Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

I když to není žánr, který obvykle vyhledávám, tak bylo příjemné si u toho odpočinout. Zavzpomínal jsem na hodiny literatury, kdy jsme probírali tyhle velikány a dozvěděl jsem se něco, co nám ve škole zatajili nebo z časových důvodů neřekli. I když je to jen o zvyku a Radcliffe je v mnohých zafixován jako Harry Potter, je vidět, že má nadání i pro jiné typy rolí. Nejvíc mě však zaujal Dane DeHaan, pokaždé, co promluvil, jsem mu visel na rtech. Dostává mě však, že někteří zde vypichují několikasekundové sekvence pohlavního styku mezi Luem a Allenem. Jako kdyby jim byl celý film ukradený. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hm, takže Radcliffe dokáže nosit celý film kontaktní čočky, když je po třeba, aby hlavní postava neměla modré oči. (Ale jo, chápu, že tehdy byl malé děťátko.) Jiný komentář k téhle idealizaci neidealizovatelného asi nemám. Snad jenom to, že buďto Dane DeHaan hraje úplně vždycky absolutní kretény, nebo jenom zkrátka upřímně nenávidím jeho jakoukoliv přítomnost na plátně. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Myslím, že až tohle uvidí nějaký středoškolák, bude se mu o generaci Beatníků mnohem snáze učit. :P Z mého pohledu to mohlo být klidně ještě víc otevřené v oblasti vztahů a mohly tam být celkově ještě víc šokující scény, ačkoli soudě podle zdejších komentářů, by to asi většina diváků už nerozdýchala. :D Film byl natočen zručně, obzvlášť první půlka. Druhá je poněkud nudnější, takže za mě 2* a půl, ale takové hodnocení tu není. /// Daniel Radcliffe si rozhodně z ústředního tria z Harryho Pottera vybírá nejnáročnější a nejzajímavější projekty a jednou by z něj mohl být velký herec... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Představitelé beat generation i ti, co mezi ně nepatřili, ale tak nějak v té době žili, si zaslouží daleko odvázanější, drsnější, otevřenější, extravagantnější, bláznivější, šílenější a svobodomyslnější film. D.Radcliffe mě od dob Pottera každým dalším filmem utvrzuje v tom, že není herec, nýbrž jen obyčejné prkno, co nedokáže vyjádřit ani špetku emocí tak, aby to nebyla směšná křeč. Škoda, já se těšil na barevnou explozi, co zboří všechny hranice a rozmetá veškerá tabu... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Podotýkám, že o beatnících vím toto: Byli to rodiče Neda Flanderse. Toť vše. Z tohohle filmu jsem si odnesla hlavně šok, že se mi líbí herecký projev Daniela Radcliffa. Zdá se, že od doby "He was their friend and he killed them!!!" hodně herecky vyrostl. Líbila se mi rovněž celková atmosféra i styl vyprávění, do toho skvělý (hlavně jazzový) soundtrack, ale film stojí a padá na hercích. Všichni včetně těch vedlejších odvedli dobrou práci. Ben Foster je talent, to se ví, mile mě překvapil neDexter M.C.Hall v rozporuplné postavě Krammerera. Co se týče Radcliffa a DeHaana, tak DeHaan je skutečně ještě o třídu nad ním a v jeho podání Lucien Carr opravdu "září" takže je jenom přirozené, že je kolem něj tolik humbuku a zamilovaných zlomených srdcí. Má ale také vděčnější postavu. Radcliffe taky klobouk dolů (hlavně nad "koulema" na tu dost odvážnou intimní scénu). Hodně se mi líbila vyšponovaná a dynamická scéna střetu Krammerera a Carra, ta se vážně povedla. A jako plus hodnotím i to, že se člověk zase něco málo dozví. Povedlo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2008 získal roli Allena Ginsberga Daniel Radcliffe. Měl před sebou však ještě natáčení posledních dvou dílů filmové série Harry Potter, a tak musel nabídku odmítnout. Tehdy projekt kvůli nedostatku financí ztroskotal. Když na něm později začal pracovat John Krokidas, roli Ginsberga opět nabídl Danielu Radcliffovi. (Ice123)
  • Syn Luciena Carra Caleb zažaloval tvůrce snímku prohlašujíce, že jde o "šíření klamavých informací a další hollywoodskou propagandu." ... "Film je založen čistě na vyprávění Allena Ginsberga, který měl nespočet důvodů ke zkreslení faktů tak, aby mu zapadly do vyprávění a ladila jeho egu." Caleb Carr dále zdůrazňuje skutečnost, že David Krammerer, kolem jehož smrti se snímek točí, pronásledoval a sexuálně obtěžoval jeho otce již od dvanácti let věku. Uvádí, že jen díky přátelství s Jackem Kerouacem si Lucien konečně uvědomil, jak špatné a kriminální povahy byl Krammererův vztah vůči jeho osobě. Calebovu tvrzení nahrává i rozsudek soudce v případu jeho otce, který uznal, že Karemmerer na něj působil svým sedmiletým obtěžováním a pronásledováním takovým tlakem, že Lucien neviděl jinou možnost než použití násilí. Byl odsouzen na 18 měsíců v Elmira Correctional Facility v New Yorku. (Larrysbride)
  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)

Reklama

Reklama