Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy namet, ktory bolo mozne rozvijat na velmi velkom priestore, k tomu prijemne kulisy evokujuce uz takmer zabudnuty Lost. Potencial tu teda bol. Vysledok je vsak viac nez rozpacity a to v dosledku niekolkych faktorov. 1. herecke obsadenie je slabe a chemia medzi postavami v podstate nefunguje. 2. serial na kratkom priestore chce riesit mnozstvo veci, co sa nedari. 3. ta najvacsia vytka...scenar, scenar a este raz scenar, ktory nuti uz tak slabych hercov prednasat idiotske zvasty, ktore serial miestami posuvaju na uroven BckovoCeckovej produkcie. 2,5/5* ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Slibně rozjíždějící seriál skloubený s politikou, intriky a akční ponorkou na jednom ostrově. Sice to na obrazovkách vydrželo pouze jednu sezónu, ale myslím, že vzhledem k tématu to bylo tak akorát (další sezóny bych se ale nebránil), Akčních dílů bylo pár, řeší se spíše otázky ohledně rozkazů, vlastenectví a pikle na ostrově. Počáteční a koncové díly dobré, ten střed mírně utahaný. Camille De Pazzis po deseti letech zase dostupná v TV :-) (hodnocení za 1. sérii - konec) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně atraktivní namět byl totálně zabit neschopností scénáristů vtáhnout diváka do děje. Nezajímavé postavy, nevýrazné zápletky epizod, celých 12 dílů se děj děsivě táhne aby v závěru nabral grády a nakonec všechno strašně rychle ukončil. Z Last Resort je vidět polovičatost všeho, scénáristé dle mého názoru nevěděli, zda nějaká série ještě bude a alespoň přichystali jakýs takýs uspokojivý konec. Je mi trošku záhadou, jaktože je Last Resort v červených číslech. Postrádá to prakticky všechno, co by měl kvalitní seriál obsahovat - atraktivní dějovou linku, zajímavé postavy a hlavně zábavné zápletky. To všechno chybí a ani ta hudba nestojí za řeč. Herci se snažili, leč s tak chabým vedením se moc předvést nestihli. Hodnocení seriálu: 2/5 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na Last Resort jsem byl velice zvědav, protože jako jeden z mála seriálů mě dokázal navnadit už trailerem. Námět byl výborný a možná by tomu slušela víc kabelovka. (například kvůli sporům s Pakistánci nebo Číňany). Bohužel sledovanost zapříčinila, že se dožil jen jedné série. Na druhou stranu je fakt, že je dostatečně dobře uzavřen, alespoň příběh kapitána Markuse. S rozpletením konspirační teorie v D.C. už tolik spokojenej nejsem. Co se týče obsazení, tak pro mě byla jedna velká neznámá, v paměti jsem měl pouze Terminátora Patricka a Sierru z Dollhouse, kterou hrála Dichen Lachman. Další věc je, že když se podíváte po Ostrově, kde ponorka zakotví, tak vám nemůže naskočit nic jiného než Lost. Každý záběr na krajinu ho připomíná. Některý epizody mi přišli takové zmatené, překvapilo mě, že se postavy v klídku dostávaly z ostrova, kdy se jim zachtělo, aby se následně vrátily jak se jim chce. A vysloveně mě vadilo, jak tam nechaly dělat samozvaného vládce ostrova co se mu zlíbí. Přesto, přeze všechno jsem byl nakonec se seriálem spokojenej, protože mi nabídl dostatek akce a napětí, dostatek emocí i nadmíru patosu (která mi ale nevadila). Škoda jen, že samotné finále přineslo tolik zvratů, že by to vystačilo na dalších deset dílů. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Slušný námět (s patosem je třeba počítat), jenže seriál neudrží tempo. Plus neskutečně odporné herečky v hlavních rolích (královna beďarů, avatar v normální barvě, švidra a domorodá hydra) a poslední díl vyflusne děj který by stačil na šest. Kdyby s tím autoři začali pracovat v polovině, joj to by byla jiná. Musím hodnotit podprůměrně. ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama