Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné. Temný, ponurý a pomalý thriller o pomstě otce vyvražděné rodiny, který se dostane do gangu, který toto spáchal. Film má hlavně hodně suprovou formu, úžasnou kameru a vizuál. Je zde snad jen jedna světlejší pasáž s vycházejícím sluncem a pak úplný závěr v metru. Jinak samá temnota. Sice ohraná písnička typu Punisher a stovky dalších, ale slušně natočený a vyvážený s jednou suprovou akční scénou na úplném konci. Líbilo se, doporučuji. Colin je zde fakt dobrý. /75%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující Revenge Flick,který vás zaneprázdní a pohltí od začátku do konce. Postavy jsou kvalitně rozvíjené v temném,neobvykle romantickém příběhu s výtečným Farrellem a Noomi Rapace. 2 Imigranti z odlišných světů, oběti pohromy moderní společnosti,ve stejném místě usilující o pomstu a překrásný příběh romance od bolesti ke ztrátě. Kvalita ! 80% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďaleko lepšie ako bežné filmy o pomste, kde príde muž v slnečných okuliaroch, vystrieľa pol roty a z 1500 guliek na neho mierených len jedna preletí bočnicou jeho plášťa. Hoci ani tu sme sa nevyhli prehnanému koncu a vlastne aj za začiatok to bola slušné štípanie od dymu zo strelného prachu. No to medzitým bavilo a udržiavalo v napätí. No a Noomi Rapace bola na prekvapenie s jazvami menej rapavá než je bežne, čo asi odkazuje na vikingské tradície, kde sa jazvili úmyselne. Možno ešte niekedy prekvapí sekerou v hlave a bude jej to slušať ako iným dámam klobúk. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rozpačité. Linie hrdinovi pomsty je skvělá a akční scény (i když jich mnoho není) jsou opravdu výborné a hned bych dal rejžovi natočit nějaký přímočarý akčňák. Ten zbytek totiž docela drhne, linie Farrella a Noomi Rapace je nepřesvědčivá, nudná a dialogy občas dosti tahají za uši. Tempo je navíc dosti pomalé, některé scény vyznívají skoro nechtěně směšně a zajímavá postava Dominica Coopera mohla být také využita lépe. Nakonec tedy spíše promarněná šance. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Můj zlatý a jako vždy neprůstřelný Colin, což je dobře, jen ať ještě chvilku vydrží, protože v Total Recall měl co dělat, aby se z toho vykřesal. V prvních chvílích jsem v tom měla docela solidní hokej, než jsem se postupně zorientovala a pak už to běželo jak po másle. Klasický akční thriller s odlehčovací romantickou složkou s Beatrice, kterou hrála Noomi Rapace, která začíná být čím dál víc v kurzu a ani se není co divit. Jinak si myslím, že docela dobrý potenciál, který Dead man down měl, byl tak trochu zbytečně a nesmyslně prostřílený. K tomu přibylo pár nevěrohodných chvilek, které ty lepší už moc nezachránily. Je to strašná škoda, takže u mě je to lepší dvojka, nedá se nic dělat Coline a Noomi. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Niels Arden Oplev se ostře ohradil proti propagaci filmu v Americe, která podle něj film reprezentovala zcela mylně. Vyjádřil se rovněž o problémech s rozpočtem a nutnosti film natočit v kratším čase. Dle svých slov také nebyl schopen za tak krátký časový úsek sestříhat film do vysněné podoby. (HellFire)
  • Na konci filmu, keď Victor (Colin Farrell) a Beatrice (Noomi Rapace) cestujú domov newyorským metrom, môžeme vidieť nápis "York-Dauphin", čo je zastávka filadelfského metra. (vander19)
  • Názov filmu sa objaví až v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama