Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři. První cca2/3 se silně videoherním charakterem a vymazlenýma lidskýma slepencema šlape v solidním tempu a divák tomu asi odpustí i místy příliš viditelnou lacinost a hloupost. Poslední třetina ve které to všechno komanduje Roden je sice nejvíce bohatá na deformáty všeho druhu, ale zároveň naplno odkrývá fakt, že je to vlastně celé dost nedomyšlená konina a že celý ten mikrosvět je vybudovaný na dost chatrných základech....Ale nevadí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesnáším už po těch letech found footage styl ani laciné gore a explotation ani pododrůdy. Tohle možná natočeno normálně jako tajemný příběh mohlo mít nějaký potenciál, třeba alespoň tu myšlenku, kdo je větší monstrum, dr. Frankenstein nebo Stalin, o němž víme své? Myšlenka hezká, ale to je tak vše. Jinak celý film vypadá jako sen psychotického milovníka jakéhokoliv násilí a sraček, v době natáčení zrovna na tripu. Roden je skvělý, a možná mu to vyneslo nějaké ty tisícovky dolarů na jeho zámek, kde bydlí. Možná si koupil nové auto. Asi to neřeší, v čem hraje, hlavně když to sype. Ale že takový shit podpořilo Ministerstvo kultury ČR, to už je do nebe volající nespravedlnost, protože to už by ministerstvo rovnou mělo podporovat amatérské filmaře a všem, kdo se přihlásí, koupit nějakou hezkou HD kameru, ať si něco podobného natočí doma ve sklepě a reprezentuje Českou republiku z našich daní. Hvězda za skutečně ulítlé, řekněme kostýmy. A jako vždy u found footage filmů, zde především, si kladu otázku, proč kameramani neodhodili s řevem kameru a nezdrhli? ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tu jen krmím zvěř! '' ---- Ufff! Už je to déle co jsem u nějakého filmu s Karlem Rodenem napsal, že hraje skvěle, ale bojím se aby mu nezůstaly ty role rozervaných mužů.. Želary, Habermannův mlýn, Hlídač č.47 atd... Dnes úplně náhodou jsem narazil na toto dílo pro nějž ještě stále hledám svoji žánrovou škatulku a mé náhodné setkání s Karlem (netušil sem, že tam účinkuje) mé dřívější obavy zcela vyvrátilo !!! :-). Jako, Karel Roden je fakt mazák, fakt mně dostal, je to prostě borec. Celkem by mně zajímal když za ním přišli se scénářem ten výjev... Celkem by mně zajímalo, zda ho museli dlouho přemlouvat, nebo rovnou řekl, oukej, jdu do toho ! :-). Souhlasím s ostatními, že tenhle film má dost zamřený potenciál. S tou továrnou na übersoldaty si tvůrci dali dost práci, ale chtělo to ještě trochu poštelovat jak co se týče scénáře, tak hlavně některých herců. Dost mrzelo, že Rusové mluvili anglicky, zatímco se Němci snažili alespoň trochu mluvit německy. Mohlo to tomu dát další punc uvěřitelnosti. Válečný začátek celkem ušel, ale ta roztřesená kamera dnes už spíše otravuje než cokoliv jiného. Ta lepší část začíná ve fabrice. Nepolíben ničím, obsahem ani hereckým obsazením jsem tak byl zcela bez varování konfrontován s příběhem a chvilkami jsem opravdu v němém úžasu jen vrtěl hlavou s úšklebkem na tváři. Dnes mne tedy zase něco naplno překvapilo a samozřejmě nejnadšenější jsem z Karla Rodena u kterého si nejsem úplně jist, kdy hrál a kdy už ne :-). Normálně bych dal za 3 , ale díky naší stár v hlavní roli, která se své postavy ujala se ctí pravého nacistického šíleného vědce dávám za 4 střihoruké Sigfriedy ! * * * * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Sundej mu tu přilbu!" ,,Jejda, já nechtěla, mozek zůstal v ní..." Banda blbů snímaná rozklepanou ručkou (nemám tyhle filmy rád) se setká s armádou zrůd, co vypadly z klipů Marilyna Mansona. Špinavé podzemní labyrinty jsou fajn, steampunková atmosféra rovněž, gore ujde, ale nabízelo se ve větším množství (byť spojení nacistického a komunistického mozku svůj půvab mělo). Nebýt rozklepaného obrazu (bojoval jsem s tím, že film předčasně vypnu), dal bych snad i ty 3*... ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Po vzhliadnutí sa aj celkom celkom hanbím, že toto som pokladal ako jeden z najnadenejších hororov (tohto roku). Klasický FF, ktorý sa prvú hodinu nieže nesnáži, ale paroduje sám seba. V nočných sekvenčných bitkách tu nevidno NIČ! Kamera neprehľadná a večne sa trasúca. Ale zasa sa nedá Frankensteinovej armáde vyčítať všetko. Posledná (necelá) polhodina s Rodenom je docela maso. Jediný herec, ktorý si rolu užíva a hraje je fakt skvelo. Masky a efekty vobec nie zlé. Takže teraz som v rozpakoch a je to tak 50/50, pretože tomu viacej sa vážne dať nedá... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2021 se na internetu objevila kauza, ve které si několik uživatelů všimlo podobnosti mezi snímkem a nově vydanou videohrou „Resident Evil Villige“. Konkrétně se mělo jednat minimálně o zjevnou inspiraci u několika robo-vojáků, kterou poté okomentoval i sám režisér filmu Richard Raaphorst, který nařkl tvůrce, že bez jakéhokoliv oprávnění či jemu připsaných zásluh použili jeho vlastní designe monster ve své hře. K žádnému soudnímu sporu však nedošlo. (LucasAbelle)
  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)
  • Scéna na konci filmu s visícími mrtvolami se natáčela v hornickém muzeu Landek Park v Ostravě. Ve skutečnosti se jedná o řetízkovou šatnu pro horníky. (Fight_back)

Reklama

Reklama