Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to měl být thriller postavený na hře s tajemstvím, kdy všichni něco tají a divák se až v závěru dozví, kdo je tu skutečně magor a kdo oběť. Jenže se to zrovna nepovedlo, takže výsledek občas vypadá jako divná komedie či dokonce nezáměrná parodie. A nejsem schopen rozluštit, do jaké míry za to může scenáristka a do jaké režisér. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

1.5* ale pan reziser je velky sympatak, tka spis k tem 2*. bohuzel film samotny je nuda, sed, nuda, sed ... Kamera je asi to nejlepsi z filmu, ale jinak se priklanim k nazoru pana kameramana, ze bud je to thiller a nebo komedie, tohle je kočkopes a navic po komediální stránce s tím těžkotonážním humorem, který je tak typický pro ty komerční řachárny (obzvláště české). Herecky je to pro mě spíš bída, obzvláště slečna Adéla je jak reklama na blbou blondýnu ... a to nejen herecky... Jinak pan Pokorný byl na záverečné "besedě s tvůrci" velmi vtipný, což byl asi nejlepší moment z celého večera. Jen dodavam, ze me nevadi, kdyz ma film pomale tempo, me vadi, kdyz je to nezazivne zdlouhave... bez spetky napeti. A na závěr bych chtela apelovat na navraceni trochu kultury do kina .... mela jsem tu smulu, ze jsem chytla dva velke chroustaly vedle me a pak i nade mnou ... a vic nez film vnimat šuštění sáčku a chroustání chipsů ... hrozny :( já si ráda taky občas něčeho u filmu zobnu, ale když už je to v kině, tak něco, co nevydává zvuky ... zkuste hrozinky v nešustivém papíře :) PS: A POMO radeji ani zbabele nehodnotil :) ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Klasický TV film, takže se docela divím, že to šlo i v kině, ale vlastně proč ne. Když nad tím teď, bezprostředně po schlédnutí přemýšlím, tak si říkám, že to vlastně dopadlo nad veškerá má očekávání (ty samozřejmě nebyly vzhledem k zdejšímu hodnocení nikterak přemrštěné). Tvůrcům se takřka celý film docela slušně dařilo budovat atmosvéru, žádná z postav zbytečně brzy neodkryla karty a tak byl člověk stále na vážkách co se bude dále dít. Navíc ten krásně ponurý statek s neskutečně depresivním okolím, na kterém se valná část příbehu odehrává, to vše ještě umocňoval. Řekl bych, že se zde povedlo za nepříliš přemrštěný rozpočet natočit skutečně solidní, uvěřitelný thriller, s lehkou hororovou atmosvérou. Škoda jen toho konce, ke kterému bych i něco napsal (být jiný, jdu určitě na 4), ale nechci kazit rozluštění těm, kdo ještě neviděli. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film mě vtáhl do svého děje, jak se mi to ne vždy daří. Konec sice pořádný happy end ale to mi nevadilo. Film jsem shlédl na youtube, jako většinu filmů, na které koukám v poslední době. Sice tu a tam film vrže, ale o mi až tak nepřekáželo v hodnocení za tři hvězdičky, které dávám nadějným režisérům, a taky většinou pokud bych chtěl film ještě znovu vidět. Film si ale na nic nehraje, role jsou civilně podané, žánr naplňující. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře rozehraný komorní thriller, který danému žánru rozhodně ostudu nedělá. Ivan Pokorný má suverénní režijní ruku a dokáže dynamicky vyprávět. Jeho manželka Iva Procházková je zase zkušená scenáristka/spisovatelka, která sice zkonstruovala dosti podivnou situaci, ale díky postavám a dialogům ji dodala na přirozeném působení a dokonce i svěží nadhled, i když postupně budované napětí tím spíš vychází trochu vniveč a závěr příliš uspokojivým vyvrcholením opravdu není. Naštěstí na atmosféře přidá výborně postihnuté genius loci zádumčivé severočeské krajiny kolem Ústí, která v sychravém podzimu vytváří velmi příhodnou kulisu. I díky velmi dobře zvoleným neokoukaným hercům, jejichž výkony si udržují velmi solidní úroveň, se tento nenápadný počin, který s takřka nulovou propagací prošuměl kiny dokáže přehoupnou přes hranici průměru. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Richarda (Kryštof Rímský) psala autorka scénáře jako jedinou z ústřední čtveřice podle skutečné osoby. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)
  • Režisér h Ivan Pokorný si ve filmu zahrál policistu z kriminálky. (chelseaman22)
  • Obyvatelé statku, kde se natáčelo, vlastnili desítky druhů zvířat, která musela být během natáčení s výjimkou ovcí odvezena. (chelseaman22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno