Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (202)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

S klidným srdcem můžu dát 75 %. Je to komedie a přece se u ní nezasmějete, který komik tohle dokázal a přitom jeho filmy jsou klenot francouzské filmografie? Lous de Funes. Tady se to podařilo i Renovi. Jediný minus pro mě by Michaël Youn v druhé z hlavních rolí. Nějak mi nesedl, ale to není problém filmu. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Na tuto kuchařskou lehkou komedii jsem se podíval jen kvůli jménu Jean Reno. Neudělal jsem špatně, protože celkově jde o lehkou letní komedii (v zimě nehodící) jakou Francouzi umí. Příběh je jednoduchý. Je tu francouzský Pohlreich, který točí svojí show a má i vlastní restauraci. Pod hrozbou sebrání hvězdy a práce započne hledat nejen nový recept, ale i spolupracovníky a chuť do vaření. Samozřejmě je to plné klišé. Najde se po krátkém době mladý náhradník, který vaření miluje ještě více než Reno. Každopádně film uteče jako pára nad hrncem a po konci nebudete naštvaní, ale vcelku potěšení. Přiznám se, že jsme dostal i na něco chuť. Možná si jednou do Francie zajedu na gurmánský výlet. Hodnocení OST: Stejně jako pokrmy byla hudba lehká, stravitelná a neudělala bolest v břiše. 6,5/10 ()

Reklama

Wewerush 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá francouzská komedie postavená na odlišnosti dvou hlavních herců. Není to sice nic světoborného, ale musím se přiznat, že mě to stačilo. Jean Reno ze své komediálnosti z dob Návštěvníků nic neztratil a Michaël Youn, kterého jsem viděla v tomto filmu poprvé, rozhodně obstál vedle takové hvězdy. Já si prostě nemůžu pomoct, ale mě to fakticky bavilo. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že si Francouzi udělali patřičnou oslavu své gastronomie. Jednoduchý příběh, ale velmi hezky udělaný. Nesnaží se být nějak zvlášť zábavný, ale ani nudný, je udělaný tak jakoby v klidu přívětivě staromilsky. Už počáteční titulky a hudba HLADÍ a dráždí mé chuťové buňky a pro mě jako pro gurmána velmi příjemný zážitek. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Díky tomu jídlu je tu taková fajn atmosféra, a u spousty pokrmů máte hned chuť si je někde objednat a taky ochutnat. Ale to je prostě tak vše. Pořád je to komedie, a tady těch vtipů, či vlastně i pokusů o ně je vážně minimum. Tvůrci spíš spoléhaj na to, že se naladíte na tu příjemnou kuchařskou notu a vezmete to jako čistou oddechovku, čemuž je přizpůsobena i délka, ale na lepší hodnocení to prostě nestačí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
  • Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
  • Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama