Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (577)

emma53 

všechny recenze uživatele

Cítím velké rozpaky, protože jsem čekala všechno možné, když jsem četla biografii Harmonyho, ale tohle byl hodně silný neředěný filmový odvar, který každému rozhodně nebude chutnat. Co to bylo ? Ze všech stran na mě Spring Breakers házel gejzíry barev, drog, smíchu, pití, sexu......a to všechno se slévalo v jednu silně deprimující duševní prázdnotu, kterou nelze nepostřehnout u mnohých dnešních teenagerů. Kdo ví, skoro jsem podlehla podezření, že sám Harmony to režíroval pod vlivem drog, protože nám to na tom talíři naservíroval hodně drsně a naturalisticky bez jakývkoliv servítků. Tohle je ten úžasný únik od reality a stereotypu všedních dní ? Na konci jsem se tvářila jak ty holky v bouráku. Při tomhle filmu jsem si vzpomněla na jednoho mého spolužáka, který měl všechno, bohaté a vlivné rodiče, velkou vilu a on sám byl velmi inteligentní kluk. ale nějak se to v něm všechno vzpříčilo a začal bojovat proti životu, který považoval za pokrytecký a stereotypní po svém. Přestal chodit do školy, začal pít, pak se přidaly drogy, až jednou pod jejich vlivem způsobil smrt svého kamaráda. Když jsem ho po letech potkala a ptala se ho, jak se mu daří, tak mi odpověděl, že pak dlouho chodil na psychiatrii a teď dělá někde vrátného. Měl všechno a přesto jeho duše zela prázdnotou......... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby v sále foukal protivítr, mám z fleku angínu, protože moje slintající papula se zavřela až v momentě, kdy uvaděčka po filmu rozsvítila světla a při pohledu na mě řekla kolegyni "prosím tě, skoč pro kýbl, budeme muset setřít." Z čistě chlapského pohledu a pohledu odborníka na bikiny je tohle ta nejúžasnější věc, kterou kdy kdo vymyslel po pornu. Kdybych v tom ale začal hledat nějaký přesah, který by nesouvisel s podpásovkou pod mužský pas, a který by navíc dokázal přesáhnout území USA, už by to bylo horší... Takže tři hvězdy a hurá do galerie! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stačilo přežít úvodní půlhodinku, než přijde BALLR a nakopne celou show. Miluju ten neonovej svět, barvičky, lolitky, pláž, zbraně... Korineovo popelnicový porno mě málem uspalo, zato tomuhle zmrdání MTV generace do zadku svým vizuálem a zásadní presencí Jamese Franca vůbec nešlo odolat. Scéna s Britney "Everytime" - geniální. [repeté: Aero Double Feature 2019] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nesúdim Korineho úmysel, pointu a ani cieľ čo chcel vlastne týmto povedať. Téma ma totiž nenadchla a vôbec nezaujala, nie som priaznivcom takýchto klipových beach girls ožran parties, hoci aj s peknými babami a super kamerou. Pokiaľ aj bol dobrý úmysel, forma išla teda úplne mimo mňa. V prvej polovici mi od zívania už nešla ani zatvoriť sánka, normálne som pomaly začínal prehodnocovať svoj vzťah k uťahanej patlanici - Solaris (2002), ktorú som až doteraz považoval za vrchol filmovej nudy. V tej druhej sa však čo-to zlepšilo a nudu vo veľkej miere zahnala aspoň groteskná iracionálnosť snímku. Aby som nebol len zlý, film mal aj pár pozitív, a to hlavne pekné vytŕčajúce sa baby, super srandovné dievčenské ružové kukly na hlavu, Francove zuby a v neposlednom rade aj podarenú smiešnu rambo akciu na záver, pri ktorej by bledol závisťou aj Terminátor. To, že to s americkou mládežou nevyzerá ružovo predsa už dávno vieme, nehovoriac o ich mizernom postoji k vlastnej rodine. Američania si to uvedomujú veľmi dobre, pričom žiaľ na nejaké riešenie v tomto smere je už asi neskoro. 30/100 ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv většinu stopáže zabírají párty, pohybující se zadky, nahota a drogy, tak film není tak povrchní, jak se na první pohled může zdát. Rozhodně se zde snaží i o jistý přesah a svým způsobem se dá tento film zařadit mezi artové filmy. Jenže tentokrát se mi nepodařilo dostat se k úplnému jádru filmu, nedokázala jsem rozlousknout tu skládačku, která by mě dovedla k plnému pochopení filmu (stále opakující se věty měly jistě svůj význam, ale jaký?). Místy ve filmu na mě bylo až moc absurdit a spíše to působilo směšně, každopádně Spring Breakers je všechno, jen ne to co bych čekala a pro mě překvapivě ta hodina a půl byla více než snesitelná. Hodně k tomu přispěl i zajímavý, lehce videoklipový audiovizuál. Znovu už bych to vidět nemusela, ale zajímavý film to rozhodně byl. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • BBC zaradilo film na 74. miesto vo svojom rebríčku najlepších filmov 21. storočia. (Real Tom Hardy)
  • Selena Gomez uviedla, že bolo pre ňu ťažké stvárniť rebelku Faith, dokonca jej museli ukázať, ako sa drží cigareta. (Cherry_Bomb)

Reklama

Reklama