3,5 *, ale zaokruhlim to smerom dole. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro ako komik? Tomu som otvorený. Podanie filmu? To je už trošku iná story. Myslím, že ku koncu film sa celkom úspešne dvíha z prachu priemeru a nevtipnosti, no človek si musí odsedieť celý zvyšok filmu, ktorý by mohol byť trošku sviežejší, lebo niečo mu rozhodne chýba. Okrem toho by som asi bol radšej, keby sa to viac sústredí na humor a jeho stand up momentky, lebo tam sa film vracia do zaujímavejších momentov a začína ma baviť. Kde však zlyháva je podľa mňa pokus urobiť aj seriózny film a máme tu momentky, kde by som si prial, aby boli buď z filmu vyhodené, alebo okorenené väčšou dávku dobého humoru, ako to bolo napríklad v "Before We Go". Vyváženie jednotlivých situácií bolo spracované oveľa lepšie a nemáme tu zbytočné scénky s hádkou, ktorú sme absolútne nepotrebovali a skôr film spomaľuje a pôsobí otravne. Celkovo som rád, že som film videl aj keď sa priznám, že som uvažoval, či by nebol lepšou voľbou (keby ešte žil) Robin Williams. Pretože toto by bol film skutočne napísaný preňho. A mohol by v ňom správne improvizovať. De Niro je vtipný a snaží sa tomu dať čo film potrebuje, no miestami ma jeho vtipy nebavili. Ale keď zabil dobre, tak to fungovalo na sto percent. A kto vie? Možno si raz zaspievam - "I´m making poopie!" :D ... jop, to sa skutočne vo filme udeje. Zvážte si sami, či je toto niečo čo by ste chceli vidieť a uvidíte sami. Hodnotenie: C ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle měl De Niro udělat už dávno. Povedené bilancování postavené na filmech, které ho proslavily, takže se Špinavými ulicemi prochází Král komedie. Jelikož mám Krále komedie velmi rád, tak je pro mě zajímavým nápadem pohrávání si s myšlenkou kde by dnes Robert Pupkin dneska byl a čím by se stal. Beru že zde přítomná postavička Jackieho Burka je daleko sprostější než jeho dávný předchůdce z počátku osmdesátek. Pro mě po delší době důkaz, že Robert ještě stále umí. 70% ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Rober De Niro už je ztracenej. Říkal jsem si, proč hraje v takovém množství komediálních sraček, když to je vlastně Taxikář, Mafián, vedoucí Casina nebo Zuřící Býk. On se snad snaží přebít tyto legendární role sračkoidními charaktery ještě v horších filmech. The Comedian mě z traileru zaujal, ale pak jsem si všiml, že film má na IMDB hodnocení 5,4/10, tudíž jsem nic moc neočekával. Nakonec z toho vyšel dobře jak film, tak De Niro. Tohle je výborný film, který by si zasloužil možná ještě o stupeň vytříbenější vizuál, jelikož grafika okolo filmu mě velmi baví. Svižná typografie kompozičně dobře rozmístěná v titulcích na začatku filmu, jenž podtrhuje vkusný Jazz mě bavila a to se jedná jen o takovou prkotinu. Na druhou stranu jsem měl pocit, že film bude více dbát na uměleckou složku, což není uplně pravda. Zpátky ale k De Nirovi, jenž zde hraje v starého komika, kterého si většina lidí pamatuje kvůli jeho slavné roli v nějakém starém sitcomu, což ho trochu vytáčí. Není to však žádný velký životní příběh. Jedna se jen o malé odbodí života, ve kterém se toho dost stane, na druhou stranu je to tak lehce a přirozeně zpracované, že si to nejspíš dost lidí ani plně neuvědomí. Celé je to propletené komediálními výstupy s velmi vkusným humorem. Neválel jsem se na zemi v záchvatu smíchu, spíš jsem se tak pousmíval, což se mi stává tak u jednoho filmu ze sta. Vulgarity, cynismus, trefné narážky a dobré načasování. De Niro to navíc hraje tak přirozeně a věrohodně, že mu tu roli opravdu baštíte a já si ho kvůli Komediantovi mohl znovu oblíbit. A teď už mi sem přihrajte 'The Irishmana' dřív, než celý ten herecký ansámbl i s režisérem umře. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama