Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny zdařilého psychologického filmu je trojice losangeleských podvodníků: atraktivní čtyřicátnice Lilly Dillonová, její syn Roy a jeho snoubenka Myra Langtreeová. Zatímco Lilly pracuje pro sázkovou kancelář na dostihovém závodišti, Roy se živí drobnými podvody. Myra byla kdysi partnerkou excelentního podvodníka Colea, kterého však mnohamilionové podvody přivedly k nervovému zhroucení a trvalému pobytu v ústavu pro choromyslné. Nyní by Myra chtěla rozjet další podobné podniky s Royem, ale ten si uvědomuje, že na něco takového nemá a odmítá to, přestože by to znamenalo možnost vymanit se z vlivu panovačné matky. Kolotoč intrik, vzájemného sledování, podvádění, podrážení a vydírání se nezadržitelně blíží tragickému vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Topco 

všechny recenze uživatele

Nuž, s thompsonovskými adaptáciami mám evidentne problém (s výnimkou francúzskej Čiernej série). Po mimoriadne nesympatickej Čistke (Coup de Torchon) ďalšia vec s nesympatickými postavami a divnými vzťahmi medzi nimi. Navyše, uťahané a pomalé. Ak neo-noir s con-artistami, radšej House of Games (1987), a ak neo-noir s Cusackom, tak radšej The Ice Harvest (2005). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na švindlířich bol hlavným švindľom hlavne fakt, že taká Anjelica Huston sa snažila byť zatraceně sexy, ale ona bola len zatracená. Vhodná do travesty show. 4 nominácie na Oscara ma ale prekvapili. Nuž, asi nebolo v tom roku z čoho vyberať. Film je z obdobia zlatého veku top filmov, tento sa medzi ne nezaradil. Pár podvodov tu vyšlo, ale inak dosť nevýrazné. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

John Cusack je malý vyčůraný podvodníček (ale nepříliš velký hajzl), živící se drobnými kšefty typu podvod při placení v baru, nebo obírání opilých námořníků při hře v kostky. A naprosto mu to tak vyhovuje a výš nepohlíží. Jeho přítelkyně Annette Bening už je podvodnice (a příležitostná prostitutka) trochu většího formátu a hlavně ještě větších (a nezdravých) ambicí. A nebezpečná mrcha. Ovšem mrcha ještě větší a nebezpečnější je Anjelica Huston, Cusackova krkavčí matka a bezskrupulózní zlodějka, okrádající svého gangsterského zaměstnavatele i přesto, že moc dobře ví, že je to tanec na ostří nože. Ale její přirozenost je silnější než strach z následků. Mezi těmito třemi postavami se rozehrává zajímavá hra, ve které se jeden snaří přelstít nebo ovládnout druhého, druhý třetího, třetí prvého a tak dále, nikdo nikomu příliš nevěří a to vše se stupňuje až k zajímavému finále. Na rozdíl od většiny zdejších komentátorů se mi tenhle film hodně líbil, vůbec mi nepřipadal nudný, líbil se mi výkon Johna Cusacka a za posledních deset minut bych dal nejradši pět hvězd. Silné čtyři. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Předloha: Jim Thompson -- V Americe celkem klasika (check rottentomatoes, 4 nominace na Oscara, v žebříčcích se řadí mezi nejlepší neo noiry 90.let), ale já se přikláním spíš ke zdejšímu hodnocení. Moc utahané, statické a hlavně Cusack je nezajímavý herec, jeho postava ve mně nedokázala vyvolat žádný zájem. Výborná Anjelica Huston a pár pamětihodných jednotlivostí. Přitom zaděláno bylo na hodně, v cyničnosti je Jim Thompson rozhodně znát. Z méně známých neo noirů s koulema zkuste radši Romeo Is Bleeding. P.S. Původně měl film režírovat Scorsese, ale nakonec jen produkoval a dohodil Stephena Frearse. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Snímky o lidech, kteří se živí podvody všeho druhu, mě většinou baví, ale tento bohužel moc nezabodoval. I když je fakt, že pár zajímavých míst (hlavně flashbacky) tam byly, většina scén byla zbytečně až nepříjemně zdlouhavá. Škoda, že to nenatočil Scorsese, jak měl původně v úmyslu (objeví se v malé roli doktora). ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama