Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rob (John Cusack) si ve svých třiceti letech uvědomuje, že neví, kam ve svém životě směřuje. Po odchodu přítelkyně Laury (Iben Hjejle) se Rob dostává do krize a přemýšlí o tom, co vedlo k tomu, že ho všechny dívky opustily, že nedokončil vysokou školu, a že skončil jako majitel obchůdku s gramodeskami, kde zaměstnával dva podivínské hudební fandy. Rob začne přerovnávat svou soukromou sbírku gramodesek a rekapituluje jednotlivé okamžiky svého sexuálního životy spojené s různými songy a hudbou, kterou v té době poslouchal. Postupně ale dochází k závěru, že jeho neúspěch se ženami není jeho prokletím, ale jen výsledkem nedorozumění. Jeho snaha získat Lauru zpět je přeci jen korunována úspěchem a zdá se, že krize konečně ustupuje... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu mám hodně rád a to jak z důvodu očividné Hornbyho vášně k hudbě (tuhle lásku s ním sdílím), tak kvůli výbornému mixu tragiky (typická nostalgičnost ztracených milostných vztahů) a komiky (ještě typičtější chlapská zbrklost v oblasti citů). Tvůrcům se tyto aspekty podařilo do filmu výborně převést, společně (jak zmiňuje kleopatra) se specifickou náladou románu. Takže u mne spokojenost. Pokud budete mít chuť na romanťárnu bez (nebo přinejmenším se zdravou mírou) sentimentality, tak vřele doporučuji. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jistým způsobem mám slabost pro Johna Cusacka a jeho skvělé herecké schopnosti. Ale na 5 hvězd to dle mého soudu nemělo hlavně proto, že více než malé množství pár scén z obchodu s gramodeskami mi velice připomnělo děj chvalně známého Empire Records a jelikož se to ani lety něják výrazně neliší tak se není čemu divit. Ale jinak bych celkově na filmu nezměnila nic prostě super oddechová věc. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Cusackovi sa presne podarilo vyjadrit pocity, ktore som prezival, ked ma nechala holka. Tak sa podla mna citi vacsina chlapov, ktori sa pytaju, preco to zase nevyslo. Celkovo vsak High fidelity vo mne nezanechal viac ako pripomienku toho "strasne blbeho obdobia", ktore dufam, ze uz viac nezazijem ;-) ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Takže takto to vyzerá v hlave chlapa po rozchode? Zaujímavá sonda do psychiky postavy, s ktorou sa nedá ani sympatizovať, na druhej strane voči nej nedokážete cítiť odpor. Voči podobným indiferentným filmovým charakterom zaujímam kladný postoj, lebo do filmu vnáša prvok prirodzenosti a reálnosti. Rob je muž, o ktorého bežne žena so zdravým rozumom nezavadí, no predsa priťahuje svojim spôsobom vyjadrovania, svojim zmyslom pre humor, svojou zanietenosťou. Mm rada snímky, po skončení ktorých mám sto chutí ísť na pivo a do rána nad nimi premýšľať. 9/10. PS: kniha taktiež stojí za prečítanie. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle názvu to vypadá na strašnou romanťárnu, ale je to spíš taková manťárna. Hrozně ukecaná nekomedie s milionem odkazů na různé hudební skladby, interprety a spojitosti. Až se v tom člověk docela lehce ztrácí a hlavně se nudí, teda já jo. I když po hudební stránce ten výběr skladeb není vůbec špatnej. Ale v podstatě jedinej, kdo mě tam vždy pobavil, byl Jack Black, kterej je na hudbu vesměs úchyl. Cusack, kterej často mluví k divákovi, nebyl nikdy můj oblíbenej herec, ale né že by mu hraní nešlo, prostě mi moc nesedí. Laura v podání dánky Iben Hjejle moc nezaujala. Kdyby se to víc točilo kolem krásné Lisy Bonet, byl bych mnohem spokojenější. Takhle zůstanu na suché jedné hvězdě za to, že to nebyla uplná vyloženě sračka... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Čínská písmena na Robově dresu č. 6 znamenají "Hong Kong". (D3VIL)
  • Ve flashbacku, kde Rob a Laura poslouchají Iana při sexu, čte Laura knihu Love Thy Neighbor ("Miluj tvého souseda"). (D3VIL)
  • Poté, co se Robovi zjeví Bruce Springsteen, pronese: "Good luck, goodbye". Těmito slovy končí písnička Bruce Sprinsteena – „Bobby Jean“. (HappyTez)

Související novinky

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

26.09.2018

Remake kultovního filmu s Johnem Cusackem (Identita) Všechny moje lásky našel hlavní hrdinku. Ztvární ji herečka Zoe Kravitz (Sedmilhářky, Šílený Max: Zběsilá cesta). Projekt se momentálně chystá… (více)

Reklama

Reklama