Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +postavy, -škoda, že podobných filmů nevzniká více/// Abych při sledováni nabyl trošku autentičnosti, tak jsem několik hodin před filmem nepil :-) Na film jsem se podíval již po několikáté, tentokrát ještě s bratrem, který tomuto filmu jako jednomu z mála dal přednost před „WoWem“ (PC hra World of Warcraft). A to už je co říct. Historické překlepy neřeším a spíše se soustředím na samotnou situaci vojáků. Většinu z nich si oblíbím. Jen škoda, že herci (např. Jerome Ehlers) se více neproslavili. Jinak je to místy s trochou nadsázky i sranda, zvláště když si tak krásně podávají nácky. To, že zvládly přesilu 1:50 jim celkem věřím. Jen měli dobrou taktiku a velkou dávku štěstí a munice. Na televizní zpracování to má dost slušnou úroveň. I když jasně, vetší rozpočet by prospěl./// Celkem 78%/// ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Když jsem ten film viděl poprvé, ani mě nenapadlo všimnout si, že se nejedná zrovna o nejnákladnější velkofilm. S hrdiny neztratíte ani na chvíli kontakt a prožíváte s nimi boj o pár kapiček vody na vyprahlé poušti. Tempo, napětí, atmosféra, charizmatický hlavní hrdina a neotřelý (i když hodně nepravděpodobný) nápad. Ale proč ne. Akční filmy mají být pohádkou a tahle vás opakovaně neomrzí. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o druhé světové válce a tenhle mi málem unikl (myslel jsem si, že Nova znovu dává tuhle Saharu) ale když jsem uviděl jméno James Belushi, tak mi došlo, že to asi bude něco jiného. Pak jsem si přečetl obsah a bylo vymalováno… :-) A musím říct, že mě tento film příjemně překvapil. Protože tohle není o bitvách, explozích a podobně (přeci jen, je to TV film a místy je to poznat). Tohle je o těch lidech, kteří ve válce bojovali. Je o těch lidech, kteří ve válce umírali. Jde to poznat SPOILER! při rozhovoru v jeskyni, před prvním útokem Němců. Ten rozhovor mi na chvíli připomněl film Zachraňte vojína Ryana (povídají si, odkud jsou a smějí se, i když ví, co je za chvíli čeká). Prostě a jednoduše, pokud chcete nahlédnout do vojákovy duše, tak si pusťte Saharu. Protože jak říkám, na TV film to je hodně dobré. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně na víc než jen jako televizní snímek. Herci jsou vcelku slušní a rozhodně mě hodně překvapil Jim Belushi, jelikož jeho si dokážu představit akorát po boku psího kamaráda K9 z kriminálky. Velice zajímavě vykonstruovaný příběh, který sleduje partu vojáků v tanku, kteří si to štrádují skrz poušť a sem tam narazí na nějakého přivandrovalce. Nakonec všichni skončí v pevnosti, kde je i studna s pitnou vodou, a kde se nakonec schýlí k poslední bitvě, která na televizní poměry je rozhodně velmi slušná. Zajímavě pojatý film, který dokazuje to, že i za málo peněz může vzniknout výborný válečný film, který je svým způsobem i ojedinělý....Zkuste si vzpomenout kolik válečných filmů z druhé světové odehrávající se v Africe vzniklo?.... ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Typická amerikánská válečná slátanina o hrdinných Američanech a ublížených spojencích a zlých tupých fašounech a náccích. Američani, Angláni, Frantíci, zajatej Ital a Němec a jeden bubák společně tábořej u vyschlý studny, kterou bráněj před Afrika Korpsem podnikajícím davové útoky po vzoru Sovětů. Chvílemi jsem nevěděl, jestli brečet, nebo se smáti. Pro někoho to však jistě bude slušné odreagování. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)

Reklama

Reklama