Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších otváracích ceremoniálov, z najfarebnejších, ozaj im to vtedy vyšlo, posledné roky to proste stojí za to ako oslava športu a v krajinách ako je Británia sa často aj dbá na cez rôznych aktivistov na to, aby sa minimalizovali nejaké problémy. To, že svet má problémy aj inde je smutné a nedá sa to veľmi prehliadať, ale zas pokiaľ to nebolo stratové tak sa dajú niektoré veci odpustiť a hlavne to spája svet, národy, ľudí, čo je dôležité. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Asi dosud nejlepší ceremoniál, jaký se divákům představil. Úvodní monumentální pasáž až do industrializace nepostrádá nic a nabízí vše, Shakespeara i Kennetha Branagha v nejlepší formě. Pak se dočkáme mírně přepláceného pokračování, ovšem i tak na vysoké úrovni plného osobité stylu. Potěší i výstup Mr. Beana. Největším pozitivem je, že ceremoniál naplno ukazuje Británii ze všech stran (historie, hudba, film...) a jde s dobou, ale zároveň je ryze britský. Geniální nápad zažehnutí olympijského ohně už asi nepůjde překonat, nádhera. P.S. Asi sem jediný, ale vystupení královny s Bondem mě úplně minulo a považuji ho za Achillovu patu celého ceremoniálu. [70%] ()

Reklama

Bukk 

všechny recenze uživatele

Bylo to úchvatné, takové fakt správně britské. Daniel Craig s Her Majesty to nandali všem, ale zároveň bych se na to znova dívat nemusela. Ale za vystoupení Paula a především mých zlatých Arcticů (i když mi Alex přišel nějak monotónní) jednu přidám. Každý si určitě našel to své, ale přiznám se, že závěrečná akce se mi líbila mnohem víc. Tam to vzali jako jeden velký koncert a to teprv museli lidi koukat, kolik hvězd i hvězdiček se sejde, když se zadaří. A Victoria (aka Posh) se neztrácela a nebyla zas tak pohublá, jak to všichni tvrdí. Lidi jsou jen zvyklí to říkat ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Tentokrát převážně osobně: byl jsem při tom a bylo mi tam (přes všechna varování našich médií) mezi všemi těmi pozitivně naladěnými lidmi dobře. A to se považuji za introverta a individualistu, který se monstrózním akcím vyhýbá. Jenomže Londýn a Anglie je pro mě absolutně výjimečný fenomén a zahájení LOH toho dost (celkem originálně a zajímavě) o obrovském vzestupu, zrozeném z tvrdé práce, důvtipu a odříkání generací, a logicky i následném pomalém pádu, připomnělo: 70% (81% je průměr 1483 hodnotících přede mnou). Poznámka na závěr: dlouho by se dalo diskutovat o tom, co je vlastně vzestup a co pád. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pro mé oko nejlepší zahajovací spektákl z těch, jež uzřelo. V Soulu grilovali holubice, v Sydney se vyblbli ohňostrůjci, čínští nacionalisté si pěkně pohráli s barevnými světlíšky, miláškové. Boyle do toho fláknul houmra, tak to má být. Knedličí výprava potěšila hladový svět, neb dorazila rovnou z pole, Korejčuky už zase nedělí jen osmatřicátá rovnoběžka a pár desítek let vývoje, nýbrž i několik tisíců výprav, Němčouři se definitivně přiklonili na stranu nevkusu a multikulti gay anziehungu. Tak už sem serte ty placky, ať si můžu cizí dřinou drbat své vlastimilné ego. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Scénu, ve které vystupuje zdravotnický personál s dětmi na nemocničních postelích, hráli skuteční pacienti a skutečný lékařský personál. (FIBO)
  • Zahajovací ceremoniál sledovalo prostřednictvím živého vysílání České televize 861 tisíc lidí, což předčilo sledovanost ceremoniálu předchozích olympijských her v Pekingu, který u nás vidělo 780 tisíc lidí. (FIBO)
  • K příležitosti slavnostní ceremonie byl vydán do prodeje i oficiální soundtrack nesoucí název „Isles of Wonder“, kterého se prodalo 10 000 kusů během prvních 24 hodin od zahájení prodeje. (FIBO)

Reklama

Reklama