Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film pro zvláštní publikum. Neodpustím si ovšem podotknout, že ve filmu hrála velká spousta divadelních herců, kteří měli velkou tendenci přehánět své emoce (jak je to na divadelních prknech zvykem). Nemohu ovšem o tomto filmu smýšlet negativně, jelikož herec a režisér Ondřej Sokol byl v nejlepší formě. Nesourodě sestavená dějová linie působí na diváka ovšem vcelku destruktivním dojmem. Ale musím poděkovat za zajímavý pohled na homosexuálního Karla Rodena - takové věci se nezapomínají :-D. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Šumperk nejsou Bruggy, ale Ondřej Sokol už má asi McDonagha pod kůží. Krásno je povedená černá komedie s dobře napsanými postavami (jednou z nich je i samotný Šumperk, což je rozhodně dobrý nápad), ale přece jen v pár ohledech nedotažená. Třeba závěr mi prakticky nedával smysl, takže nemůžu jít s hodnocením na čtyři hvězdičky. Ale jinak se mi film nad očekávání líbil. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tento novy cesky film stoji za pozornost. Presto, ze je v zanru uvedena kriminalni komedie, osobne bych vytknul uz prehnane sceny z plesu ci popijeni s policisty. Jinak to ma dobry dej, coz v nasich koncinach bohuzel neni samozrejmosti... Relativne sympatickou ustredni dvojici, vybornou Krausovou a dve zajimave vedlejsi postavy (Mataskuv recepcni a Rodenuv hrobar). Morbidnejsi zaver jako ze severskych filmu. Par povedenych a par trapnejsich dialogu. No, jak uz zde bylo uvedeno, kdo chce psa bit, hul si vzdy najde a tento film by se dal lehce shodit ze stolu. Me ale bavil a to je dulezite. Zvlastni uznani davam za "fackovaci" scenu matky a dcery, dokonale. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ten dopisní papír budete platit hned nebo až při odjezdu?“ S Krásnem mám 1 základní problém. Po drtivou většinu filmu jsem se nedokázal naladit na jeho černý humor (často trapný, drhnoucí, těžkopádný, předvídatelný, rozpačitý). Tušil jsem, kde a čemu se mám asi smát, ovšem smích prostě nepřicházel. Podařilo se mi zaznamenat snad 3 vtipné hlášky (2 z toho z úst Matáskova kamenného ksichtu, suverénně nejvtipnější postavy filmu…no v podstatě skoro jediné vtipné), sem tam náznak zábavnější situace (banální kuřácká konverzace, policejní výslech, přehrávání skladeb na pohřeb). Krom recepčního byli ještě na hraně zábavnosti funebráci a Suchánkův policajt, zbytek byl více či méně trapný/nevtipný (nejvíc mě zklamal Ondřej Malý, od kterého jsem si hodně sliboval; nevyužití Kačer s Divíškovou zas bohužel jen zaplnili kolonky v hereckém obsazení veteránů). Krásno má i vážně scény, ještě ty nefungují, poněvadž je podrývají právě ty, které se snaží diváka rozesmát (a jak už jsem naznačil, většinou to u té snahy také jenom zůstává). A co se týče té krimi složky, pořádně se dostane ke slovu až ke konci a…působí natolik groteskně a rozpačitě, že člověk neví, jestli se má uchechnout nad tou bizarností nebo se pod tíhou trapnosti raději dívat do stropu. Podtrženo a sečteno, za těch pár zábavnějších postav a sem tam něco vtipnějšího dávám 2*. „Nezaseknul se vám kolega třeba?“ – „Jo tak to nevím, to nevím. Ale co vím určitě (plesk!)…že tady nejseš v Praze, víš? Tak se chovej slušně.“ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh vychází ze skutečných událostí - to tam nedávej, hele.......... CITÁT - Uvidíš, jak tě Šumperk nakopne - po pár minutách - ty vole, tady se vůbec nic neděje!!!!!!!......VOŽEREME SE....... Je krásné, jak je Český jazyk krásný. Zatím, co vám název filmu "Krásno" evokuje něco líbivého, hezkého nebo možná i krásného, po pár minutách vám dojde proč se Krásno píše s velkým K. Ano Krásno je městečko kam přijíždí naši dva hlavní hrdinové aby si připomenuli časy, kdy tu žili. Jenže ono to není nic příjemného a hned po jejich příjezdu se začnou dít dramatické věci. Film se sice tváří jako komedie a pár hlášek si divák zapamatuje (Nejsme tady "taky" jsme tu "jen tak"), ale je to především drama a možná ani ne kriminální. Mohl bych napsat, že je to krásný příběh, ale to je zase ten jazyk, příběh je to smutný, velmi smutný a to je na tom to krásné. Žádná přiblblá komedie, kterých už mám plný zuby, ale férový dramatický příběh ze špetkou, dá se říci, černého humoru. Například humorná je scénka ze Škodovkou 120 a Kinem Svět - Vidíš, můžeš nahlásit, případ podivného auta v kině Svět a dodej, že nemá lístek........ Smutná a mrazivá je například scéna okolo 80 minuty (víc nenapíšu - podívejte se sami) CITÁT - To bolí!!........ Karel Roden v nezvyklé roli, ale v tomto příběhu mě to zas tak nepřekvapuje. CITÁT - Na ,mrtvoly si šahej sám........ Ten konec mě dostal, zvlášť Kosův nový plášť. Ale celkově to byl velmi povedený konec. CITÁT - A to všichni říkaj, že se tu nic neděje......... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Na stránke "krasno.csfd.cz" sa okrem iného dala kúpiť aj malá rola vo filme. Tieto príspevky slúžili ako finančná podpora a prispeli tak k realizácii projektu. (PATWIST)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama