Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (119)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé téma sebevraždy převtělené do hořkosladké britské komedie. Rozdělení příběhu na "čtyři retrospektivní části" bylo fajn, zvláště se mi líbila chemie mezi sebevražedným kvartetem;-) Snad z Aarona a Imogen neudělají trademarkovou filmovou dvojici, když už spolu hráli ve dvou filmech - ale spolu jim to klape dobře, takže si nestěžuji;-) ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Určitě se najdou mnozí, kteří tomuto filmu dají podprůměr. Toto hodnocení zcela chápu. Ve filmu se toho příliš neudálo, mnoze jinak zaměřeným divákům se to mohlo zdát nudné a zbytečné. Ovšem já tomuto filmu uděluji 5* protože snímek splnil přesně to co splnit měl. U filmu jsem se náramně pobavil. Lehká komedie s nádechem dramatu zcela excelentně zaobalená do jednoho pohodového snímku, nad kterým se člověk pousměje, udělá se mu dobrá nálada, a jde dál. :-) Skvělý námět k tomu navíc doprovázelo po celý film velmi příjemné herecké obsazení v hlavních rolí již druhé spolupráce Aarona Paula a úžasné, mé oblíbené Imogen Poots. K filmu nemám co dodat. Na hledání chyb jsou zde jiní uživatelé. Já osobně po zhlédnutí tohoto filmu nemám ani při nejmenším chuť hledat této příjemné oddychovce jakékoliv výtky. 100% ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Předlohu Nicka Hornbyho považuju za jeho nejslabší kousek, dokonce se mi víc líbila i Fotbalová horečka a to mě fotbal nebere. Těžko říct, proč jsem pak šla na filmové zpracování. Možná jsem doufala, že tady příjdu klubu sebevrahů, co se skamarádí, na chuť ... a určitě kvůli Toni Collette. Prd! Toni hrála nadarmo za dva a já při sebevražedných pokusech hledala v londýnském pozadí Střep a Vokurku .... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouhá cesta dolů rozhodně není nejlepší Hornbyho kniha, ale příběh nesourodé skupinky "sebevrahů" v ní docela funguje. Jednak díky neustálému střídání vypravěčských perspektiv, jednak díky autorově schopnosti nenásilně do něj vložit obecně platné postřehy o životě a mezilidských vztazích. Ve filmu to celé naprosto selhává, hlavně kvůli scénáři, který spoustu literárních motivů pomíjí, a dělá z postav nesympatické figury, vhodné leda tak k profackování. Nejvíce snesitelný je tam nakonec ten ministr školství. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Strašně divný film. Na jedné straně zajímavý pokus vypravovat děj tak, že každá postava dostane jakoby svěřený určitý úsek, na druhou stranu ani jeden z těchto úseků není plně v režii dané postavy a koncept celkově vyznívá polovičatě. Postavy jsou napůl nedodělané, takže si s nimi ani nestihnete vytvořit pouto, nebo v případě Jess přímo otravné, což sice zřejmě pramení z jejích komplexů, ale scénář se jimi nijak nezabývá, a tak celou dobu držíte pěsti, aby už skočila :) Sama Neilla mi v té vedlejší roli bylo vyloženě líto... 50% a 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)
  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama