Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Terva 

všechny recenze uživatele

Už od prvních chvil mě ten příběh nebavil.Sálá z něcho šílená negace. CITÁT - Je to náš společný problém, tak ho budeme řešit společně.......Vydržel jsem, ale věřte, že ještě po čtyřiceti minutách se nic neděje a možná to bude i horší - nechci odrazovat. CITÁT - Tady nikdo nesladí............ Ne, nezlobte se, ale tohle sponzoruje Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie - to je ámen z Českým filmem. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film mě vtáhl do svého děje, jak se mi to ne vždy daří. Konec sice pořádný happy end ale to mi nevadilo. Film jsem shlédl na youtube, jako většinu filmů, na které koukám v poslední době. Sice tu a tam film vrže, ale o mi až tak nepřekáželo v hodnocení za tři hvězdičky, které dávám nadějným režisérům, a taky většinou pokud bych chtěl film ještě znovu vidět. Film si ale na nic nehraje, role jsou civilně podané, žánr naplňující. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem na CSFD projekci vyrazil, neb tento unikátní počin by mne určitě minul. Neskutečně stupidní, pitomý film. Zřejmě nepříšernější filmová hudba, co jsem kdy slyšel, trhající uší pokaždé, když zazní. Trapná hra na uměleckost prostřednictvím kamery a zpomalených záběrů. Jeden herec obklopený neherci, bohužel ve vedlejší roli. Co však film neskutečně zvedá, je nechtěná vtipnost. Většina sálu zachovávala z mně neznámého důvodu dekórum, ale jak jsme se začali s kolegou hijackerem nepokrytě chlámat, lidi kolem sebe jsme celkem strhli. Žraní jablek na střeše auta (ač byla hnusná). Zřejmě nejotravnější telefonní vyzvánění na světě. Dora v rejoice-kách. Hustění staré ukrajiny a následná jízda v botách na jehlách. Schovávání ukrajiny trsem trávy. Dorino "Do píči", když píchla. "Kdo stojí o její posraný vajíčka?" - "Já. Mám hlad." No prostě komedie. Šílená. A asi nejnezapatovatelnější název filmu v dějinách. Škoda toho vážného konce, na pět to mělo rozjeto dobře... 80% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dve hvezdy za to, ze jsem to dokoukal... Cekal jsem totiz na nejake to slibovane "thrillerovstvi" nebo nejaky sokujici zaver, ale nic z toho se nedostavilo. Presne jak tady okolo nekdo zminuje, hlavne se tam mluvi a mluvi a mluvi... hlavni herecka mi nevadila, i kdyz ji vubec neznam... Nametem zajimave, scenar a rezie katastrofalni (rozumej - bezny, soucasny cesky...) Sobota vecer v televizi. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak o tomto filmu jsem vůbec nevěděl, že existuje a byl pro mne velkým překvapením. A řekněme rovnou, že milým. Po delší době jsem zase shlédl český film, který bavil, držel v napětí a pokládal nové a nové otázky. Dějová linie je skvěle vykonstruovaná a divák vůbec netuší zda sledovaní hrdinové jsou ti zlí, nebo naopak ti dobří a možná i oběti... Vše se odehrává kdesi na severu za pochmurného podzimu plného mokré trávy, spadaného listí a mlh. Až v poslední den filmu vyjde slunce a v ten den se divák dozví jak vše vlastně bylo a jak je to celé geniálně jednoduché! Jak je vidět, se zručným režisérem, dobrým scénářem a jen deseti herci se dá natočit skvělý napínavý thriller, který mi lehce připomenul severské snímky. Je pravdou, že Adéla Petřeková občas ujela, ale i tak to bylo velmi dobré a já dávám filmu 3 tisícovky. * * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Obyvatelé statku, kde se natáčelo, vlastnili desítky druhů zvířat, která musela být během natáčení s výjimkou ovcí odvezena. (chelseaman22)
  • Největší starostí režiséra Ivana Pokorného byla sněhová nadílka. Právěk proto se začalo natáčet již v září, namísto plánovaného listopadu. (chelseaman22)
  • Postavu Richarda (Kryštof Rímský) psala autorka scénáře jako jedinou z ústřední čtveřice podle skutečné osoby. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)

Reklama

Reklama