Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mé lásce ke sportu byl zahajovací ceremoniál asi nejdéle, co jsem se v kuse koukal na Olympiádu. Začátek byl vážně skvělej (krom mírných prostojů) a přerod ze zelených plání kolem Glastonbury na pochmurnou šedou tovární halu, ve které se odlil jeden z olympijských kruhů, to mě bavilo jako máloco. Pak tu také byla ta řada komediálních vsuvek s Bondem a Beanem a ty rozhodně pobavily. Odkaz na dětskou nemocnici a zdravotnictví společně s dětskými strašáky neurazil a tak zbývá už jen přechod do staletí posledních. Mám tím na mysli popkulturu. Telku, hudbu a hlavně sociální sítě. Na jednu stranu mi to přijde celkem logické uvést je všechny jako významný milník, kterým bezesporu jsou, ale nejsem si jistý, že bych jim sám věnoval tolik prostoru. V jednu chvíli jsem si dokonce říkal, kdy se zahajovací ceremoniál proměnil v koncert Arctic Monkeys. Rozhodně to není tak, že by mi na zahájení něco vyloženě vadilo, ale ne všechno mi sedělo. Dám čtyřku, i když hodně, hodně silnou čtyřku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný (do)koukatelný; a vlastně docela i sympatický; zahajovací ceremoniál v dějinách! Škoda, že stále zcela zbytečný, o ničem a pro nic... Proč prostě neprohlásit hry za zahajené a tečka? Když totiž Boyle pojme zahájení olympiády shodně jako svou adaptaci Frankensteina (nejen ta nemlich shodná průmyslová revoluce), tak něco není úplně košér a ani britský (a díky holinkám i český) nadhled to nespasí. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle to zvládl výborně! Nádherný pohled dívat se na anglický venkov, jak se pomalu mění v průmyslovou továrnu, a ukované olympijské kruhy se poté ve vzduchu propojí. I ukázka nejrůznějších hudebních stylů měla šmrnc. Všechny celebrity (David Beckham, Královna, Daniel Craig, Rowan Atkinson atd.) tam byly, takže naprostá spokojenost. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé a nákladné, jako obvykle, ale když to tak musí již z tradice být, tak jsem ocenila především anglický humor a kvalitní muziku. Snad poprvé jsem se u zahájení olympiády bavila tak, že jsem u televizního přenosu neusnula. Vtipné a nápadité, zbytečná pompéznost konečně ustoupila. Boyle se toho zhostil se ctí. ()

Chipešek 

všechny recenze uživatele

Až na část s moderní anglickou rodinkou závislou na updatování statusů a popových rychlokvaškách se jedná o velmi důstojné zahájení. Postrádá sice pompéznost ceremoniálu v Číně, ale například artově zpracovaná industrializace Anglie, navíc podbarvená výjimečnou hudbou, působila nanejvýš efektně. Přítomnost Mika Oldfielda a Rowana Atkinsona potěšila. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Scénu, ve které vystupuje zdravotnický personál s dětmi na nemocničních postelích, hráli skuteční pacienti a skutečný lékařský personál. (FIBO)
  • Pro diváka nebyla účast na ceremoniálu levná záležitost, nejlevnější lístky stály 20 liber, což je v přepočtu 650 kč, ty nejdražší pak 2012 liber, tedy více než 65 000 kč. (MikeCool)

Reklama

Reklama