Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to tak tragicky, jak napovida zdejsi hodnoceni, rozhodne nevidel. Film je na tom vlastne stejne, jako kniha, tudiz zadnej zazrak, ale dobre odvedena prace. Navic oproti knize je film precejen trochu strasidelnej. Ocekavane se vse toci kolem trech zasadnich scen, coz odpovida knize, z ty kdyz si clovek vyjme vsechny ty rozhovory a rozbory, nic moc dalsiho mu stejne nezbyde a nedovedu si predstavit, jak by se to dalo zadaptovat do filmu. Co se tyce hercu, Moretz je skvela, stejne tak fanaticka Moore, triky sice misty trochu haprujou, ale nejsme na letnim blockbusteru, ale na hororu, takze nic hroznyho. Ostatni herci, tj. nejakej ten ucitel, par pipinek a par frajirku ocekavane nijak uzasne nehraje, ale nic, co by rusilo. Na filmu me tak nasral akorat zaver, do ty doby se film docela slusne drzi predlohy a nektery rozhovory jsou do puntiku stejny, ale zaver je tu totalne prevoranej a i kdyz na nejakou tu destrukci dojde, v knize to bylo daleko lepsi, tady to misty vyzniva krapet nesmyslne az smesne. Ale celkove jsem se vetsinu casu dobre bavil a nuda fakt nehrozi, takze nevidim duvod nedat slusny hodnoceni. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Carrie kokot tu zase spustil tu vlnu nevole? Ano, některé ze zde prskajících, slepých entit mají částečně pravdu. Výběr titulní obludy nebyl dvakrát šťastný. Na rozdíl od ultraodporné slečny Špačkové by nejeden pedofil to kolo o Chloe nadšeně opřel! Avšak jinak se jedná o naprosto pohodový, zábavný, dobře natočený rymejk, u něhož vás nenatahuje z hlavní hrdinky, co do záživnosti naprosto předčí Palmový originál, a každý p*ř*e*ch*y*t*ř*e*l*ý tlučhuba, co nesouhlasí s mým objektivním hodnocením, by zasloužil ucpat sterilně použitým, morálně relativním tampónem. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější film na světě (tak jako všechny remaky) - nechápu jeho smysl. K původní Carrie nepřidává - snad kromě lepších triků - nic nového, naopak postrádá její retro šmrnc a delikátní kvality. S původní Carrie to má bohužel společné i to, že to není ani v nejmenším strašidelné, takže řadit ten film žánrově k hororu mi osobně přijde nepatřičné. Chloë Grace Moretz v titulní roli je trapná (obzvláště po jejím polití krví) a Julianne Moore ve mně probouzí jen nekončící lítost nad tím, jak strašně už zestárla (kdo ji pamatuje z filmů jako MAGNOLIA nebo BIG LEBOWSKI, nemůže nezaplakat). Z herců mě zaujala jen sladká Gabriella Wilde, na kterou se kouká více než dobře, jinak je to vážně bída. Jak mě trailer nadchnul a probudil ve mně chuť to vidět, samotný film mě strašně zklamal a považuji ho za ztrátu času - bohužel. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem se i těšil, pak se začlo proslýchat něco o průseru, takže jsem se zase netěšil, teď jsem to viděl, a upřímně .... zas tolik tomu k total failu nechybí. Jako při očekáváních snížených na nulu jsem film ani neměl potřebu vypnout, takže nějaké ty 2* dávám, ale s originálem to ani srovnávat nebudu. Tato Carrie na diváká z projekčního zařízení vyloženě huláká "Jsem cílovka 12+! Jestli je Ti 18+, rychle mě vypni!". Pochybnosti o Chloe se m taky potvrdily, ale musím uznat, že až v samém závěru při řezbě na plese, tam si to pěkně nedala. Julianne Moore si svoji pánbíčkářku jakš takš odehrála, o tom žádná, ale jinak je tento remake slabota a očekávané zklamání. 49% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže aktuální stav dnešního Hollywoodu je takový že jedna odhalená bradavka je nepřípustná, 2 tisíce litrů krve nevadí. Ne, že by tedy tento remake byl nějakou hrůzostrašnou násilnickou oázou. Ono to jen tak vypadá, kamera před násilím uhýbá seč ji síly stačí a pro udělání obrázku stačí již scéna ve sprchách, kde jsem se divil že se ty holky nesprchují v ručníku. Pro mě je tohle zcela uprděná dětinsky dostupná verze, které by originál pěkně vyliskal a ještě by ji nechal za trest klečet v koutě. Tenhle zbytečný remake určitě nebrat! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Před odjezdem na maturitní ples si Carrie (Chloë Grace Moretz) připíná růžičku na levou stranu šatů, v následujícím záběru ji má ale na pravé straně. (SniperG1)
  • Báseň, ktorú číta Carrie (Chloë Grace Moretz) na hodine angličtiny, je výňatok z básne Johna Miltona "Samson Agonistes“ z roku 1671. (De Large)
  • Ve scéně zápasu matky (Julianne Moore) s dcerou je Carrie (Chloë Grace Moretz) pořezána na lýtku, následně se otáčí, začne se plazit po zpátku a přestože ji jde o život, lze si všimnout, že si upravuje šaty. (Rembrant.F)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama