Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další z řady Burianových klasik, ač se tento film u mě zařadil k takovému průměru, docela mě bavil. Není to sice žádná extra sláva, ale Burian opět ukázal své komediální nadání, které dokáže stokrát viděnou zápletku pozvednout. A taky se mi líbil odlehčený styl detektivky a udělání z žánru detektivního filmu komedii. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Jó, Vlasta nikdy nezklame. Tenhle film sice nepatří k jeho nejlepším, ale za to obsahuje několik legendárních vtipů, chcete-li gagů, které zaručeně pobaví. Vlastně se mi to jeví (snad to tak bylo původně zamýšleno), jako parodie na kriminální "gangsterky". Ono vlastně, kdyby tam nebyl Vlasta Burian, byl by film úplně o hovně:) (7/10) Tyto filmy samozřejmě nemohou býti technicky dokonalé, to bychom chtěli moc, nicméně v jednu chvíli je tam dost krkolomný střih. Ti kdo viděli, možná tuší (objeví se Burianův ksicht, kterak koulí očima). ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Babočka! Ne, admirál! Vincent! Tak tuhle nedoceněnou komedii mám rád. Vlasta Burian hned třikrát najednou? No neberte to. Navíc ve filmu, který vyniká trošku honosnější výpravou, krimi zápletkou a nějakou tou akční scénou. Oproti jiným Burianovkám je to prostě trošku netypické, lehce napínavé a ve finále velmi zábavné. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak u jiných, ale u mě se Burianovy filmy dělí jen na dva druhy: na ty, které jsou nabity vtipem a ani vteřinu se u nich člověk nenudí a na ty ostatní, které jsou úplně nudné (většinou jsou to jeho převlekové uniformové komedie.) Tohle je ten druhý případ. Slabota. K mému hodnocení přispěla i Burianova úvodní dedukce, podle které Šléglova neupravenost byla zaviněna lájdáctvím milostivé paní. Vše spíš mluví pro opačnou možnost...že je to popleta starý mládenec a neumí si zašít nic... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Nu, z hlediska detektivního to není "holmesovka", jak píše Divočák, ale spíše "marpleovka". :-)) (pro neznalé příběhů se starou štrykující slečnou - zápletka je složitá jako dvoják žebř). Jinak je to docela fajn komedie, kde Burianově skvělému herectví (jo, já vím, nemusí se každému líbit) a krásné tváři Toníka Novotného (u té už věřím, že jo ;-)) konkurenci tentokrát tvoří jeden úžasný pes. Minispoiler a tak mě napadá, jak se vlastně dostal domů (padákem jako komisař Rex neskákal), asi tedy stejnou cestou jako do Varů přišel. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (19)

  • Keď v úvode detektív Babočka (Vlasta Burian) chytí zlodeja (opäť Vlasta Burian), a ten mu povie, že si dohodol schôdzku so svojimi spoločníkmi, rozhodne sa Babočka, že na tu schôdzku pôjde v prestrojení. Zlodej mu však nepovedal, kedy a kde sa tá schôdzka koná. (ČSFD)
  • Režisér Martin Frič uvedl, že ve scéně, kdy Vlasta Burian (detektiv Babočka) tančí kolem zapíchnuté šavle, mu jeho vlastní šavle opravdu nedopatřením vypadla, ale díky své improvizaci na to pohotově zareagoval slovy: „Vypadla mi šavle,“ a tato scéna ve filmu zůstala. (Redyx1)
  • Na terase v Karlových Varoch môžeme počuť hrať kapelu Melody Boys známu tiež pod názvom Melody Boys R. A. Dvorského. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama