Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 12

Recenze (108)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S animovanými filmy by se mělo v posledních letech opravdu šetřit, obzvlášť s rodinnými snímky, kde očekáváte stejné rozuzlení jako u všech obdobných kousků, cílených hlavně na dětské diváky. Francouzskokanadská Balerína není žádnou výjimkou, ačkoli nabízí hezky pestrý příběh a balet jako poměrně neotřelé téma. Takže na první dobrou uspokojující odlehčená podívaná. ()

teba 

všechny recenze uživatele

Příběh baleríny byl sám o sobě celkem roztomilý, místy i dojemný... Ovšem strhává ho dolů linie s Viktorem, nucené akční scény i závěrečná "vyvražďovačka" - tyhle části strašně tlačily na pilu a vedle baletu působily dost nepatřičně. Ale názor je to samozřejmě můj, všechny okolo sedící děti by se mnou dle reakcí evidentně nesouhlasily ;o) ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velké překvapení: milý, zábavný, vtipný i dojemný animák pro děti i dospělé - s povedeným vizuálem, zajímavým příběhem a skvělým soundtrackem. Nikdy bych nevěřil, že by mě mohl tak bavit film z prostředí malých adeptek baletu. Ale to jsem si o závodnících formule 1 říkal u Rivalů taky – a nakonec z toho byla také plná palba :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Dnešný druhý animák, na ktorý som sa pozrel bol "Ballerina." A musím povedať, že vyzeralo to byť ako zaujímavé dielko. A hoci je to trošku druhotriedny animák, myslím si, že patrí medzi tie lepšie. Napriek tomu, že má veľmi jednoduchý príbeh a veľmi okukané postavy, tak mám pocit, že si to snažia vynahradiť trošku emóciami, srdcom a dobrými tanečnými animáciami. Dizajny postavičiek sú podľa mňa v pohode, akurát občas na mňa viac pôsobia ako bábiky než ako reálne tanečnice. Trošku animačný problém, ale aj tak mám pocit, že sa snažili tvorcovia z toho urobiť asi to najlepšie čo mohli. Film má charizmu a vie ponúknuť príjemné momentky, no rovnako sa neviem ubrániť pocitom, že dospelým to moc nedá, lebo to videli xy-krát. Rozoberme si teda pár negatívnych momentiek filmu. V prvom rade soundtrack je pre mňa trošku mix. Niektoré skladby tam celkom pasujú, no na druhú stranu prečo máme v záverečnom tanečnom čísle, kde sa má tancovať na Luskáčika popovú skladbu? To absolútne neladí. A občas by som viac chcel, aby film viac používal hudbu, ktorá by pasovala do časového obdobia a rovnako aj témy filmu. A tu to rozhodne neplatí. Zloduch filmu je otrasný. Bez toho, aby som spoiloval, tak poviem, že sme túto zlú matku videli miliónkrát a v záverečnej momentke mám pocit, že to trošku prestrelili. Jej dcéra je tiež dosť otravná, no ku koncu filmu niečo pochopí. A myslím si, že je to celkom v pohode. Možno by som len chcel ešte medzi nimi pred šou záverečnú rezolúciu. Myslím si, že všetci vieme od začiatku kam to pôjde, ako to dopadne aj cez aké situácie sa budeme pretĺkať. A je na tom, aby postavy a srdce filmu fungovalo. A musím povedať, že to tu funguje. A práve to asi zachraňuje tento film pred jeho podpriemernosťou. Pretože hrdinovia sú dobrí, sympatickí a vedia dať tomu dostatok dobrých emócií. A rozhodne to vo filme vidieť. Takže keď si to dám dokopy, dal by som filmu asi C+, ale nakoľko si myslím, že cieľová skupina ten film ocení a nakoľko má srdce na správnom mieste, tak mu ešte jeden bod predsa len pridám. Rozhodnutie, či je to rozprávka, ktorú by ste chceli vidieť nechám na vás. Ale ak máte deti a najmä dievčatá, tie určite tento film ocenia. Hodnotenie: B- ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že už názov tohto filmu ma odrádzal a asi bude odrádzať aj mnoho iných mužských filmových divákov. Som rád, že som sa nenechal odradiť a konštatujem, že sa jedná o jeden z najkrajších a najrozkošnejších animovaných filmov všetkých čias. Hlavná hrdinka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších animovaných postáv. Félicia totiž nie je otravná, ani rozmaznaná, ale rozumovo vyspelá, akoby bola dospelá žena. Animácia je dokonalá, to už je očividné aj z priložených screenshotov. Príbeh i keď je celý film o tom istom, tak nenudí a nemá nejak veľké hluché miesta. Deti to asi baviť nebude, ale teenagerov a starých capov ako som ja určite bude. (2.6.2022) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Příběh se odehrává někdy v letech 1887–1889 v době výstavby Eiffelovy věže, protože v několika záběrech je vidět pouze rozestavěné torzo. (noelcoward73)
  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)

Reklama

Reklama