Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Tak trochu artový animák, ve kterém netrojčí ani nemluví zvířata (kůň - hlavní protagonista - se projevuje pouze jako vypravěč) a písničky jsou pouze nediegetické (a obstarává je Bryan Adams)... pro mně daleko větší zážitek než Trio z Belleville, Persepolis či Valčík s Bašírem. Ty pastelové barvy jsou jako balzám na deprese... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

I v roce 2002 ještě převládala 2D animace a někdy jako v tomto případě to nebylo vůbec na škodu. Klasická pohádka o mustangovi a jeho cestě za svobodou, přátelství s indiánským klukem a i láskou nemá chybu a je nádherná. Koně tu nemluví což je dobře, protože pouhým řehtáním a pohledy dokáží vyjádřit prakticky cokoliv od vzteku, smíchu až po lásku. A hlavně je tu hudba - Zimmer je můj nejoblíbenější filmový skladatel a Bryan Adams neoblíbenější zpěvák, takže už jen za tu nádhernou hudbu a skvělé písničky 5* Here I Am, this is me, there´s nowhere else on Earth I´d rather be... škoda že Adams nikdy za svoje písničky k filmům nedostal Oskara... ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

Ano, 3D animace byly velmi nepřirozené, příběh byl krapátko přitažený za vlasy.........Ale to je koneckonců jedno, ono, když se přistihnete, jak tomu mustangovi držite pěsti, některé scény vás dojímají, zasnění střídá napětí a akce, navíc vše podtrženo nádherně vykreslenými detaily koní a fantastickou hudbou (Hans Zimmer+Bryan Adams), tak máte z tohohle animáku hodně dobrý pocit. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už od dob hříběte byl vždycky tím nejzvídavějším mustangem ve stádu. A když jednoho dne potká něco, co ještě neviděl - podivné mihotavé světýlko, nedá mu to, a musí zjistit o co jde. Až pozdě ale zjišťuje, že lidé, kteří se kolem ohýnku ohřívají, nejsou těmi nejpřátelštějším druhem. A jelikož je zajat, a nechce být zkrocen, musí rychle vymyslet, jak se dostat pryč. Mohl by mu pomoct ten indiánský kluk, který sdílí podobný osud? ... Tento animák patři k mým nejoblíbenějším (a nejsem sám, dokonce i má dcerka hrdinného koníka obdivuje), kromě poutavého příběhu (no řekněte jestli jste během filmu neuronili nějakou tu slzičku?), krásné animace (aby ne, když jde o "starou dobrou" animaci - bez 3D, 4D a podobných vymožeností) a naprosto dokonalou hudbou (Hans Zimmer ze sebe vydal to nejlepší, a kde už nemohl, tam vypomohl Bryan Adams). Prostě nádhera.. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Písně v podání Fredyho Bittnera mně osobně nesedly ani textem, ani provedením, ačkoli rockové skladby můžu. Bryan Adams je totálně jinde, čili mě podivný český počin v naší verzi vyrušoval. Se starší animací nemám problém vůbec, naopak mě baví, ale pohádka mě bavila jen v některých pasážích. Námět je fajn, poselství dobré, přesto mě to jako celek neoslovilo. Ani děti. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)
  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)

Reklama

Reklama