Reklama

Reklama

Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina

(TV film)
  • Česko Kód Geronimo (více)

VOD (1)

Akční film se soustředí na elitní tým amerického námořnictva SEAL team 6, který v roce 2011 zabil Usámu bin Ládina v jeho úkrytu v Pákistánu. Snímek sleduje členy speciální jednotky během tréninku na příští misi, jež vyvrcholí odvážnou noční razií na úkryt nebezpečného teroristy. Zpočátku neměli vojáci nejmenší tušení, že jejich cílem je nejhledanější muž světa. Když jim je nakonec odhaleno, na koho mají vlastně spadeno, potýkají se drsní muži s neskrývanými emocemi - jasně si totiž uvědomují, že mají osobně možnost eliminovat nejvíce nenáviděného nepřítele Spojených států amerických a pomstít se za teroristický útok z 11. září. (HBO Max)

(více)

Recenze (66)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že přístup Bigelow byl naprosto správný. Tato poměrně čerstvá událost se totiž vážně nedá natočit jako dojemný příběh hrdinných vojáků s přemírou patosu a dalších amerických klišé. Prostě to v tomhle tématu nefunguje a zbytečně to snímek devalvuje až na hranici nechtěné směšnosti. Rádoby svižná akce navíc diváka vůbec nevtáhne a skrz naskrz televizní look tomu také příliš nepomáhá. Snad jen ten správňácký Robert Knepper potěšil. Jinak ale naprosto zbytečný film, který se na Zero Dark Thirty nechytá ani omylem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka věci byla na televizní záležitost víc než slušná a pokud se jednalo o ten o polodokumentární styl kombinovaný s "autentickou" kamerou, tak ani tady nemám příliš co vytknout. Bohužel by to nebyli Američani, aby do toho nevrazili dávku patosu. Takže celý film je prokládán rozhovory s lidmi, kteří se na zásahu podíleli a dozvídáme se o těch správných amerických hodnotách a podobně. Do totálních kolen to pak sráží ukázky ze života členů Seal Teamu, když zrovna nejsou v akci. Měl to být asi pokus o to, aby si divák k postavám vybudoval nějaký vztah. To ovšem hrubě nevyšlo. Škoda. 30% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Svetový policajt píše dejiny aj cez takéto filmy, prečo nie, kinematografia je súčasťou propagandy odnepamäti a nemožno ju zanedbávať. Keď si odmyslím hrdinský pátos, tak natočiť film o akcii, o ktorej sa veľa nevie a trvala asi 10 minút, nie je jednoduché hoci sa zvolí polodokumentárna forma. Tak som sa prenudil cez prípravy, politické snahy o povolenie akcie od prezidenta, prehliadky špionážnej techniky a súkromné rozhovory vojakov až k akcii, ktorú sledoval celý americký výkvet pekne online na veľkej obrazovke. –––– Preferujeme zabiť, nie zajať. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Môj názor je taký, že tento polodokument je skôr vládna propaganda, ktorá ma veľmi málo do činenia s faktami. Politická agenda je tak veľmi evidentná, až to bolí...politická reklama, nič viac. Film mal premiéru akurát keď boli v USA voľby, Obama tak v klipoch diškuruje s republikánmi, takže to vypadá na prezidentskú kampaň pána Obamu. Dokonca tam tára niečo aj Romney. Film sa tvári tak, že najväčší hrdina je v tom filme práve Obama...Politická propaganda vo filmoch mi nejako moc nevadí, je to dosť bežné hlavne vo vojnových filmov, ale v tomto sa mi to úplne hnusilo. Film sa ale nenatáčal v Pakistane, kde sa to odohrávalo, ale v Indii. Chudák "Geronimo", ten sa musí v hrobe obracať...takto zneužiť meno jedného z najväčších indiánskych náčelníkov, hanba. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nechutně americké a zjevná propaganda SEALs, která je na TV film technicky velmi dobře zpracovaná, ale jinak je neosobně a chaoticky natočená a tudíž dost nezáživná. Zajímavé to může být díky dokumentárnímu stylu nasnímání hlavně pro military nadšence, ale jinak je na toto téma k dispozici mnoho zajímavějších filmů. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Televízny kanál National Geographic uviedol, že film Code Name: Geronimo pred odvysielaním videli experti, historici aj bývalí členovia špeciálnych jednotiek Seal. Producenti filmu však tlačili na jeho čo najskoršie uvedenie, pretože chceli, aby ho diváci videli skôr než konkurenčný snímok Zero Dark Thirty (2012). (Sufferer)
  • Producent filmu Harvey Weinstein ho nechal přepracovat, protože chtěl zdůraznit důležitost role amerického presidenta Baracka Obamy v popisovaných událostech. V televizi byl navíc vysílán 4. listopadu 2012, tedy dva dny před americkými presidentskými volbami, a to oproti film Zero Dark Thirty (2012), který se věnuje stejnému tématu, ale byl vysílán až po nich. (JoranProvenzano)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Langy10)

Reklama

Reklama