Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vyviagrovaný Al Pacino v bordeli s ruskou štetkou? Prečo nie... Pohodová, jazzom podfarbená a starými kárami vyrekvizitovaná oddychovka, flegmaticky sa motajúca striedavo vtipnými epizódkami. Pacino s Walkenom pobavia aj vo filme, ktorý nikam nesmeruje, a ktorého zaver je vám jasný, nech sa ho scénárista snaží akokoľvek opakovane vyvracať. Najlepšie gagy zrejme nevymyslel on (ešte sa má čo učiť), ale ústredná dvojka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé duo Al Pacino a Christopher Walken uvádí old-school komedii, ve které uvidíme i ždibec násilí. Film už z traileru působil vtipně a pověstná chemie mezi hlavními představiteli funguje na výbornou. Do Walkena bych to neřek, ale celkem se umí ohánět i se zbraní. Celkově mě film velmi potěšil...70% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Taková černá lehce melancholická komedie, která skvěle sedla k dnešnímu deštivému srpnovému dni. Na Pacina a jeho kumpány je radost se dívat. Dialogy super. Některé nápady jako vyloupení lékárny, šňupání prášků na hypertenzi, návštěvy bordelu atd. se fakt hodně povedly. A k tomu všemu ještě fajn hudba. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to spíše mezi 3 - 4 hvězdami. Některé pasáže jsou přece jenom neskutečně utahané a bez vtipného dialogu nebo pointy. Ale většina těch scén je velmi příjemná, vtipná (bagr na hřbitově samozřejmě vede!), i ty odkazy třeba na Butch Cassidyho a Sundance Kida potěší, i to, že dědci si dokážou ještě užívat, i když po svém. Zcela nejlepší jsou scény, kde ten vtip je jako kdyby mimochodem. Mít to pevnější kostru, klidně o čtvrt hodiny kratší stopáž, sevřenější strukturu, není ohledně hodnocení co řešit. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

"No tak čo budeme robiť ? Žuvať, alebo zabíjať ? Žuvačky mi došli." a potom to už prišlo bang - bang. Starší herci sa teda s tým vôbec nepárali, práve naopak vystrájali ako odtrhnutý z reťaze. Bez strachu a bez starosti čo príde si skvele užívali posledné vyčíňanie, ktoré občas vyznelo aj vtipne. Film vo mne extra zážitok nezanechal, ale hudba ta bola neodolateľná ako zmrzlina v horúcom lete, ktorá vynikajúco sprevádzala každý krok gangsterských seniorov, takže po skončení filmu som hneď siahol po tomto soundtracku. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Fráze Doca (Christopher Walken) a Vala (Al Pacino): "Je na čase někomu nakopat prdel, nebo si dát žvejku. - Žvejky mi došly." byl sice odkaz na film Jsou mezi námi (1988), ale kultovní se stala až ve hře "Duke Nukem". (JohnFitzgerald)
  • Film je věnován Bingham Rayovi, výkonnému producentovi snímku, který zemřel 23. ledna 2012 na komplikace po mozkové mrtvici. (korndaddy)
  • Kradené auto, ve kterém jezdí trojice kamarádů, je Dodge Challenger SRT-8. (Lumberjack)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama