Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé duo Al Pacino a Christopher Walken uvádí old-school komedii, ve které uvidíme i ždibec násilí. Film už z traileru působil vtipně a pověstná chemie mezi hlavními představiteli funguje na výbornou. Do Walkena bych to neřek, ale celkem se umí ohánět i se zbraní. Celkově mě film velmi potěšil...70% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nostalgická záležitost a v morku kosti oldschoolovka, kde si staří pardálové na stará kolena odbíjí svůj příběh, který je evidentně baví. Rozhodně to není špatné, scénář je velice sympaticky napsaný a zdánlivě nevýrazné budování děje jakbysmet. Úsměvné momenty střídají ty vážnější a Stevens nás vlastně velmi nenápadně, ale poutavě, vede příběhem třech stárnoucích gangsterů, kteří jdou naproti osudu prožít poslední tóčo. Film výrazně drží bezpochyby díky hereckým ikonám, které vtiskly postavám uvěřitelné osobnosti a všichni herci, i ti ve vedlejších rolích jsou velice sympatičtí. Oproti Red, nebo Než si pro nás přijde, které jsou žánrově na podobné vlně, to pravda pokulhává, ale nemůžu si pomoct, mě to bavilo. I když souhlasím, že by to zasloužilo agresivnější drajv, promyšlenější scénář, více kulek i poctivější konec. Pro mě ale velmi příjemný film v rukou starých borců, kteří oprášili vzpomínky na svá mladá léta a odehráli tak poctivou podívanou a já je sledoval celý film s úsměvem na rtu. PS: Scény v bordelu forever, ale hřbitov je opravdu špatný :). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny film s dvoma hereckymi legendami, ktore dokazuju, ze stale maju, co divakovi ponuknut. Skoda len ze nad hladinu priemeru film taha hlavne ich charizma. Vsetky ostatne aspekty filmu su tuctove. Holt Fisher Stevens je sice zabavny herec, ale ako reziser je tuctovy rutiner. U kazdej sceny si viem predstavit, ze by sa dala natocit ovela intenzivnejsie. Keby nieco podobne natocil dajme tomu Scorsese a ktomu si prizval este De Nira a Pesciho, tak by som snad umrel blahom. Ale co uz. Aj tak mam z vysledku dobry pocit a fanusikom ustrednej hereckej dvojky tento film rozhodne odporucam. 7/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sotva chodící a věčně rozsypanej Al Pacino se dostane z vězení a před branou na něj číhá šedivej vlk Christopher Walken. Ten ho má zabít, ale Al je jeho odvěkej kamarád a tak mu ještě dopřeje. Děvku, stejček...no a po druhém chodu si uvědomí, že ho má zase docela rád. V tu chvíli se ho zželí a začne to pravé dráma, které se zároveň promítá do fajnové komedie. Sice je nostalgie cejtit každým rohem. Ještě aby ne, když každý herec, co se na plátně objeví, kulhá tak, že si ho všimne i rohatá na dně orlické přehrady. Pořád ale tenhle dokáže příjemně pobavit. A tři hvězdy jsou přesně adekvátní k takovému filmu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, humorne a nostalgicky ladený snímok o troch veteránoch, ktorí si zaumienili, že ešte nepatria do starého železa, veď predsa život aj vo vyššom veku sa dá užívať plnými dúškami, celkom podľa jednej zásady - čo sa za mladi naučíš, na staré kolená akoby si našiel. To platí hlavne pre záver, ktorý bol epic. Skvelá herecká zostava aká sa tu zišla by dokázala zabaviť diváka aj keby hrali na plátne len bábkové divadlo. Všetci boli skvelí, ale Al Pacino bol najlepší. 75/100 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Kradené auto, ve kterém jezdí trojice kamarádů, je Dodge Challenger SRT-8. (Lumberjack)
  • Film je věnován Bingham Rayovi, výkonnému producentovi snímku, který zemřel 23. ledna 2012 na komplikace po mozkové mrtvici. (korndaddy)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 12. října 2012. (Ainy)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama