Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je opravdu těžké najít nový seriál, který má opravdu konec. Každým začátkem seriálové sezóny máme dalších X nových seriálů, většina z nich však "končí" neukončeně, protože nejsou finance, potažmo sledovanost. Last Resort je ale naplánovaný na 13. dílů a s opravdovým koncem - za to dávám velké plus. Celkově jsem si za těch 13 dílů seriál oblíbil, má řadu fajn postav, není to náročná podívaná, ba naopak, a celkově je to hodně dobrá odreágovačka. Díly jsou +- všechny stejné, ale lehce stoupavá tendce tam rozhodně je. Není to bůhví jaká špička, ale slabší 4 hvězdy si ode mě odnáší. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Tak. A stalo se přesně to, co jsem prorokoval už při ukázkách - bude to o vojácích co jsou hrdí Američané, kteří nestřílí na nevinné, a jsou zásadový až do nebe. První episoda, byla vcelku zajímavá, to musím uznat. Druhá episoda nám vylíčí utrpení manželky, která nezná svého muže + se do toho zamíchají Rusáci + se drsňák ze speciálního týmu pořád ještě napájí v místní nálevně a možná ještě nevystřílivěl z první episody ( samozčejmě že místní nálevnu vede exotická sexbomba )Třetí episoda už mi nenabídla nic jiného než natahování děle, aby seriál něměl 5 episod ale minimáně 22 ( a 2 série navíc k tomu ) Kdyby to natočily jako celovečerák a trochu tomu přidaly na razanci, mohla to být podívaná tohoto roku. Shlédnuty 4 episody - u páté jsem to vzdal. Nesnáším filmy o hrdých Američanech, kteří se jen modlí k bohu a sehrávají srdceryvné proslovy o vlastenectví, hrdosti, a svědomí. Blééééé ( 3 hvězdy, ale dám ruku do ohně za to že bych po více dílech dal o jednu míň ) Tohle se hrubě nepovedlo. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se mě poslední zhruba tři díly snažily přesvědčit o opaku, je to napínavej a zajímavej seriál, kterej hodně těží z neokoukanýho tématu. Má to svoje chyby, postupem času jich přibývá, ale dá se to zvládnout. Souhlasim s tim, že kabelovka by z toho dokázala dostat víc. A něco víc by tam třeba předvedla i Daisy Betts... ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Slušný námět (s patosem je třeba počítat), jenže seriál neudrží tempo. Plus neskutečně odporné herečky v hlavních rolích (královna beďarů, avatar v normální barvě, švidra a domorodá hydra) a poslední díl vyflusne děj který by stačil na šest. Kdyby s tím autoři začali pracovat v polovině, joj to by byla jiná. Musím hodnotit podprůměrně. ()

sunfreedom

všechny recenze uživatele

Zatím přidám koment bez hodnocení, to asi nechám na konec první série, pokud k němu vůbec dojdu. Upozorňuju, že tu asi bude malý spoiler. První díl mě mile překvapil. Reálností "původu problému" to sice trochu připomíná Jericho, ale v tomhle to úplná blbost není. Na prvním díle mi vadily asi dvě věci. Zaprvé - příliš rychlý obrat kapitána z obyčejného námořníka ve führera před kamerou. Za druhé je to již klasika všech jaderných filmů a seriálů... prostě když točíte o atomovkách, chtělo by to trochu více smyslu pro realitu. Čili, to že hodíte atomovku 200 mil od pobřeží DC neznamená to, že je všechno ok. Věta "Kapitáne, dopadlo to 200 mil od pobřeží, nezpůsobí to žádné škody" mi okažitě zapíná odpověď "až na ty lodě a ryby". Pro někoho je to asi prkotina, ale já už delší dobu čekám, kdy někdo pojme atom trochu realisticky... když už z toho dělá hlavní motiv. První díl za 3 hvězdy. ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama