Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat, že na tv film to byla docela dobrá podívaná. Poprvé sem to chytla někdy od poloviny, no a teď už sem to konečně viděla od začátku. :-) Belushi se ke své milované Lulubelle (to je tank, ne traktor, haha) chová jako k ženské…něžně, hezky a jemně…no, tím by mě moc neoslnil :-D No a jelikož jediná možná cesta vede na jih do pouště (sice je to sebevražda, ale co už), vyrazí se svojí Lulubelle a zbytkem jednotky směr poušť. Po cestě posbírají i další přeživší vojáky různých národností a nakonec ještě se dvěma zajatci na krku brání studnu bez vody. Ale ono nejde přeci jen o tu studnu, to je taktika :-) A díky skvělé strategii a i psychologii (jako nemít vodu a vidět, jaxe někdo v poušti myje…to by odrovnalo i mě :-D) a odvaze všech devíti spolubojovníku dochází na pořádnou akci a svištění kulek (a to já ráda :-)). Ale být bych tam nechtěla, jen tři loky vody pro každýho…mno děs!…i když bez vody bych možná vydržela, ale pochybuju, že bych to vydržela bez té zrzavé ;-) ()

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

A jéje,-parta žíznivých wermachťáků cupitá v písku a je na nich až moc vidět,jak levný kompars to je. Ve spojenecké grupě už chybí jen rus,čech,polák a žid,-a měli bychom tu komplet protiněměckou alianci.Belushi jako vopravdickej dvrďák všech tvrďáků natvrdlík.Fakt zlej a záludnej německej pilot.Jedna laciná srdcervoucí scéna za druhou. Laciný všecko,scénarista idiot,příběh debil a označení Tv film to taky nezachrání. Ještě že tam měli ten geniální tank Lulubelku(??!!),jenž dokázal tu hrstku statečných vojínů smrtí pohrdajících povozit po Sahaře při spotřebě asi tak deset litrů nafty na sto kilometrů a ani jednou nezapadnout. Ještě že tak! (větší žánrovou zhovadilost jsem od dob Zelených baretů, a Zachraňtě matláka Ryana neviděl!) ()

Reklama

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

WWII pomohol Nemecku prehrať Benito Mussolini. Jeho eskapády v Etiópii, Albánsku a najmä v Grécku a Severnej Afrike vyťažili nemeckú armádu tak, že nestačili na iných frontoch. Afrikakorps to zase len hasil po Talianoch. Pohľad z druhej strany ako a čo vymyslela Púštna líšky by bol zaujímavejší. Jedna fiktívna historka  Montyho armády realitu bojov nezmení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně na víc než jen jako televizní snímek. Herci jsou vcelku slušní a rozhodně mě hodně překvapil Jim Belushi, jelikož jeho si dokážu představit akorát po boku psího kamaráda K9 z kriminálky. Velice zajímavě vykonstruovaný příběh, který sleduje partu vojáků v tanku, kteří si to štrádují skrz poušť a sem tam narazí na nějakého přivandrovalce. Nakonec všichni skončí v pevnosti, kde je i studna s pitnou vodou, a kde se nakonec schýlí k poslední bitvě, která na televizní poměry je rozhodně velmi slušná. Zajímavě pojatý film, který dokazuje to, že i za málo peněz může vzniknout výborný válečný film, který je svým způsobem i ojedinělý....Zkuste si vzpomenout kolik válečných filmů z druhé světové odehrávající se v Africe vzniklo?.... ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Válečný film z prostředí rozpálené Afriky. Roku 1942 Němci dobyli Tobruk. Spojenecké jednotky se stahují. A toto je příběh jedné z nich, složené se směsice národností. Bez vody jedou svým tankem M3 Lee na pospas žízni. Poté se rozhostí bitva o vyschlou studnu. Celkem klasický scénář v sobě ale skrývá zábavnou a napínavou podívanou. Bitva o pevnůstku je natočena svižně a krásně se na to dívá. Film uběhne, žádné dlouhé obkecávání. Z neznámých tváří zaujme především James Belushi. Závěrem musím uznat, že jako válečný film se Sahara řadí mezi ty nejlepší, které byly v 90. letech natočeny. 90%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)

Reklama

Reklama