Reklama

Reklama

Jasmíniny slzy

  • USA Blue Jasmine (více)
Trailer 2

Když vás život srazí na dno, nezbývá než se od něj odrazit… Jasmína (C. Blanchettová) byla elegantní a pohodlnou dámou z lepší společnosti žijící si na vysoké noze, a to hlavně díky svému muži, podnikateli Halovi (A. Baldwin). Jeho podvodné machinace však vyplynuly napovrch a do obrovských dluhů se dostala s ním také Jasmína, co o ničem neměla ponětí. Ze dne na den se tak svého bezstarostného života musela vzdát a nyní je nucena začínat od nuly v pro ni ponižujícím prostředí u své nevlastní sestry Ginger (S. Hawkinsová), kde přichází do kontaktu se světem, který jí byl do této doby zcela cizí. Postavit se na vlastní nohy jí ale bere mnoho sil a dostává se na pokraj zhroucení, z čehož si pomáhá alkoholem a dávkami antidepresiv. I přes to všechno si však nic nehodlá připustit... Komediální drama režiséra a scenáristy Woodyho Allena na motivy divadelní hry Tennesseeho Williamse "Tramvaj do stanice Touha" uchvátilo zejména výkonem Cate Blanchettové. Ta za svou roli získala několik desítek cen – mezi nimi např. Cenu newyorské filmové kritiky, Cenu britské filmové akademie, ocenění na „nezávislých Oscarech“ Independent Spirit Awards a také Zlatý glób i Oscara za hlavní ženskou roli. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Nedávejte se doprdele odkazy na stažení, hrabe Vám nebo co? Přece každej debil si to najde sám!

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

Eloutie

Mně to napoprvé vtipné taky nepřišlo, spíš naopak jsem z toho byla v depresi - ale napodruhé jsem kolikrát měla co dělat, abych nevyprskla smíchy, neurotická jasmine je svým způsobem opravdu hodně vtipná :)

Eloutie

Eloutie (hodnocení, recenze)

Tedy, já nevím, jestli jsme všichni viděli stejný film?

Cate skvělý výkon, na tom se shodneme. Ale scénář mi nepřišel nijak oslňující a hlavně nechápu, proč tu někdo v titulku filmu napsal, že to je komedie (mimojiné) - tam přece nebylo nic vtipného?

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Ernia, Sheffield

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Zax

Aj ja som im držal palce, ale toto bolo celkom rozumné rozhodnutie, keď sa nad tým zamyslím s chladnou hlavou.

Woody už má oscarov za scenár a ten Jonzov v Her bol veľmi kvalitný a originálny, takže si to tiež zaslúžil.

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

Her nebyl špatný film, ale Oskara pro "druhé místo" za scénář bych určitě dal Blue Jasmine :)

na příspěvěk reagoval MontyBrogan

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

iamek

ona je celý ta distribuce fakt divná. I třeba v americe to nějdřív měli v "selected cinemas", pak ještě nějaký navíc, o měsíc později ve všech. A pak udělaj určitě ještě znova druhou premiéru někdy v prosinci, aby se na Cate nezapomnělo při tom všem nominování :D

na příspěvěk reagoval Beagle

kiros179

kiros179 (hodnocení, recenze)

už se nemůžu dočkat!

již jsem Cate nějaký pátek nikde neviděl a začínám mít abstinanční příznaky :)

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

scenár mohol byť "lepší"-ale Cate Blanchett je geniálna...dúfam, že nominácia na Oscara ju neminie.. u mňa 4*/videné kino v NZ/

iamek

iamek (hodnocení, recenze)

Ernia

Psal jsem Cinestaru proc film nevysilaji a odpoved : Patriku, tohle si vyridte s distributorem, ktery film nechce vysilat.

Wtf ??? Ja vzdy myslel, ze zalezi na kinu co koupi a co ne.

na příspěvěk reagoval Ernia

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

Rob Roy

nějaký recenze jsem taky četla, ale myslim, že boj o nejlepší herečku by tuhle sezonu mohl být docela napínavý - je tam Naomi Watts za Dianu, Nicole Kidman za Grace Kelly, Streepka za August Osage County a určitě se nějaký další filmy ještě vyloupnou. Je na co se těšit :)

na příspěvěk reagoval iamek

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Těším se moc. Cate Blanchett má prý už teď minimálně nominaci na Oscara v kapse. V jedné zahraniční recenzi dokonce samostatně oznámkovali film a samostatně její herecký výkon.

na příspěvěk reagoval Ernia

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

iamek

jojo, u nás to hraje Kotva, ale nevím, jli mi to vyjde, multikino má přece jenom své výhody, mezi které určitě patří to, že hrajou každý den a třeba i několikrát denně :) anebo se holt vypravím až na ten Anděl :D ale cate ve Woodyho filmu si teda nenechám ujít, to se musí vidět v kině :)

iamek

iamek (hodnocení, recenze)

Ernia

Na Woodyho aspon v Ostrave chodilo hodne lidi. Dokonce Pulnoc v Parizi byla v predpremiere v damske jizde a bylo plno. No kazdopadne tohle si nedokazu vysvetlit. Jeste, ze v Ostrave je hafo kin, kde to v nabidce bude.

na příspěvěk reagoval Ernia

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

iamek

Přesně, na V&D nechodí NIKDO! na Liberaceho se lidi rozchodili až ted, ale stejně by je podle mě Jasmína strčila hravě do kapsy. Přitom dřív Allenovky v Cinestarech normálně promítali, pamatuju se, že jsem třeba šla i na Potkáš muže svých smnů, což mi přijde film s daleko menším potenciálem.. Ale asi tomu vůbec nerozumim :))

na příspěvěk reagoval iamek

iamek

iamek (hodnocení, recenze)

Ernia

Dokonce ani v Praze v jednom kine nemaji, ale v druhem uz ano. Na Vilolet a Daisy jsem byl dneska a byl jsem tam sam s pritelkyni. A dokonce to maji i pristi tyden. Tohle je naprosta sila.

na příspěvěk reagoval Ernia

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

iamek

aniv Budějovicích nic :-/ asi si někdo myslí, že na Viloet a Daisy (který u nás v Cinestaru promítají) bude chodit víc lidí než novýho Allena (a navíc s mojí velmi oblíbenou Blanchettkou) 

na příspěvěk reagoval iamek

iamek

iamek (hodnocení, recenze)

Nebyla posunuta premiera  ? Cinestar Opava a Ostrava nic :-O

na příspěvěk reagoval Ernia

Související novinky

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

27.11.2015

Přímo v den osmdesátých narozenin Woodyho Allena – v úterý 1. prosince – odstartuje pražské kino Aero přehlídku filmů Všechno, co jste kdy chtěli vidět od Woodyho Allena. Od 20.30 uvede Allenův… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama