Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z původního filmu jsem viděl jen dvě scény, tu, jak si Carrie sedla prvně do jahod a pak tu na plese, kde došlo k nemilému incidentu. Už to bylo tenkrát dost deprimující. Toto zpracování nepřináší v podstatě nic nového, alespoň v oněch dvou stěžejních scénách, jen tvůrci učinili film atraktivnější pro dnešní dobu. A mně se líbil. SPOILER. Tady vidíte, jak na prd je přísná katolická morálka v domě staré hajtry. Ještě štěstí, že ta její holka byla obdařena super sílou, jinak nevím, jak by se té fanatičky zbavila, jak by se od ní osvobodila. Leč příběh nabízí trochu jiné vyústění, ona se od ní ne a ne odstřihnout. Divné, ale příjemně děsivé. Filmařsky se jedná o zdařilý počin. Možná mohli více času věnovat Carriinino objevování své síly, než žvástům na plese. Čas a trpělivost diváka je vždy nedostatkové zboží. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Carrie kokot tu zase spustil tu vlnu nevole? Ano, některé ze zde prskajících, slepých entit mají částečně pravdu. Výběr titulní obludy nebyl dvakrát šťastný. Na rozdíl od ultraodporné slečny Špačkové by nejeden pedofil to kolo o Chloe nadšeně opřel! Avšak jinak se jedná o naprosto pohodový, zábavný, dobře natočený rymejk, u něhož vás nenatahuje z hlavní hrdinky, co do záživnosti naprosto předčí Palmový originál, a každý p*ř*e*ch*y*t*ř*e*l*ý tlučhuba, co nesouhlasí s mým objektivním hodnocením, by zasloužil ucpat sterilně použitým, morálně relativním tampónem. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Carrie si každý musí představit jako né moc obdařenou dívku, tak jakto že hlavní roli dostala Chloë? :-) Remake se drží zuby nehty originálu z roku '76, neuškodilo by příběh trochu inovovat, ale co... efekty jsou super a příběh byl zasazen do současnosti, takže se měsíčkobraní objeví i na youtube. Dal bych i plný počet, Chloë promine, ale ten její výraz při běsnění na maturiťáku nebyl to pravé a maskérku bych nakopal do půlek, jak byly herečky vyphotoshopované, ale jinak dobrá atmosféra a zážitek. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě jsem nečekal vůbec nic, ale dostal jsem docelo dost. Na rozdíl od idiotskýho remaku z roku 2002 se tento ještě v rámci možností vydařil. Teda ne, že by to nebyl kapku zbytečnej film, ale po pravdě u kterýho remaku to tak není? A tenhle má aspoň nějakou kvalitu i když víc si to užije ten kdo původní Carrie neviděl. Tohle je totiž totálně obšlehnutá kopírka původní verze, takže pokud jí znáte nazpaměť budete předem vědět co se bude dít i jak to skončí. Horor to samozřejmě není o nějakým strachu se mluvit nedá, ale bylo by trochu nefér to filmu vyčítat, protože původní Carrie u mě taky zrovna horor moc není i když uznávám, že tu dobovou atmosféru ve který vznikla napodobit nelze. Jinak co se castingu týče tak obsazení samotné Carrie opravdu není moc šťastnou volbou, ale i když Spaceková nebyla na rozdíl od Moretzové úplná krasavice, tak vyložená šereda taky ne. Je fakt, že pár scén mi přišlo zbytečných (porod na začátku, auto napraný do benzínky, debilně zpomalený rádoby cool 3D efekty) a jeden dialog je vyloženě WTF (zabila jsem svoji matku a teď jí chci zpátky) ale po pravdě čekal jsem to o dost horší. Julianne Moore roli šílený matky uhrála z přehledem a se ctí a prostor měla tak akorát v tomhle směru fakt těžko něco kritizovat, protože je to fakt docela věrná kopie toho původního filmu a je na vás či to přijmete nebo odmítnete koncept jako takovej. Jak už jsem uvedl trochu zbytečnej film to je a nic novýho nepřináší, ale mě nijak neurazil a domnívám se, že i když kvalit původního filmu nedosahuje, tak ostudu mu rozhodně nedělá.50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo chce zkoušet šikanu, bude mrštěn o stěnu! De Palmovo zpracování příběhu o „něžných“ dotecích jedné středoškolské medúzky sice nebylo žádným zázrakem, ale alespoň mělo tvář. Verze Kimberley Pierce ji má taky, ale zkroucenou bolestí bídně vystavěné atmosféry, hloupých triků, chytrých telefonů a mýdlové vody teenage oper. Už jsem jen čekal šouravý příjezd profesora Xaviera, co by nebohou Carrie přijal do klubu a vysvětlil jí, že strejda Magneto je zlobivý.. Remake zbytečný jak dildo v šuplíku nočního stolku paní Whiteové. Že si raději neudělali jelitový prejt.. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Film sa natáčal od 28.6.2012 do 7.9.2012 v Kanade. Mesto, kde sa nachádza dom Carrie (Chloë Grace Moretz) je v mestečku Mississauga v Južnom Ontáriu - v tomto mestečku sa natáčali aj scény z filmu Kick-Ass 2 (2013), tiež s Chloë v hlavnej úlohe. Škola, v ktorej sa film odohráva, je Northern Secondary School priamo v Toronte. A v tomto meste sa natočili aj všetky štúdiové zábery - v Pinewood Toronto Studios. (De Large)
  • Chloë Grace Moretz (Carrie) má na sebe rovnaké tričko ako vo filme Let me in (2010). (Videjo)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama