Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Páně 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, tenhle film spadá dokonale do ranku příjemných překvapení když nic nečekáte. Byť bych si v mnoha směrech dovedl představit mnohem propracovanější příběhové momenty či pointy a trochu lépe napsané dialogy, tak přesto uznávám, že nepochybné kvality Hamilton má. V práci s hudbou a obrazem si vede často velice dobře. S lepším scénářem a větším důrazem na emotivní momenty snímku mohla tohle být absolutní bomba, ale opět nám z toho vylézá jen slušivý nadprůměr se vkusným buketem. Popravdě, nelituji ani minuty strávené s tímto dílem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že je válka celkem slušnej byznys je celkem jasné. A nijak převratnou myšlenkou není ani to, že se zbrojařské společnosti a jejich soukromé armády snaží ozbrojené konflikty uměle vyvolávat a podporovat. Jediný rozdíl oproti podobným filmům z americké produkce je to, že vše odhaluje švédský agent a nikoliv poctivec zabalený do americké vlajky. A samozřejmě je přítomna i klasická syrová severská filmařina, nehrající příliš na slzičky (i když ty tendence tu byly). Herecky potěšila spíš dvojice padouchů v podání dua Flemyng-Gregory, protože co se hlavního hrdiny týče, tak ten oplýval mimikou spícího medvěda. Ale to ani nevadilo. Prostě slušná špionážní jízda ze Severu, která má říz i zápletku. 80% ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr. Hamilton je charismatický klaďas k pohledání, ale trochu mu sráží nohy scénář. A samozřejmě obligátní "výroba" traumatu, byť tady je alespoň nečekaná a neslouží tak úplně k jeho "pohonu" vpřed. Začátek je nečekaně dobrý a brutální a závěrečná bitka v hotelu ukazuje, že režisérka má svého Greengrasse dobře nakoukaného, ale občas se objevuje nuda. A to u takovýchto filmů nepromíjím. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem v úvodních titulcích zahlédl, že v tomto filmu hraje nějaký pan Flemyng, bylo mi jasné, že půjde o řádně tvrdou bondovku. A nebyl jsem zklamán. Není to sice tak efektní, jako veselé eskapády agenta Jejího Veličenstva, nicméně o to uvěřitelnější. Pro roli ústředního masomlýnku s prošlým záručákem byl navíc velmi vkusně vybrán úžasný exemplář, který má bezpochyby ve Valhalle rezervované místo po Odinově pravici jen za svůj xicht, a ne zase nějaký Matný Démon. Škoda jen, že Švédové neudrželi kulervoucí počáteční tempo až do konce, nicméně i tak je to na silnější 4 hvězdy. Za interesantní hrdinovo trauma však nemohu než zaokrouhlit nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ŠVÉDSKÁ TAJNÁ SLUŽBA NEMÁ AGENTY S POVOLENÍM ZABÍJET. S VYJÍMKOU SEBEOBRANY, NEBO POKUD JE TO V ZÁJMU STÁTU.... /// Nejdřív je to tady samej frajer. Frajerští Rusáci, frajerští Somálci, frajerští žoldáci… ale nás, co už něco viděli, neojebou – ve filmu o tajným agentovi může bejt frajer jen jeden! Carl Hamilton není žádnej svatoušek. Sympatickej ksicht – to ano, ale uhlazenost či noblesa agenta Jejího veličenstva se na severu tolik nenosí. Není ani čas, páč zrovna vyprovokoval největší soukromou armádu na světě a špiónsko - politická konspirace může propuknout… Dobře se na to kouká, páč to vodsejpá víc než solidně. Může za to především scénář, kterej sice není zas takový ,,nóvum“, ale umně promíchal soukromí, zájem státu a práci (hlavně tu práci). Švédská bondovka, který k dokonalosti chybí jen americkej rozpočet a kdybych se měl rozhodnout mezi tímhle a odkazem starýho Bournea, tak nakonec stejně …asi nevím. A snad proto ty 4*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,I nationens interesse“, kterou napsal Jan Oscar Sverre Lucien Henri Guillou v roce 1988 číst nebudu. 2.) Dostal jsem za úkol zjistit, co všechno je ve švédským státním zájmu. 3.) Jmenuji se Bond. (James Bond). A někde jsem promrdal dvd s Bournem. 4.) Thx za titule ,,jeriska03“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno