Reklama

Reklama

Bitva u El Alameinu

  • Česko Bitva bez návratu (více)

Obsahy(1)

Německá vojska se rozvíjejí v severní Africe, britská armáda zahajuje mohutný protiútok. Generál Rommel - liška pouště - ustupuje. V tomto vypjatém okamžiku vstupuje na scénu divize Folgor. Divize italské armády, podřízená německému velení. Statečnosti mužů, kteří jsou ochotni obětovat své životy v zuřivé pouštní bitvě proti armádě nepřítele, která se snaží za každou cenu zpomalit jejich postup. Vysílení italští vojáci s holýma rukama proti britským tankům se řídí heslem „Přes nás neprojdou“. (Řitka video)

(více)

Recenze (28)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Hlavní hodnota tohoto válečného filmu podle mého názoru spočívá v možnosti srovnání pohledů na události nejkrutější války v lidských dějinách. Směs odstupu a vlastenectví tvůrců filmu naznačuje, že přijímání fašistického režimu v italské společnosti dlouhou dobu postrádalo jasná, černobílá vymezení. Podobně je zajímavý je i italský pohled na vojáky a velitele Africacorpsu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli, a bylo to někdy během úvodní čtvrthodiny, si britští důstojníci před příjezdem generála Montgomeryho promítali autentické záběry z leteckých fotokulometů a podobně. Dívali se na ně hrozně dlouho, až jsem si říkal, proč vlastně. Někdy po hodině mi to došlo - ty záběry byly z celého filmu nejzajímavější. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Snad prvni film z druhe svetove valky o italske armade, ktery jsem videl. Snimek ukazuje hrdinstvi italskych vojaku v predem prohrane akci v seveni Africe. Deni ve filmu ukazuje jak italskou, nemeckou, tak britskou stranu, coz je vzdy prijemne, jen kdyby Montgomery, Rommel a spol nemluvili tak perfektne italsky, coz ztraci na autenticite. Film je to az prikladne prumerny, ktery by vsak nemel urazit zadneho fanouska valecnych filmu ( pokud tedy dukladne nebude zkoumat bojova vozidla atd. ). ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Na talianske pomery veľmi dobrý vojnový film. Nie sú v ňom síce žiadne monumentálne scény, väčšinou sa zaoberá osudmi bežných obyčajných talianskych vojakov, ktorí boli zatiahnutí a poslaní do bitky o ktorú nemali žiadny záujem a ich tragický osud len dokresloval osud hlavných protagonistov tohto boja - Nemcov a Britov. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Proboha. Válečné akce vycvičených vojáků = přehlídka kluků, co si na poušti hrají na vojáčky, přepady jednotek, kdy se britové přes duny nenápadně přeplazí až k Italům a najednou za nimi prostě vstanou (na tom písku celá jednotka fakt nebyla vidět, nebo byli Italové absolutně slepí), vojanda v báru i v poušti měla na sobě víc makeupu, než písku po písečné bouři, Válečný patos, hrdinní Italové, ňoumové Němčourci, blablabla... I přesto, chcete-li film vidět, sežeňte si originální znění s titulky, nebo se na to raději koukejte beze zvuku, hlavně ne s dabingem. ~~~ 1,5* ~~~ Zajímavé komentáře: Lavran ()

Zajímavosti (2)

  • Hranaté transportéry britů M113, které se ve filmu objevily, byly vyvinuty až v 60. letech v USA. (CharlesBass)
  • Tanky ve filmu použité na straně Němců jsou americké M26 Pershing, které byly vyráběny až v letech 1944–1945. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama