Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Nezabudol, ten som zámerne vynechal, tých plnohodnotných súbojov tam zase až tak nebolo a navyše mi prišli slabšie, než v tých, ktoré som predtým spomenul a skôr mi tam vynikali iné akcie. Ale dobré to samozrejme bolo aj tak :). 

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

ywo666

Tak hlavne by som povedal, že HK na pravé martial arts v posledných rokoch dosť zanevrel. Buď sa venujú moderným veľkelepejším akčným kriminálkam, kde majú prednosť zásahové jednotky, automobilové naháňačky, prestrelky alebo explózie a súboje tvoria zanedbateľnú časť akcie, alebo práve tie historickejšie filmy, kde ale takmer vždy využívajú tie tvoje laná, triky a podobne. Už skutočne asi len ten Donnie Yen je zárukou, len neviem, ako dlho sa mu to ešte bude chcieť, keď posledný fantasy veľkofilm, v ktorom stvárnil hlavnú postavu zarobil približne desaťnásobne viac, než práve Special ID. Inak okrem jeho tvorby by som z posledných rokov skutočne odporučil asi iba tento http://www.csfd.cz/film/307654-jingxiong-nuxia-qiu-jin/ , kde sa mi súboje veľmi páčili. Súboje ma v poslednej dobe skôr bavia v juhokórejskej tvorbe, kde sa konečne vykašľali na taekwondo a začali používať ruky. Síce to tiež nie sú čistokrvné akčné filmy, ale často majú bližšie ku krimi alebo thrilleru, no minimálne http://www.csfd.cz/film/308642-berlinska-mise/ má skvelé súboje a dosť sa mi páčili napríklad aj v http://www.csfd.cz/film/345516-eunmilhage-widaehage/http://www.csfd.cz/film/327058-hoi-sa-won/ alebo http://www.csfd.cz/film/337345-dongchangsaeng/

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX, ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sonatamen , sniper18

Ninja je béčko, ktoré stojí viac menej len na Adkinsovej choreografií. Ktorá je ale vynikajúca a blíži sa jeho výkonom v Undisputed II a III. Inak keď už tu mám takých odborníkov na Hong Kongu odporučte mi niečo dobré. Zaujíma ma hlavne kvalitná akcia. Nemusím moc historické veci z feudálnej Číny a ako som spomenul prehnané laná, lietanie a fanatsy kung fu. Niečo zo súčastnosti na spôsob práve spomenutého Flash point.

na příspěvěk reagoval sniper18

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

sonatamen

Myslím, že v HK sa aj celkom vyznám, ale tiež ma tento film nijak zvlášť neurazil. Úplne s tebou súhlasím, že je to viac menej zbytočnosť, bez ktorej by som sa kľudne obišiel a znovu si to už určite nepozriem, ale ten priemer podľa mňa bez problémov spĺňa a nemal som problém mu tie 3* dať. Ale samozrejme v rámci arénoviek, ktoré sú zo všetkých akčných subžánrov snáď najstereotypnejšie. 

na příspěvěk reagoval ywo666

sonatamen

sonatamen (hodnocení, recenze)

ywo666

Tak Ninja II. mě minul páč první mi přišel průměrný ale mrknu na to.. Já jsem zase hlavně na Hong Kong produkci.. Mimo ní to sleduji jen namátkou.. Flash point byl nadupanej! Celkově tomu ted v posledních letech Donnie kraluje.. A jen doufám že brzo něco natočí s Tonym Jaa.. No, poslední dobrej Keanovo film co si pamatuji, byl Street Kings a to už je dlouho teda..

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sonatamen

Hmm, tak záleží v akom žánri sa bavíme. Ak to zúžime len na martial art rubačky, veľmi sa mi pozdával Ninja II. Ak by sme to rozšírili na akčný žáner celkovo vyberal by som určite inak. Paradoxne ja Hong Kong nemám až tak napozeraný. Hlavne nemám rád všeliaké lietanie, čarovanie a prehnané laná. Ale Dut Shu Sun Fun si určite pozriem. Flash point ma bavil viac než dosť. Len ma nejak zarazilo zlé hodnotenie. Inak ku Keanovi. Mám silný pocit, že jeho hviezda je už vyhasnutá. Až dlho sa mu moc nedarí. Práve Constantine bol svetlá vínimka. Ale aj keď natočí niečo slušnejšie, tak to nezarobí. Chcel si natočiť svoju arénovku tak budiž. Ja mu to neberiem a film ma nenudil.

na příspěvěk reagoval sonatamen

sonatamen

sonatamen (hodnocení, recenze)

ywo666

Trochu mi to včera bblbo :D  O mé pochopení žánru bych se nestaral :) Právě že mám v tomto směru nakoukáno snad vše co za to stálo od mích 8-9 let..  Tohle vyloženě nesedlo :) I kdybys měl pravdu a byl to přinejhorším průměr, je to zcela zbytečný film ve všech směrech :) Před nějakým časem jsem někde četl, že s ním na tom měl dělat snad i Stephen Chow.. Asi si přečetl scénář a včas vycouval:)) Keanu by měl natočit další Constantine a neztrácet čas i jméno zbytečností.. Nejlepším kousek za minulí rok bych označil Dut Shu Sun Fun, co ty?? :)

na příspěvěk reagoval ywo666, sniper18

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sonatamen

Ešteže ti to trvalo 4 príspevky kým si nás obohatil tvojím skvostom. Ja si myslím, že toto je solídna arénovka. Dokonca príbeh, je na žáner ešte mierne nadštandradný. A súboje tiež nie sú zlé. Síce neposadia na riť ale stále prinajhoršom priemer. Možno mierny nadpriemer. A Keanu nie je o moc horší ako v Matrixe. Keď zvážime, že tu mal menej peňazí aj skoro 50 rokov. Aj vMatrixe bolo vidieť, že v kung fu nie je 100% vo svojej koži. Tvoj príspevok vypovedá o úplnom nepochopení žánru alebo straty akejkoľvek objektivity. Lebo film je prinajhoršom priemer.

na příspěvěk reagoval sonatamen

sonatamen

sonatamen (hodnocení, recenze)

Tak jsem si po delší době pustil nějaký kung fu film.. Teda, myslel jsem si že to bude kung fu.. Takovou hovadinu jsem dlouho neviděl.. Nejenže souboje naprosto o ničem...ale ke všemu ten příběh.. Tohle už snad každý viděl mnohokrát...proč sakra?! Hlavní role, postava nepopsatelně nudná..Keanu Reeves nejspíš zapoměl základní postoje z Matrixu co ho učil Woo-ping Yuen a proto vypadá jako buzna která zkouší jak se kope.. Viděl tohle svoje dílo vůbec?? Karen Mok v tomhle hrála snad jen pro Reeavesovo oči...Proč měl potřebu udělat něco tak bez nápadu, s bezduchou pointou..nepochopím.. Docela u mě klesl, měl mu to někdo vymluvit ..Tolik zbytečných a trapných scén i záběru jsem nevyděl ani nepamatuji.. Taky mě zklamalo hodnocení, měl jsem za to, že se tu v HK produkci někdo lehce vyzná.. Doporučuji se zaměřit spíše na kvalitní kousky, tohle je výsměch.

na příspěvěk reagoval ywo666

Uživatel sonatamen smazal svůj příspěvek.

Uživatel sonatamen smazal svůj příspěvek.

Uživatel sonatamen smazal svůj příspěvek.

Nodachi

Nodachi (hodnocení, recenze)

Vidím, že už to má poměrně mnoho hodnocení. Povězte prosím, kde se to dá zhlédnout.

miso1099

miso1099 (hodnocení, recenze)

nech Keanu radsej nataca Matrixy dozblaznenia, rezirovanie mu nejde. Hovadina...

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Roscoe: tak nebyl to mimoradny soundtrack ktery bych poslouchal samostatne krom tohoto filmu, ale k temne atmosfere fungoval, to jo :)

PenaPP

PenaPP (hodnocení, recenze)

Nějak jsem si nedokázal Keanu Reevse představit ve vážné záporné roli, ale zatím to vypadá obstojně a těším se.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

No, nečekej od toho nic velkýho. Choreografie je lepší v ong bak, ale to si asi taky neviděl. Příběh je základní, ale ta atmosféra a skvělý Reeves- to je na tom to nejlepší..

na příspěvěk reagoval Roscoe

Uživatel mzss1 smazal svůj příspěvek.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Tak to mám za sebou a nebylo to vůbec špatné. Reeves to režijně zvládl, přehledně natočené zápasy a hlavně ten finální Reeves vs Tiger Chen Hu byl výborný. K plnému počtu mi tam schází trochu větší logické jednání hlavního hrdiny, ubrat pýr přehnaných prvků v boji a upravit scénář, ale ty 4* dávám zaslouženě. :-)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

HUBERT1

Ten noťas je ale zmrd, že nepíše velká písmena a pohrdá interpunkcí, co? To bys měl reklamovat, evidentně máš ťamanskou klávesnici...

Uživatel mzss1 smazal svůj příspěvek.

Uživatel HUBERT1 smazal svůj příspěvek.

Uživatel HUBERT1 smazal svůj příspěvek.

Uživatel HUBERT1 smazal svůj příspěvek.

Uživatel HUBERT1 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama