Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obstojná britská kriminálka. Ze začátku mě to svou nepřirozenou drsňáckou křečí docela štvalo, ale po pár minutách jsem si zvyknul. Naštěstí se pořád něco děje, snímek je dostatečně napínavý a akční, takže nezbývá čas na otázky jako "Dává scénář smysl? Opravdu by se toto mohlo stát tímto způsobem?" a podobně. Jednou to zabaví spolehlivě, druhá projekce ale asi nehrozí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nudná táhlá kriminálka s houslema co jeli nonstop jako doprovod, nadhera. Postavy mi byli ukradený, nějaký zábavný či aspon zajímavý dialog jsem ani nezaznamenal (pobavil mě jen salát s vlašskými ořechy), celý to působilo jak nějakej seriál co běží každej den v TV před televizníma novinama a vůbec nudil sem se neskutečně. Táhlo se to jak celej den v práci. Tu jednu dávám za aspon nějaký pokus o akci, kterou už sem viděl asi tak tisickrát v jiných filmech (např: Heat a Město bylo totálně vykradený timhle skvostem). ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Parádne krimi o drsnom inšpektorovi, ktorý sa nebojí použiť baseballovú pálku. Akcie dravé, hlavný hrdina skvelý (nechápem načo mu chcú najnovšie dávat ksicht Jeana Rena - NEMILOSRDNÍ), femme fatale okúzľujúca. VOJNA POLICAJTOV a MR73 možnože pôsobili realistickejšie, ale mne sa všetky tieto odlschoolovky páčili asi rovnako... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nechci mať moje ruky na tvojom krku!..." Ray Winstone je môj obľúbený herec a je smola, že ho v hlavných úlohách vídame len zriedka. Tu spoľahlivo potiahol, je drsný, svojrázny a jednoducho iný ako väčšina policajtov. Príbeh o policajnej zásahovej jednotke, ktorá neváha nabehnúť aj s basebalovými palicami, neprináša dejovo nič nové, to všetko tu už bolo, ale film je urobený dobre. Prestrelka so Srbskými lupičmi banky nápadne pripomína tú slávnu z filmu Heat a aj ostatné akčné scény majú slušnú úroveň, ale nie je ich veľa. Ľutujem jedine, že som to videl so slovenským dabingom. Ten bol síce ok, ale hlas R. Winstona je proste hlas R. Winstona. 80%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jak jsem říkal, těch britských filmů bude tenhle týden trochu víc. Další snímek je mrazivý thriller z prostředí britské policie, která to očividně nemá příliš jednoduché. Její barvy ale hájí chlápci, kteří jsou schopní si to na ulici rozdat s grázly a navíc by ještě klidně mohli po večerech dělat vyhazovače v baru. Samí tvrdí chlapi, kteří ví, jak život chodí a nebojí se postavit těm největším grázlům, které Temže vyplavila. Drsní policajti, co nechávají mluvit pěsti a zbraně. Kde jsme tohle jenom... No jistě, Guy Ritchie a jeho britské gangsterky. "The Sweeney" se hlásí k odkazu seriálu ze 70. let, který nesl stejné jméno. Nemohu bohužel posoudit, jak moc je mu věrný, co se stylu týká, ale pro současnou dobu se jedná o moderní akční film, kde jsou hrdinové celkem uvěřitelní, tváří se velmi skutečně, jen to nakonec dopadá tak, že jsou vlastně supermani, protože projdou vším, ze všeho vyváznou a nakonec nakopou zadky těm, co si to zaslouží. Kdyby snímek neměl svou drsnou formu, nemá vlastně nic. Jistě, ještě celkem dobré britské herce, kterým byly role vybrány na míru, pak jednu správnou honičku Londýnem, ale to je všechno. Film se snaží být hodně dramatický, navíc ještě emotivní, chce ukázat, jak se pro dobro trpí, jak i ti dobří mohou trochu sklouznout, ale nakonec jen proto, aby objevili pravdu, aby zajistili, že bude učiněno spravedlnosti za dost, ať už je ta spravedlnost jakákoli. V konečném důsledku je tak film skutečně spíše televizní produkcí, protože i dnešní seriály umějí být moderní, drsné a celkem realistické. Z hlediska scénáře to není nic zamotaného, i když ba to možná být chtělo. Syrovost přitáhne, ale na druhou stranu je takových filmů poslední dobou prostě trochu moc. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/now-is-good-stand-up-guys-bourne-30.html ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)
  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)
  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)

Reklama

Reklama