Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle to zvládl výborně! Nádherný pohled dívat se na anglický venkov, jak se pomalu mění v průmyslovou továrnu, a ukované olympijské kruhy se poté ve vzduchu propojí. I ukázka nejrůznějších hudebních stylů měla šmrnc. Všechny celebrity (David Beckham, Královna, Daniel Craig, Rowan Atkinson atd.) tam byly, takže naprostá spokojenost. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Pokud odečtu povinné příchody olympioniků, které celý program nechutně natáhly, tak to byla jedinečná show, která jen potvrzuje, jak je britský národ hrdý na to, že může hostit vrchol sportovních her. D. Craig a R. Atkinson byli nádherným překvapením, které si málokdo u takhle významného svátku sportu dovolí. A K. Branagh ? Charisma tohoto herce bylo poznat na míle daleko. Klobouk dolů před všemi, kteří se na tomto projektu podíleli. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé a nákladné, jako obvykle, ale když to tak musí již z tradice být, tak jsem ocenila především anglický humor a kvalitní muziku. Snad poprvé jsem se u zahájení olympiády bavila tak, že jsem u televizního přenosu neusnula. Vtipné a nápadité, zbytečná pompéznost konečně ustoupila. Boyle se toho zhostil se ctí. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohý, nesledovatelný s.h.i.t. Dvojka má jednou za sto let co zase vysílat. Celoročně se tam jinak blije. Navíc nesnáším Letní olympijské hry. Danny Boyle k čemu jsi propůjčil svůj multitalent? K břečce s přeplacenýma sportovcema a vrcholné nudě. Uááááááááá...To jsem zívnul a ne jednou.Totál nebavilo. Ryze skvoucí odpad. 0% ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Bylo to úchvatné, takové fakt správně britské. Daniel Craig s Her Majesty to nandali všem, ale zároveň bych se na to znova dívat nemusela. Ale za vystoupení Paula a především mých zlatých Arcticů (i když mi Alex přišel nějak monotónní) jednu přidám. Každý si určitě našel to své, ale přiznám se, že závěrečná akce se mi líbila mnohem víc. Tam to vzali jako jeden velký koncert a to teprv museli lidi koukat, kolik hvězd i hvězdiček se sejde, když se zadaří. A Victoria (aka Posh) se neztrácela a nebyla zas tak pohublá, jak to všichni tvrdí. Lidi jsou jen zvyklí to říkat ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Celkové finanční náklady na olympiádu dosáhly 9,3 miliardy liber, což je přes 300 miliard kč, a to bez jistoty návratnosti investice. (MikeCool)
  • Danny Boyle si ako tému ceremoniálu vybral „Ostrovy zázrakov“, motív prevzatý z divadelnej hry Williama Shakespeara „Búrka“. Podľa odhadov ho sledovala miliarda ľudí po celom svete a stál 27 miliónov libier. (Sufferer)
  • Ještě před oficiálním zahájením her došlo k diplomatickému incidentu, když před zahájením fotbalového zápasu žen mezi KLDR a Kolumbií pořadatelé omylem na světelnou tabuli umístili vlajku Jižní Koreje, namísto KLDR. Hráčky KLDR odmítly k utkání nastoupit, svůj názor změnily až po omluvě pořadatelů. (MikeCool)

Reklama

Reklama