Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 2

Recenze (298)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdo ještě neviděl ani Auta a ani Auta 2? Ne, nehlaste se všichni! OK, takže kdo je neviděl, může klidně na Letadla kouknout. Všimne si povedené animace, neoriginálního námětu a černobíle nalinkovaného děje, určeného pro děti. No a vy, co jste Auta viděli, tak si ušetřete cca 82 minut (ano, 10 minut z filmu sežerou závěrečné titulky, asi hlavně proto, že se na filmu podle typu jmen a hlavně jejich počtu podílela zhruba tak čtvrtina Indie). Letadla jsou totiž naprosto nenápaditou vykrádačkou obou Auto-filmů, s nimiž sice mají jen jednu společnou postavu (Brent Mustangburger coby komentátor), ale 99% shodu v typech charakterů i základním ději. Howgh. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Byl jsem pozitivní - neočekával jsem vykrádačku, ale zajímavý způsob rozšíření pixarovského světa aut, navíc zaštítěný Lasseterem. Výsledek je ale mdlý. Spousta nevtipných fórků, rutinní zpracování, tuctový příběh... další povedená disneyovská perlička k Boltovi a Na vlásku se neurodila. Ale ukoukat se to samozřejmě dá. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tohle má všechny P > předvídatelné, prázdné, průměrné <, ale jen jedno mu chybí (PIXAR). Disney už začíná pohlcovat Pixar více a postupně z něho trhá kusy orgánů, které pak prodává na celosvětový trh ve svém franchise. Ono už Auta 2 bylo šedý průměr. Tady se nabízí podobné srovnání (dokonce i zde je závod). Pohádka o letadýlku, které se bojí výšek a nakonec nemusím ani spoilerovat, když je to do OČÍ BIJÍCÍ KLIŠÉ. Jediný vtípek - Val Kilmer dabuje postavu BRAVO na letadlové lodi (Top Gun). Hodnocení OST: Průměr 5/10 ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Další poměrně zbytečný animák, který nepřináší nic nového a pouze rozšiřuje svět Aut. Děj je neoriginální a předvídatelný. Animace je naopak na velmi slušné úrovni. Pár vydařených vtipů se tam také najde. Přesný průměr, který nezatíží, ale po odchodu z kina ho rychle vypustíte z hlavy. Pro pobavení dětských duší, to však stále stačí. 50% ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, nic inovátorského se samozřejmě nekoná! Původní Pixarovka (Auta) kompletně pod Disneym totiž znamená pouze průměrný animák. Na ten se sice kouká pěkně, ale vše je naprosto zbytečné (jde o tržby, my vímeeee) a vůbec bych se nedivil dalšímu ždímání nápadu např. ve filmech Lodě, Motorky, apod. Doba Pixaru je již bohužel opravdu neodvratně pryč! PALEC DOLŮ! :-( ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • Bojový veterán Skipper je vymodelován podle otce Jonha Lastera, bývalého mariňáka. (erazmus)
  • Tvorcovia si pred samotnou výrobou filmu vyskúšali všetky druhy lietania - teplovzdušné balóny, bombardéry z 2. svetovej vojny, prúdové i civilné lietadlá. Zúčastnili sa leteckých dní, navštívili múzeá a letiská, nahrávali zvuky lietadiel, rozprávali sa s priekopníkmi letectva, aby sa im čo najvernejšie podarilo zobraziť atmosféru a svet lietania. (peiton)
  • Otec i dědeček režiséra byli profesionální piloti. (jenik71)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama