Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 1

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (2 333)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mozkovézávityběžínaplnéobrátkyasnažísevymysletněcosmysluplnéhootomhleskvělýmbijáku.Něcotakového,abytobylooriginální,vtipnéanekopírovalotojinourecenzi,třebaVerbalovovyznání.Alepřiznámse,žejedinécoměnapadlojakoodlišnostjenapsattocelébezmezer.Ataknějakpodobněnamězapůsobilitenhlefilm,prostějakojednavelkáparádníakcesgeniálnímyšlenkouistřihem,naprostobeemezerkvydechnutí,protožekdyžsezrovnanebojovalo,muselmozekšrotovatnaplnoapřemýletotom,coprávěvpředchozíchminutáchviděl.Shrnuto,prostěpecka! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Najlepšie by bolo nevychvalovať a nevzbudzovať veľké očakávania... Kľúčovou devízou Edge of Tomorrow ostatne ani nie je veľkoleposť či akcia, ako by sme očakávali. Edge of Tomorrow je peckou vďaka scenáru, najnápaditejšiemu na poli blockbusterov za veľmi, veľmi dlhú dobu. A vďaka jeho režisérovi (respect!). V zábavnosti, dynamike a práci s divákom film prakticky nemá chybu a vyhráva na všetkých rovinách. Od balansu vážnosti a humoru vo vnímaní (vizuálne atraktívneho) postapokalyptického sveta, cez udržanie divákovej pozornosti nepredvídateľnou zápletkou, ktorá vás svojou rýchlosťou zarazí do sedadla, zapletke podriadenú bombastickú, gulometne servírovanú akciu, až po to, čo by v inom blockbusteri bolo na vedľajšej kolaji - sympatie a civilnosť postáv. Cruise je proste výborný, postavu Emily Blunt si nejde nezamilovať a chémia medzi nimi funguje bez náznaku romantického gíču. Na poli hravého postapokalyptického sci-fi akčňáku rovnaký zážitok, akým boli na poli dumavej postapokalyptickej sci-fi drámy Potomkovia ľudí. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem si při sledování Na hraně zítřka střídavě vzpomínal na Cameronovy Vetřelce a Hvězdnou pěchotu. V žádném případě to ale není výtka, Cruiseovo cestování časem se naopak bezesporu zařadí mezi nejpoctivější akční nářezy posledních let. Sice by sneslo trochu vyladěnější expozici a menší přitlačení na pilu v samotném závěru. I tak tu ale máme nesmírně velkolepý sci-fi biják, jenž uhání dopředu jako splašený a konstantně ohromuje epickou akcí, která ždíme PG-13 na maximum. Na hraně zítřka je vlastně malý splněný sen. Zatraceně cool řežby s emzáky tu jsou prokládány skvěle načasovaným humorem, zároveň ale funguje i náležitě emocionální vztah dvou protagonistů. Připravte se tedy na nervydrásající popcornovou jízdu, která má špičky žánru vyloženě v dohledu. (8/10) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pořádný meč zvýší bad-ass rank filmu automaticky o 110% Představte si všechny popkornové blockbustery od počátku nového tisíciletí. Co mají společného? Všechny do jednoho jsou buď remaky, rebooty, reimaginace, prequely či sequely. Originalita, ta opravdu prvopočáteční, se vytratila. A právě Edge of Tomorrow ji vrací zpět do hry! Humor, který pobaví. Akce, která po celou dobu neomrzí. Romantika, kterou nebudete nenávidět. Příběh, který se naučíte milovat a bude vás držet zuby nehty až do kulervoucího finále. Emily Blunt je boží a Cruise po Oblivion opět potvrzuje, že na kvalitní prvoligové filmy má stále nejen nos, ale hlavně talent! Takhle se dělá hyperakční sci-fi nářez, jenž i přese všechno stojí pevně nohama na zemi. Ať už pomocí exoskeletonové konstrukce nebo ne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdový nářez. Bitky vojáků ve vytuněnějch exoskeletonech s hyperagresivníma broučíma ufonama byly fakt bezva a klidně by jich tam mohlo být i více. Na druhou stranu je fajn, že se film nespoléhá jen na ně a Cruise se je musí naučit zabíjet, jen proto aby splnil úkol větší důležitosti. Scénář sice není nějaké veledílo, ale Liman to natočil dobře a nudit se rozhodně nejde. Občas mi ale drhlo, jak třeba při tréninku na sobě měl ten oblek, dostal jen klasickou ránu a hned ochrnul, ale pak bez jakéhokoli brnění s ním auto prorazilo cihlovou zeď a nejenže to rozchodil, ale ještě umlátil ufona sekerou. Každopádně Tom Cruise je standardně dobrej. Zahrál dobře připosranýho lampasáka i odhodlanýho borce. U Emily Blunt jsem byl zvědav, jak si poradí s takovou drsnou rolí, a byla dobrá. A pak mě jěště pobavil Bill Paxton. Přijde mi, že si na starý kolena užívá ty role víc, než za mlada viz. třeba skvělej záporák v 2 guns. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (57)

  • Minivan, který Rita (Emily Blunt) krade z karavanového městečka, je Renault Espace IV. generace. Při jednom záběru interiéru vozidla – palubního rádia – však tvůrci chybně použili interiér jiného vozidla, a to Toyoty. (machonza)
  • Při scéně na pláži (33. minuta) má Bill Cage (Tom Cruise) na přilbě hledí, po střihu na Ritu Vrataski (Emily Blunt) již toto hledí nemá. (dom156)
  • Když seržant Farell (Bill Paxton) přivede Williama Cagea (Tom Cruise) poprvé ke vstupu do kasáren, jsou v pozadí vlajky České republiky a Slovenska. (Jirka_Šč)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama