Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

zette 

všechny recenze uživatele

Velka skoda toho zaveru. Cely film je krasne zahaleny do roucha tajemstvi a dej, podporeny vybornou hudbou a zvukovymi efekty graduje s kazdou pribyvajici minutou... Na zaveru se tedy mohlo vice zapracovat a nepochybuji o tom, ze by z tohoto dila byl minimalne na ceske pomery vice nez dobry thriller. Z hercu me zaujal Jaskow a tradicne dobra Medvecka, zbytek nevyrazny, kdyz budu mirny... Hodnotim prumerne, film mi ale udelal radost, vice takovych! ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Šel jsem bez předsudků (ani trailer jsem neviděl). A dle 4 hvězdiček můžete vidět že jsem si film užil. Určitě to bylo tou kombinací pomalého vyprávění, toho že film neotravoval hodně populárníma osobnostma (vás neotravuje když vidíte jednoho herce v 30ti filmech, protože zrovna letí?). Ale to co se mi na filmu OPRAVDU líbilo, byla spletitost příběhu, komplikované postavy se skrytýma motivama, které se museli rozplétat nejen na plátně ale i v hlavě. No prostě to nebyl mainstreém z kterého kapala romance a nebyla na něm vysačka "pojďte všichni a dejte mi 2-3 hvězdičky", už teď je vidět na straně že nekterým se to bude líbit (dosti 4*) a některým ani za mák ... :) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak dobré to mohlo být, dostat to do ruky šikovný scenárista... Ivana Pokorného znám a je úžasný člověk. Ale tak nějak u věcí, jež natočil, mi vždy chyběla ta spolupráce s divákem - jeho inscenace jsou tak svébytné, až si mnohdy člověk řekne, no a co a jako chtěl básník říci? Přitom tam vždycky to zrnko zajímavého je, jenže samotné podání bývá trošku zvláštní. Záblesky chladné neděle vypadají ze všeho nejvíc jako jeden z dílů Černých andělů nebo Kriminálky Anděl, které Ivan Pokorný rovněž spolurežíroval. Vše je zahaleno do podzimního hávu okolí Ústí nad Labem (jen Střekov jsem nějak nezahlédl). Ani ten děj není vymyšlen zcela špatně. Jenže jsou tu různá ale. Adéla Petřeková neumí hrát, nezlobte se na mne. Její postava je jen hysterická, skoro v každé scéně. MOŽNÉ SPOILERY. Proč má holka na sobě podvazky jako prostitutka, i když není, to nějak vysvětleno nebylo. Co přesně sledovali policajti, když nakonec nezasáhli, taky vysvětleno nebylo. Postavy se kolikrát chovají nelogicky - někdo vám řekne, že ženská, s níž jste nechal o samotě bratra, je šílený maniak s vražednými sklony. A vy místo abyste za bráchou vyrazili, si vše vyříkáváte s jejím manželem, v klidu, žádný spěch. Nebo vám bratr chce říct něco důležitého, a vy ho furt odmítáte, odcházíte, nechcete, aby něco řekl. A co ten závěr? Ve chvíli, kdy se schyluje k dramatickému finále, zatmívačka, střih, nic nevidíme, a pak už si jen bratr s policajtem odvyprávějí pár slov, vše oukej, nazdar, jedu pro cukr. Celkově vůbec chybějí dramatické situace, a jednotlivé zvraty jsou pojaty jako jen tak mezi řečí, a jedeme dál. Škoda, že nakonec vůbec není využito téma oslavy narozenin, tam se mohly dít věci! ... Chápu komornější ladění, ty dva tři vtípky, trochu mne nadzvedla nekrofilie (to jako proč?! Chvílemi to dokonce vypadá, že spal i se svým psem!... Zbytečné úlety...), líbila se mi krajina, hudba ušla, ale neměla co dělat tajuplného, herecké výkony až na Jaškowa a samotného Pokorného nemastné neslané. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM JEHO MAJETEK! NEMÁ PRÁVO SE KE MNĚ TAKHLE CHOVAT!“...... /// Vlastně mi ani nevadí, že se dlouho o atmosféru stará ,,jen“ pomalý tempo a hudební motiv. Spíš by mohlo lehce nasrat, že Dora (nebo jak jí chcete říkat) není zrovna reklamou na prudkou inteligenci. Ale co, nehraje tady jadernou fyzičku. Všechny postavy (i budovy) jsou opředený tajemstvím nebo záhadou. Škoda, že všechny ty otazníky až nekřesťansky natahujou. Míň bejvá někdy víc, a mě to začíná nudit. Namísto nějakýho zajímavýho konfliktu se mluví, mluví, mluví a (ano!) mluví! To co zajímavě začalo, končí jako nepodařenej pokus o upletení filmovýho biče z (filmovýho?) hovna. Thriller? Ale děte! Ovšem v neděli večer v televizi pro odpírače superstár a podobnejch píčovin – proč ne. Vy si tam klidně jednu hvězdu přidejte! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Spoďáry jsou moje montérky. 2.) Nečetl jsem ,,oficiální text distributora“ a proto mě má ještě co překvapit. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mno, čekala jsem to kupodivu horší.. Jediné prvky, které připomínaly thriller byly depkoidní hudba (která mi na konci lezla už pěkně krkem) a pošmurné pozdněpodzimní počasí plné mlžného oparu.. Doplnit to o humor, tak je z toho dobrá situační komedie plná podezřelých a záměn.. Na české vody to celkem šlo, ale bylo to jako vždy dost o ničem.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl uveden do kin přesně rok po poslední klapce. (chelseaman22)
  • Převozník, jež se objevil ve filmu, je skutečně převozníkem na Labi. (chelseaman22)
  • Snímek do koprodukce odmítla jak Česká televize, tak i TV Nova, jež požadovala účast svých seriálových herců. Do akvizice si snímek vzala televizní stanice Nova Cinema. (chelseaman22)

Reklama

Reklama